29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@Hayaller71, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kilici yürürlük tarihi 7 Aralık sorular 2 3 haftadan önce hazırlanmıyor maalesef
Onu ben değil ösymnin düşünmesi lazım yürürlükte olan doğrudur. Cevap anahtarı yalnız 3 dese bile sonuçlar açıklandığında iptal edilir soru.
-
@kleonard denetim yaptım ben onu
-
@Estevez belediyelerde denetim komisyonları var ama
-
Ltd Şti ortaklarının sorumluluğu sermaye hisseleri oranında
Emekli bay a deyince alacak faizini arızi kazanç yaptım yanlış çıkabilir
Vergi kanunlarının ruhuna amaçsal yorum dedim? -
@RootofAllEvil bende amaçsal yaptım
-
@RootofAllEvil ben onu lafzi ve deyimsel olarak hatırladım sınavda başlık olarak o yüzden deyimsel yaptım
-
@RootofAllEvil deyimsel degilmiydi digerleriini ayni yapmisiz
-
@Estevez faizi de msi yaptım
-
Menkul olmayacak mi alcak faizu
-
@zenginmemur deyimsel lafızla ilgili olması lazım şüpheli sorularımdan biri
-
@RootofAllEvil evet soruda lafzı diyordu
-
Mal bildirimi 15 yaptim
-
@RootofAllEvil deyimsel de sözüne ve özüne dikkat ediliyor o yüzden ruhu da odur dedim
-
Gelir Vergisi Kanunun 75. maddesine göre, sahibinin ticari, zirai veya mesleki faaliyeti dışında nakdi sermaye veya para ile temsil edilen değerlerden müteşekkül sermaye dolayısıyla elde ettiği kar payı, faiz, kira ve benzeri iratlar menkul sermaye iradı olarak tanımlanır.
Gelir Vergisi Kanunun 75. maddesine göre aşağıda yazılı gelirler menkul sermaye iradı sayılmaktadır:
-
Her çeşit hisse senetlerinin kar payları (temettü gelirleri),
-
İştirak hisselerinden doğan kazançlar (Limited Şirket ortaklarının, iş ortaklıkları ortaklarının ve komanditerlerin kar payları ile kooperatiflerin dağıttıkları kazançlar),
-
Kurumların idare meclisi başkan ve üyelerine verilen kar payları,
-
Devlet tahvili ve Hazine bonosu faizleri ile diğer her türlü tahvil ve bono faizleri (Toplu Konut İdaresi, Kamu Ortaklığı İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetler ve varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından sağlanan gelirler dahil olmak üzere),
-
Her çeşit alacak faizleri
-
-
@çalışma-uzmanı ösym nin geçmiş yıllarda sanırım buna benzer bir sorusu var. Her türlü alacak faizi MSİ diye .
-
@RootofAllEvil hocam mal bildirimi ve tam yargi davasi sorusuun cevabi neydi
-
Eksik borç sorusunu ne yaptınız
-
@kleonard 2 oncuk yanlis olcakti
-
@kleonard yani bir oncul dogruydu
-
@Hayaller71 Aliud. Çünkü taraflar sonradan anlaşmamış diye belirtilmişti.