2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@Baelish Hocam biz sizin haklı olarak neye isyan ettiğinizi anladık boşuna laf anlatmakla uğraşmayın boşverin.
-
@kamusaldenetci 50 neyse de 70 istenmesinin mantığını bi anlatsana hele.yeterlilik için 90 istenmeli o zaman.
-
@rassal Sorunuzu Sayın @RecepTayyipErdoğan, Sayın @NaciAğbal ile Sayın @BeratAlbayrak'a yöneltmenizi öneririm
-
@russellwestbrook ben kullanıyor demedim ki. Onları da kullanmıyor doğru. Lakin arkadaşlar yds si olan "ingilizce bilen" kişilerin kurumları kurtaracağını iddia ettiler onun için söyledim.
-
Zamanında insanlar 75puanla müfettiş oldular KPSS nin bir noktada şans olduğunu gördüm ben o zamanın şartları ve duruma bağlı olarak değişen bir süreç şimdi gelen yds de bir noktada yds si olan insanlar için avantaj neden istiyorlar demek yerine almaya çalışmak en dogrusu burda kurumlar istemesn deyince kurumlar vaz mı gececek bu kriterden? Bir de iş hayatında teori bilgiyle pratik bilgi çok farklı 90 alan adam iş hayatında başarı olacak 70 alan adam olmayacak çok yanlış bir söylem iş hayatına girince anlarsınız
-
@russellwestbrook yani şurda derdimizin ne olduğunu anlamayıp garip garip cevaplar veriliyor. Ben 2011 de 15bine girip hukuktan vazgrçip siyasala gittim. Kpss de 200 den düşük sıralamam yok. Dil sınavını aksatmışım diye insanların laflarına bak. Ben yıllardır bu kadar emek veriyorum dil puanım yok diye başarısız mıyım ? Vay efendim sen de girseydin yok efendim alabiliyorsan al. Laflara bakar mısın hocam şu seviye düşüklüğünde beni anlamayıp şu cevabı verişiniz üzücü.
-
@kuruhasan Hocam tepkinin bu şekle bürünmesinin sebebi sizi tenzih ediyorum YDS'si ile listeye girenlere sanki hakkını gasp ediyormuş gibi davranan kişiler. Bir kaç kişi var özellikle forumda, sürekli olarak sanki YDS alanlar haksızlık ediyormuş gibi durmadan onlara laf atıyorlar. Bu tipler için gerçekten şu söylenmeli bence de, "sürekli çamur atana kadar gidip puan al sen de." Yoksa tepkilerin şahsi olduğunu düşünmüyorum. Bu hassasiyeti ve savunma mekanizmasını doğuran boş zamanlarında YDS ile yerleşenlere hırsız muamelesi yapanlar.
-
Kpss de yds de disiplinli çalışıp ezberi kuvvetli olan insanların başarabileceği sınavlar. Yds Puanı olan arkadaşların olmayandan daha üstün ya da kpss puanı çok yüksek olup yds puanı olmayan arkadaşların da düşük olanlara üstün olduğu tarzında tartışmalar çok anlamsız arkadaşlar. Bunların çoğunun başara kriteri olmadığını kurumlar da biliyor. Ya da kuruma girince bu ingilizce bilgisinin çok gerekli olmadığını. Bütün amaç adaylar arasında eleme yapmak bu sebeple de çeşitli kriterler oluşturuluyor. Son dönemde gelen ilanlardan da anlaşıldığı gibi artık yds de önemli bir eleme kriteri olarak görülüyor o yüzden puanı olmayan arkadaşlar almak için uğraşmalılar tabii ki. Burda bu tarz tartışmalar zaten zor olan süreçlerde yıpranan psikolojileri daha da yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
-
Ya amma uzattınız arkadaşlar yds istiyor heryer artık bu kesin biz sorun çözme durumunda değiliz malesef benimde yds puanım yok mağdur oldum ama ders alıp şuan başladım yapacak birşey yok birileri yds puanı alıp kpss almis önümüze geçmiş bizde o arkadaşları yakalamamiz lazım biraz herkes kendinde gorsun eksiği ben üniversitede yatarken arkadaşlarım yds çalışıyordu gördüm ama ben kayıtsız kaldım bukadar basit eksiği kendimizde girmez isek çok bekleriz
-
@kamusaldenetci Yds alınması gereken bir puan. Günümüz gerçeği bu. O davranış elbette yanlış. Lakin bi puan almış diye de yani burda garip garip konuşmanın manası yok bence.
-
Arkadaşlar burası ne başlığı okuma yazmanız var mı ?
Duyum falan mı var diye giriyorum yok YDS yok 90 puan muhabbeti yapıyorsunuz, yorulmadınız mı ?
Yeter valla... -
@Estevez Hocam çoğu kişi burun kıvırır, hatta çoğu kişinin midesini bulandırır bir hamamböceği. Hamam böceğinin hayatta kalma kabiliyetinin altında eşsiz adaptasyon kabiliyeti vardır. İnsana düşen, en azından bu kadarını yapmaya çalışmaktır, sürekli birilerini suçlamak değil. Zayıf insanların ortak noktası sürekli olarak suçu dış etmenlere atmaktır. Akıllı olanlar ise koşulları gözler ve ona göre pozisyon alır.
@kuruhasan Haklısınız hocam ama dediğim gibi bu olayın bir de karşı yüzü var. Ben iki taraftan da değilim, objektif olarak gördüğüm bu kavgayı körükleyenlerin maalesef yds almamak konusunda direnenler olduğu. Onlar sizin şimdi söylediğiniz gibi şartlara uyum sağlamak yerine, şartları kendilerine uydurmaya çalışıyorlar. Almda bölümleri olmasa bölümlerini isterler. Yaşları tutmasa onu isterler. Boyları tutmasa o değişsin isterler. Ama kendileri zinhar değişmez, gelişmezler. -
-
@modigliani-0 boş muhabbeti çok severiz hele Türkçeyi zor konuşurken İngilizce öğrenmişsek bizden liyakatlisi yoktur kimse bizi susturamaz diğerimiz 90 üstü almışsa doğrudan bakanlık koltuğuna bile talep olur. E doğal olarak bu iki Türk insanı egosu çatıştı mı kolay kolay ortam yatışmaz 3 4 sayfa daha bunları okursunuz hocam
-
@Baelish kpss 70 alan kurum sınavını geçemez.
Yeterlilikte yds 70 alamayanda var,devlet o kadar yetiştirecek en başta istemesi normal. -
Ben yds si olmayanlara bir şey demedim arkadaslar garip garip de konusmadım. Benim de kpss puanlarının cok yüksek yds min olmadığı zamanlar oldu. Kacırdıgım çok ilan oldu. Arkadaslarım yds calıstılar ben önemsemedim fark ettim ki yanlısmış. Sonra calıstım aldım. Bu sefer de haliyle kpss puanlarım pek iyi değil. Yine 80 altı da değil ama yds istemeyen yerler pek gelmeyecek. Ben de zaten ona göre calıstım. Yds isteyen yerlerde sansımı denerim diye. Kendimi ona göre ayarladım. İstemeyen yerler de yüksek kapatacak o insanlarla yarısamam diye. Kendini tanımak ve ona göre yol almak önemli. Tüm mesele bu. Herkese saygım var. İmkanları dahilinde elinden geleni yapan herkes umarım bir yerlere gelir. İnşallah puanları yüksek arkadaslarımız da daha iyi yerlerde olurlar. Ama sürekli yok yds si var diye 80 le 70 le giriyor diye ezmeyin insanları. Bu da onun elinden gelen demek ki. Onun bir eksiği ve fazlası.
-
@Marsiyal önceden bu kadar mevzu olmuyordu hocam forum tam anlamıyla yardımlaşma üzerineydi ki goy goy muhabbeti de baya dönüyordu yani. Şimdiler de her başlıkta kavga var nerdeyse herkes birbirini suçlayıcı ve saldırgan tavır içerisinde, kimseye şaka yapmaya bile gelmiyor hemen üstüne saldırıyorlar
-
Tartışma diye bir başlık atıp içinizde ne var ne yok oraya yazsanız olmaz mı? Bu başlık ilan haberleri, ilan duyumlar için açılmış bir başlıktır, başlığı meşgul etmeyelim.
-
Birileri şoför olup uzman olur. Birisi de çıkar yds olmadan uzman olunması saçma der. Yok 20 de takla atalım sen istersen.
-
@michaelcorleone haklısın ama alan çalış dil çalış ikisinde 1 yıl çünkü dil öğrenmiyorsun yds sınav tekniğini öğreniyorsun ama alan Derya Deniz ve bence bizden istenen çok fazla atasınlar bizi burda ydsden 80 almayan kalmaz farklı bakış açısıyla ayrım yapmak doğru değil