29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@olursaolur 3 ve 5
-
@Gülbeşeker cinsel istismarda zincirleme suc olmaz diye biliyorum
-
Cevap III ve V.
Tekrar mahiyetinde aşağıdaki suçlarda zincirleme suç hükümleri uygulanmaz:
Kasten öldürme,
Kasten yaralama,
Işkence,
Yagma. -
Telif eserlerinin 3 Kişiler tarafından satılması halinde elde edilen kazanç ve irat türü hangisidir?
A)ticari kazanç
B)serbest meslek kazancı
C) Menkul sermaye iradı
D) gayrimenkul sermaye iradı
E) diğer kazanç ve iratlar -
-
@samettin cinsel istismarda zincirleme suç hükümleri uygulanır.
-
I.Mükellefin işyeri adresine tebliğ yolu denenmeden kural olarak yerleşim yeri adresine tebliğ yapılamaz.
II.Dairede ve komisyonda tebliğ ancak mükellefin kabul etmesi şartıyla yapılabilir.
III.Mükellefin son bilinen adresi hiç yoksa tebliğ kapıya yapıştırma usulüyle yapılır.
Yukarıda yer alan bilgilerden hangileri doğrudur ?
A)Yalnız I
B)Yalnız III
C)I ve III
D)I ve II
E)II ve III -
-
@gretchen Cevap e evet. Telif haklarının müellifleri veya bunların kanuni mirasçıları tarafından elden çıkarılması deseydi serbest meslek kazancı olacaktı, 3 Kişiler tarafından kiralanması deseydi gayrimenkul sermaye iradı olacaktı
-
@dust7 son sorunuzun cevabı ne c mi
-
@dust7 d şıkkı diyorum I ve II
-
@ir06 ben de 1 ve 2. Öncülleri diyorum şıkları karıştırmışım
-
@dust7 d
-
@dust7 Cevap I ve II olacak.Mükellefin son bilinen bir adresi hiç yoksa tebliğ ilan yoluyla yapılır.
-
@ir06 Aman dostum sınavda dikkat
-
X, Y ve Z birlikte, K’yı öldürmek amacıyla aynı anda ve aynı yerden K’ ya ateş etmeye başlarlar ve neticede K ölür. Ancak K’nın otopsisi yapıldığında K’nın ölümüne beynine isabet eden tek kurşunun sebep olduğu anlaşılır. Söz konusu bu kurşunun ateş edenlerden hangisinin silahından çıktığının tespit edilemediği dikkate alındığında X, Y ve Z’nin cezai sorumlulukları için aşağıda verilenlerden hangisinin doğrudur?
A - X, Y ve Z taksirle insan öldürmekten sorumludur.
B- X, Y ve Z insan öldürmeye teşebbüsten sorumludur.
C- X, Y ve Z müşterek fail olarak insan öldürmeden sorumludur.
D- X, Y ve Z kastın aşılması suretiyle insan öldürmeden sorumludur.
E- X, Y ve Z, hangisinin silahından çıkan kurşunun ölüme sebebiyet verdiği tespit edilemediği için, şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği ceza sorumlulukları yoktur.
-
-
Yargıç begendim aslen hmk ceza falan kolay geldi anayasa idare iyukta güzel yani her sey tutarlı lakin vuk kısmında 5-6 bana çok yabancı gelen tvs sorusu var :///. Sınav öyle gelir mi bilmiyorm baya ayrıntı gelmiş. Ben gelir vergisi ve yüzeysel seyler harici calısmadım tvsye
-
-