29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Hayaller71 justice benim bitti ne kadar gereksiz bir kitap olduğunu anladım acayip boş yere yoran sorular barındırıyor bu kadarına gerek yok inşallah akademi böyle değildir
-
@kemankeşş bence öyle düşünmeyin çok faydalı ama moral bozmamak lazım
-
Arkadaşlar akademi yayınların şu çıkardığı kitap nasıl gkgy Kpss kaynaklarından bakıyorum sizce bu kitabı almalı mıyım
-
Müessir nasıl olumlu ya da olumsuz yorum yapmak isteyen var mı arkadaşlar?
-
Arkadaşlar anayasa Mahkemesinin en az toplanma sayısı kaç acaba?
-
@mujdeniz başkan dahil 11
-
@kemankeşş justice gereksiz değil kardeş. Soru formatı uygun olmayabilir ama çözümleri gayet konuyu açıklayıcı. Her kitaptan bir şeyler almaya bakın. Ben de 2016 sınavında themis- hakimim ve çözümlü denemeler bitirdim. 2018 sınavında ise monopol-justice güncelleme eki- konsensus- sertkan erdurmaz hmk soru kitabını bitirdim. Çok farklı kaynak çok boyutlu düşünmeye imkan sağlıyor. Vaktiniz olduğu sürece portföyünüzü genişletin.
-
@mr-aday baya gelişti hocam kamusu borçaları güzel medeni de eşyası daha düzgün olabilirdi yanlış hatırlamıyorsam siz geçen sene kazandınız 544. Oldum bende bu sene inşallah olacak
Bir de bu sene
Gygk 22
Ort alan 32
İdari yardı 30 -32 bandı müloya bırakır mı -
@kemankeşş kesin kalır bence
-
@kemankeşş alan kısmında 58 ve üzeri yeter standart sapma ile.
-
@Hayaller71 Teşekkürler
-
Arabuluculuk kanunundan da gelebilir bu sene çıkan yıllar var
-
Arkadaşlar merhaba, son yapılan idari hakimlik sınavından sonra gerçekleşen değişikliklerle ilgili bir veri var mı elinizde? Kanunları yenilemem gerekli mi sizce? İmar kanunundaki gibi değişiklikleri takip ediyorum ancak içime sinmiyor atladığım var mıdır diye hepsini yenilemem de oldukça maliyetli olacak. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
-
@kd16 mevzuat.gov.tr'den güncelliğini takip etmek istediğiniz kanunun son sayfasındaki değişikliklere bakarak mevcut kanunlarınız üzerinde elle düzeltme yapabilirsiniz.
-
Arkadaşlar Özel Hukuk dersleri için önerebileceğiniz bir soru bankası var mıdır?
-
@tobinq cevabını bulamadığım soru
-
@tobinq özel hukuk kısmını hem justice kasmış hem de monopol..bu anlamda cıkmış sorulara bakmak daha mantıklı geliyor bana
-
@tobinq @ücüncütekil hocam piyasada çok az yayın özel-kamu ayrı şekilde satılıyor.
Ben monopolden çalışmıştım adli yargı olunca. Özel hukuk kısmı çok ayrıntılı ve çok uzun sorular var. Vaktiniz bol ise baya şey öğretir ama genelde herkesin zamanı az olduğu için başka yayın öneririm.
Akademi diye bir yayın çıkmış. Onun da özel-kamu şeklinde ayrılmış ama içeriğini bilmiyorum maalesef.
Onun dışında hakimliğe yönelik kamu ve özel ayrı kitap yok maalesef. Kpss hukuk ile ilgili kitaplar var bunlara da çalışabilirsiniz arkadaşlar. Aynı dersin konuları aynı tamamen. Sadece sınavda gelenler kpss hukuktan bir iki tık daha üst seviye oluyor ama kpss hukuk konu anlatımı olsun, soru bankası olsun rahatlıkla çalışabilirsiniz.
O yüzden kpss hukuk için kamu-özel ayrı soru Bankalarına baktığımda şunlarla karşılaştım;
Uzman Kariyer KPSS A Grubu Özel Hukuk Öğreten Tamamı Çözümlü Soru Bankası
https:/ /www.pelikankitabevi.com.tr/uzman-kariyer-kpss-a-grubu-ozel-hukuk-ogreten-tamami-cozumlu-soru-bankasi-2018?gclid=Cj0KCQjwrMHsBRCIARIsAFgSeI0xStfIjh8tY3cfhprdYc7C24T9J-T08YPl3qXWbxyOtu9K_RTvjWAaAhNVEALw_wcB
Bu kitap 3-4 yıl önce her ders ayrı şekilde hazırlanıyordu. Ben de bunun Medeni ve borçlar soru Bankası fasikülünü o zaman çözmüştüm hocam. Memnun kalmıştım. Faydası olmuştu. Size de tavsiye ederim...
Zaten inşAllah hakimliği kazanırsınız da gerek kalmazda ticaret gibi kısımları çözmezsiniz onlar kpss de faydası olabilir.
2018 basım kitap fiyat olarak da çok makul. Size tavsiye ederim..Onun dışında biraz bakayım dedim internete ama güncel işinize yarayabilecek başka bir soru bankası bulamadım. Bilen arkadaşlar ekleme yaparsa çok sevinirim..
Bu arada bugün tam 3 ay var sınava. Allah yardımcınız olsun kardeşlerim. Dualarım sizle hep. Sabredin zaman bakın ne kadar hızlı geçiyor. Elinizden geleni yapmaya devam edin. Garibana ses mazluma nefes olmak, hakim veya savcı olarak bu vatan ve millet için adalet yolunda ilerleyebilmek için devam edin. İnanın zaman çok hızlı geçiyor. 3 ay daha sabredin. Allah'ın izniyle nasibinizde varsa Allah size en güzel makamları da nasip edecektir elbette.
Ayrıca hem kendiniz hem de diğer kardeşleriniz için duaya devam edin..Allah zihin açıklığı versin inşAllah..
Rabbim yolunuzu her daim açık etsin..
Dualar tüm kardeşlerimiz için...Selâmetle..
Hayırlı akşamlar...
-
Arkadaşlar elimde themis yayının idare hukuku 19.baskısı var neler değişti acaba? Kitap üzerinde değişiklik yapsam yeterli olur mu yoksa yeni kitap mı almalıyım
-
@tobinq Justice ve monopol birbirini çok güzel tamamlıyor tavsiye ediyorum