İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 13 kişi
-
AİHM pilot kararı sorusu da çok nitelikli bir soru olmuş. Mahkeme bu kararları artan iş yüküne bağlı olarak benzer nitelikli davalar için ülkelerin kendi iç hukuklarında düzenleme yapmaları için veriyor. Böylece mükerrer dava sayısı azalıyor hem de benzer başvurulara neden olan ülke iç hukukundaki sorunlar azaltılmış oluyor.
-
Soruların hepsinin aynı puanda değerlendirilecek olması saçma olmuş. Kimi sorunun cevabı için bütün kağıdı doldurmak gerekirken kimi soruda da 3 madde yazmak yeterli oluyordu. Valla bu şekilde olacağını bilseydim listeden adımı sildirir uçak biletlerini iptal ederdim
-
@rootofallevil Umutsuz olmayın sakın. Değerlendirmeyi soru niteliklerini baz alarak yapacaklardır. Böyle nitelikli sorulara çok detay cevaplar verilemeyeceği de ortada. İnşallah herkes beklediğinden daha iyi sonuçlar alır
-
@barocan 10-12 soru eksik kaldı hiçbir şey yazamazdım kafadan 25-30 puan eksik başladım sınavın asıl kısmı olan insan haklarından bir tek jellinek sorusunu doğru yaptığımı düşünüyorum bir de ayrımcılık türleriyle insan haklarının özelliklerini yarım yamalak yazdım
-
Tamamen boş mu bıraktınız 10 soruyu? En azından eski bilgilerinizle yorum yazsaydınız. Mesela anayasadaki eşitlik sorusu, totaliter rejim sorusu yoruma açık bir kaç cümleyle yazılacak sorular gibi duruyor. Tabi sınav stresi ve ortamı farklı sizi de anlayabiliyorum. Yine de Allah’tan umut kesilmez. Siz elinizden geleni yaptınız.
-
@barocan onları cevapladım anayasa ve idareden boşum yok kamudan sadece tablo sorusu boş iktisatta avukatlı mali müşavirli soru maliyeden vergi hesaplama sorusu boş
Matematikte yaş problemini yapamadım
Evet boş bıraktım 10 kadar soruyu -
Tabi standart sapma olur mu bu tür sınavlarda bilmiyorum. Sınav klasik usulde yapıldığından diğer adayların da durumu önem kazanabilir. Sizin yapamadığınız veya yaptığınız sorularda diğer adaylar da zorlanmış olabilir. Sabırla sonuçları beklemek lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
-
70 barajı yoktur inşallah
-
@barocan işte o karıştıran benim:)) romanyayı silsem soru doğru, puan alacam gerçi alsam ne yazar hayatımda girdiğim en saçma zor sınavlardan biriydi bddk spk dahil o kutadgu biligdeki 4 ana karakteri yazana helal olsun baktım şimdi küntogdı adalet,aytoldı saadet ögdülmiş akıl, odgurmış kanaati temsil ediyormuş bu soruyu tam yapanı hiç diğer sorulara bakmadan direkt alsınlar bu nedir ya türk tarih kurumu uzman yardımcılığı sınavı sanki neyse sonuç olarak kaldım hayırlısı napim
-
@metehan referandum ve halk vetosu dedim
-
@metehan hocam bu asıl vekil sorunu değil mydi?
-
@emregular bende halk oylaması halk vetosu seçim felan yazdım birşeyler
-
@aroma hangi soru hocam tam anımsayamadım
-
@metehan, içinde söyledi: İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 13 kişi
Avukat mali müşavir yönetici bunların kendi çıkarını düşünmesi mikro iktisada göre hangi kavram
Hocam bu soru merak ettim sınava girmedim bu arada.
-
Vmy sınavında bile sorulmayacak vergi hesaplaması sorusu sorulup 2.5 puan vermek nedir hocam. Diyorum ya iki kelimelik cevabı olan soru da bütün bir kağıdı doldurduğun soru da 2.5 puan değerindeydi standart sapma olmaz sınavda
-
@aroma homoekonomikus ya da fayda maksimizasyonu gibi birşey sanırım cevap tam bilmiyorum . Sırf sormuş olmak için sorulmuş saçma bir soruydu
-
@metehan homo-economicus büyük ihtimal hocam cevabı.
-
@mia99 ben hepsinden azar azar yazdım nasıl olsa ucu açık sınav doldurdum gittiği yere kadar
-
@metehan iyi yapmışsınız
-
@mia99 hocam bu havuz sorusunu tam hatırlıyor musunuz havuzun alanını mı yoksa suyu mu soruyordu