9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Aslan-Reyiz teşekkür ederim sagolun.
-
-
@Aslan-Reyiz hocam dilekcenizde diploma fotokopisi ve transkiriptiniz de direk fotokopi mi yolladiniz yoksa okuldan aslı gibidir bastirdiniz mi ?
-
@whshw ikisi de noter aslı gibidir onaylıydı ve fotokopisini gönderdim.
-
@Aslan-Reyiz teşekkür ederim hocam indirdim:)
-
Merhaba arkadaşlar Türkiye ekonomisi için kaynaklarım var ama yeterli gelmiyor. Bana önerebileceginiz kaynak var mı?
-
@keynesyenizm kaynaktan ziyade kitap okumak istersen önerebilirim.
-
@adalet Türkiye ekonomisi konusunda bende benzer sıkıntılar yaşıyorum önereceğiniz Kitaplar nedir acaba
-
@Hyucel, Korkut boratav Türkiye İktisat tarihi Şevket pamuk ve İlker parasız Türkiye ekonomisi ve para kredi kur politikaları dersten ziyade hem genel kültür hemde ders gibi sıkmıyor. Bazıları pdf olarak telefondan da okunabilir istersen
-
@adalet teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaşlar ... Zeynel dinler cıkmıs sorular kitabı bu sınavın iktisat bölümü için yeterli bir kaynak mı sizce , yoksa farklı bir kaynak almam gerekiyor mu
-
1980 sonrası uygulanan döviz kuru politikası ?
-
@idarihakimmm yeterlidir.
-
@mia_nur 1980 sonrası günlük ilan edilen kur politikası, 1989 de tam serbestleşme
-
@polisiye-roman, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
MÜLAKAT İLE ALIM YAPAN HİÇBİR SINAVA GİRMEMEYE KARAR VERDİĞİMDEN KURUM SINAVLARI MACERAMA SON VERİYORUM. HAYALLERİ BÜYÜK OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR.
bu arkadaşı şov yapmakla itham edenlere çok söz söylerdim ama uğraşmak istemiyorum. 3 kıtaya hükmeden osmanlı imparatorluğu devlet memurluklarının para ile satıldığı, en basit memurluklarda bile verasetin uygunlandığı bir hale geldikten sonra, kaymakamla idare ettiği balkan uluslarından bile ağır bir yenilgi alarak tarih sahnesinden çekildi. yöneticilerin adil seçilmesi, mülakatlardaki elemelerin objektif olması gerekir, bunun aksini iddia eden yok ama mevcut gerçeğin ne durumda olduğunu herkesin vicdan terazisine bırakıyorum. bu konuya dikkat çekmek isteyenleri her şey mükemmel şekilde işliyormuş gibi sahte bir özgüvenle alaya alanları Allah'a havale ediyor, bu ve buna benzer sosyal ortamları ben de arkamda bırakıyorum.
https:// www. memurlar. net/haber/855781/bakan-pakdemirli-personel-alimi-mulakatlarinda-torpil-olmamasi-icin-3-tedbir-aldi.html?utm_source=headlines
-
Hayırlı günler. Çeko dan eşdeğerlik belgesi ile ilgili geri dönüş alan var mı?
-
Arkadaşlar son dönemde basılan kaynaklar ÖSYM soru tarzının yanından bile geçmiyor.sınava girdiğinizde soru tecrübesi açısından hiçbir işe yaramayacağını düşünüyorum.yiğit yılmazdan cesaret alan herkes kitap yazmis.isim vermeyeceğim;mahalli idarelerde kanunların cümlelerini alıp soruya çevirmek kitap yazmak değildir.o tür kaynaklara güvenirseniz sınavda size hayal kırıklıgı yaşatacaktır.mevzuat calısın.konu calısın.zira o sorular sadece konuyu tekrar etmenize fayda eder fazlasını vermez.mevzuat mevzuat mevzuat.
-
@yabgu arkadasim themis geçen sene çıkanı almıştım güzel kitaptı. Tavsiye ederim, ösym ye yakın sorular.yeni basımını alabilirsiniz.ritüeli iki gün önce aldım insan hakları ve iktisat konusunda nasıl daha bakmadım ama;anayasa ve mahalli idarelere baktım begenmedim.sacma sapan sorular var,acmis kanunu kanunun her cümlesini soruya cevirmis.illa biseyler katar ögrendiginiz seyler olur.bilgi var icinde tabiki.ancak soru bankası statüsünde degerlendiremiyorum
-
https:// www. mahfiegilmez. com/2019/09/turkiyede-gelir-daglm-gini-katsays-ve.html
-
@adalet tam serbestleşme finansal piyasalarda döviz alınıp satılması yabancı sermayenin ülke girebilmesi demek,döviz kuru sistemi sabit veya dalgalı kur-esnek kur diye yorum yapıyoruz diye biliyorum
Günlük kur demek sabit Kur ama tcmb kuru günlük olarak belirliyor.