Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
Birisi şöyle bir şey paylaşmış.
1.cari açik 2.merkez bankasi 3.kisibasi gsyih 400 4.paranin ozellikleri I- II -III 5.piyasa talep egrisi 6.farksizlik egrisi 7.doviz kuru 8.asgari ucret uygulamasi 9.toplam hasilat sayisal soru 10.ara mamul un sorusu 11.cerceveleme 12.hiyerarsi, klan kulturu secenekleri olan soru 13.alternatif maliyet 14.entropi 15. hangisi kalitatif yont. degildir 16.holding konsorsiyum 17. fabrika yeri secimi seceneklerde basabas analizi vardi 18. parkinson kanunu 19. önleme maliyeti 20.uretim kapasitesi sorusu I-hammadde II-teknoloji III-talep IV-isgucu 21.stoklama maliyeti ve siparis verme maliyeti top. min. oldugu miktat nedir 22.etkinlik gercesen uretimin planlanana orani 23.psikoanalitik yaklasim 24. urunle ilgili bir soru secenekler imaj personel , zaman yer 25.cogulcular, oncular secenekli soru 26. maliyet analizi sagmal inekler nakit yutucular 27.pazarin kaymagini alma stratejisi 28uretim maliyeti 3.5 29.hizmetlerin patent inin alinamayisi 30. somut urun degildir: garanti 31. alacak senetleri sorusu senedin yrnilenmesi 32. azalan bakiyeler sorusu 12000 33 net calisma sermayesi 80.000 34.pesin odenen vergi ve fonlar finansman giderleri 35.borclanma maliyeti %20 ya da%25 36. reel faiz sorusu %32 37.miller -orr sorusu cevap geleneksrl yaklasim di bence 38. net bu gunku deger <0 39. Hangisi finan yon gorevi degildir hisse sahiplerinin refahini yukseltmek. toplamda benim hatirladiklarim ve toparladiklarim bunlar.
-
@limonlusoda hocam secici bulamadim ben sozel agirlikliydi is etudu istatistik kalite kontrol karar sorusu hic sormamislardi. Hatta muhendislik ekonomisi sorusu bekledim o da yoktu. Tesis sorulari zor geldi bana yoneylem guzeldi temiz sormuslardi. Veri sorulari yogunlukluydu. Uretim planlama da zor geldi calisamamistim. Yani genel olarak biraz bazi konulara ilgin varsa duzeyindeydi.
-
@Estevez tuzak sorulardan biriydi ve birçok tuzak soru vardı 11 yanlışım var şimdiye kadar bakalım daha artacak mi
-
işletme soruları- arkadaşlar tamamlayalım hadi 50 ye
1- nakit yutanlar
2- gecerli maliyet
3- ortak girişim- konsorsiyum vb
4- kitlesel bireyselleştirme
5- adhokrasi kültürü
6- geç kalanlar geriden gelenler ?
7- taban vergi asgari ücret
8- kapasite sorusu öncüllü soru talep ve işgücü sanırım
9-net bugünkü değer (bunun sorusu neydi hatılamıyorum)
10- muhasebe std
11- yabancı isimli soru- problemin belirlenmesi
12- tic mal st iskontosu işaretledim ben
13- vekalet teorisi
14- miller or
15- NX net ihracat
16-döviz kuru
17-personel değer
18- a) histogram- b.)temel ekonomik sipariş secenekli bağımsız talep stok modeli değildir
19-hissedarların refahını artırmak finans departmanının görevi değildir dedim siz?
20- 3.5
21- önleme maliyeti- kaliteyle alakalı soru
22- entropi
23- karşılaştırılabilir muhasebe ilkesi değil
24- alacak senedi yenilemesi
25- etkililik
26- 400 br başı gsmh
27- 2000 kıst amortisman
28- bsmv finansman gideri
29- çerceveleme etkisi
30- 32
31- piyasa talep eğrisi
32- talep eğrisi
33- ekonomik sipariş
34- 16 reel faiz
35- delphi kantitatiftir sorusu yani niteliksel
36- Gini
37- merkez bankası
38- para öncülleri hepsi 123
39-garanti malın somut özelliği değildir ek yarardır
40- hizmet sorusu soyutlulugu kalitesini ölçmeyi engelleyen unsur değildir ayrıklık engeller bu soru çkmış soru kpss
41- 80000 net işl serm
42- parkinson kanunu
43- ara mal
44- pazarın kaymağını alma fiyat duyarlılığı olmamalı
45- kuruluş yeri seçim yöntemlerinden değildir cevabını hatırlamıyorum
46- toplam hasıla fiyat çarpı miktar -
@rukiyesv bunların hepsi cevapsa ben elendim
-
deme öyle ben de elenmiş olabilirim yanlışsa : D
-
ben sınavdayken elendim diyerek cevapladım soruları pek ümidim yok ben sırf sorular çıksın meydana tartışalım diye yazdım 46 ya kadar bir soru bile eklersek güzel olur arkadaslar
-
@rukiyesv beraber elendik gibi bir durum var o zaman
-
@Estevez ben senden ümitliyim olacak ınsallah
-
@rukiyesv yok ya şimdi değerlendirme yaptım ya kıl payı baraj altı kalırım ya da barajı geçerim ama mülakata yeter mi onu sonuçlar açıklanınca göreceğiz
-
benim tahminim 35 yapan kalır gibi en kötü 33-34 diyorum bilmiyorum ya da umudum o yönde.
-
@Estevez tabi inşallah forumdaki arkadaşlar olarak hep beraber mülakata kalırız
-
@rukiyesv min 35 lazım hocam. 70 barajı var
-
@rukiyesv zaten 70 baraj 35 yapmak lazım en kötü
-
@teta ayy pardon eksi yaptım artı yapcaktım 36-37 dicektim işte o sorular da hep böyle gidiyor
-
kitlesel bireyselleştirme sorusunu ben onu işaretlemedim soruyu da şıkları da hiç hatırlamıyorum siz cogunlukla onu işaretleyınce ben direk yanlıs kabul ettim
-
@serverbedi hocam kamu sizce kaçla kapatır
-
@rukiyesv hocam ben de bildiğimden işaretlemedim yani o yüzden iddialı değilim işletme sorularında temennim inşallah yapmışızdır yeteri kadar
-
@Estevez ınsallah hocam. olmazsa da nasip artık napalım 52 kişi de 13e düşecek epey kişi hayal kırıklığı yasayacak malesef durum bu
-
@rukiyesv en azından mülakat görmek iyi olur hepsi bir tecrübe sonuçta