BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@esraesra gecen yıl subat sonuna doğru açıklanmıştı,
gecen yıl 600 bu yıl 800 kişi girdi sınava
sınav kağıtlarını kurumun kendi personeli okumakta,
yani hem iş hem kağıt okuma olacağını düşünürsek mart gibi olur diye tahmin ediyorum. -
@Kaan_Akça hmm uzun bir süre baya bu sınav kağıtlarının okunması değil mi sadece?
-
@Kaan_Akça sitesine baktım ben de şimdi murakıplık daha erken açıklanmış. O da ocağın sonunda açıklanmış. Aslında uzun bir süre değil klasik bir sınav için
-
@esraesra 800 kişinin kağıtları ve klasik, normalde uzun ama, personel kendi okuyor o yüzden normal
-
@preacher kesinlikle haklisin. Iki kez giren biri de ayni seyi soyledi. Puanlari muazzam düşük veriyorlar.
-
@keynes5 Murakıplığın muhasebesi zordu.Fakat doğru kaynaklardan ve yevmiye kayıdın amacını ve yarattığı mali etkisini göz önüne alarak çalışmalarınızı buna göre yaparsanız mubasebeden gelen sorularda kolayca mantıklar kurarak hesaplar arasında etkileşimi kolayca idrak edebilirsiniz.
Açıkçası muhasebe zordu fakat ben bu şekilde çalıstığım için sorularda sakin kalarak kolaya indirgeyebildim ve bu sekilde çalısmanızı şiddetle öneririm arkadaşlar.
Şunu da belirtmek de fayda var ki BDDK nın muhasebesi Kamu Gozetiminden zordu.
Ama BDDK muhakeme ve analizi içerisinde barındıran sorular sormaktadır.
Sırf bilgine bakarak kayıttan ziyade anlayıp yorumlayıp ve ona göre analiz ederek sorular çoğunluktadır.
Çünkü mesleğin gerektirdiği özellikde bu olsa gerek bence.Sadece bilio yazmak değil bildiğini kendi kelimelerinle yazıp yazabildiğindir asıl mesele.Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın arkadaşlar şimdiden herkese kolay gelsin iyi çalışmalar. -
@yasinbeyy doğru kaynak ne önerirsiniz hocam ?
-
@yasinbeyy evwt ben de kaynak sorunu yaşadım açıkcası. Muhasebe için kaynak önerizniz var mı
-
@esraesra Murakıplık sorularını görmedim ama muhasebede klasik sınavlara çalışırken İlhan kılıç muhasebe problemleri kitabını öneririm
-
@zz teşekkür ederim bakacağım.
-
@esraesra A kadro yayınlarından Muhasebe için MUHASİP adlı kitabından çalıştım.
-
@yasinbeyy teşekkür ederim yasin bey.
-
İngilizce kısmından yatar gibi geliyor.Ama diğer derslerde iyi bir kağıt verdiğimi düşünüyorum.hayırlısı bakalım
-
@y-ayrancı_ogz01 hocam kurumun puanlama sistemi bir hayli farkli bakalım neler olacak
-
@daronacem aynen kardeşim ama kulağıma gelen ,kıyımcı davrandıkları şeklinde
-
Bankacılık açısından konuşursam özellikle iktisatta son soru ve hukukta ilk sorunun puanlamasını ne şekilde yapacaklarını merak ediyorum. Çünkü belirleyici sorular onlar olacak bence.
-
@MartinLuther iktisat son soru neydi hocam
-
Ben hukuktaki ilk soruya 3 cümle yanıt verdim ama sorunun ikinci öncülüne verdiğim cevap doğruymuş.(KTKlarin görevlendirdiği kişinin yapacağı şirketi zarar ettiren davranışta KTKnin sorumluluğu kısmı) Yani kısa da olsa cevabın doğruluğu yeter mi yoksa uzun açıklama gerekli mi
-
@IS-LM KTK'nin görevlendirdiği Yönetim kurulu üyesinin sorumluluğu gibi bir şeydi hocam
-
@NeverLetGo ilk öncül de temsile dair bir seydi değil mi hatirlayamadim tam