29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
liste de kişi sayısı kaç oldu
-
@kilici hocam sizi ikna etmek bana düşmez dostane bı oneriydi sadece, dediğim gibi takdir sizin
-
@kafes66 yargıya kalsın ya
-
@RootofAllEvil bu itiraz sorularını sadece ben mi yaptim Allah aşkına ya bana mı sadece doğru geldi sorular tanıma doğru ya
-
@kemankeşş benim de doğru medeni idari Yargı full benim eğer bunlarda iptal olursa büyük sıkıntı
-
@kemankeşş tanıma noter aracılığıyla tek taraflı irade beyanı şeklinde yapılabilir. Bu doğru fakat oradaki re'sen ifadesi hatalı bir ifade. İlk başta ben de doğru yaptım fakat dönüp re'sen kısmına odaklaninca değiştirdim. Eminim pek çok kişi o ifadeye takılmıştır. Çünkü kanunda olmayan bir ifade. Kaynak kanun olduğu için kanuna aykırı ifadenin iptalinin muhtemel olduğu kanısındayım hocam. Yani aslında ÖSYM'nin hatası bu. O ifadeyi oraya koymamaliydi. Daha dikkatli davransaydi ne sizin doğru sayiniz riske girecekti ne de benim gibi o ifadeye takılanlar olacaktı
-
@kilici hocam ne diyorsun sınavın yarisik gittı o zaman zaten osym lekelemez kendini çatır çatır soru iptali olacağını zannetmiyorum
-
@34idari hocam noterce resen düzenlenen senet ifadesi basbaya düzenleme şeklindeki seneti ifade ediyor. Belki yüzlerce defa kullanılan bir ifade özellikle biraz eski kaynaklarda. Iptal olma olasılığı en düşük soru gibime geliyor bana o. Hatta yok gibi bir şey.
-
@2pacalypse hocam eski kaynaklarda ben de gördüm. Fakat güncel mevzuata aykırı bir ifade karmaşası yaratıyor. Dediğim gibi bir kesinliği yok dolayısıyla bel baglamiyorum ama iptal konusunda en yüksek olasiligi ona veriyorum
-
Hep bu detaylı düşencelerinizfen dolayı saman altında buzağı aramışsınız sınavda her zaman yüzeysel bakmak gerek inş iptaller olmaz giderse de yargıya gitsin
-
@34idari Mahkeme huzurunda yapılan sulhlar, kabuller ve para borcu ikrarını havi re'sen tanzim edilen noter senetleri, istinaf ve temyiz kefaletnameleri ile icra dairesindeki kefaletler, ilamların icrası hakkındaki hükümlere tabidir.
Şu an yürürlükteki icra iflas kanunu madde 38
Bence ihtimal yok ama bekleyip görelim.
-
Liste nerde arada birileri paylaşsa kayıp oldu. Bulamıyorum ben
-
@34idari kaynak kanunsa bu sefer ivedi yargilama sorusunun iptal olmamasi gerekiyor. bence herkes birbirini curutuyor gencler soyleyeyim.
-
@yasamor hocam şimdi arkadaş KHK diye gelecek buraya diye korkuyorum fakat, foruma yaptığım ilk yorumdan beri zaten onun iptal olmayacağını söylüyorum
-
@34idari hayir khk diye gelsin banane. soruda direkt iyuka gore soruyordu. soru koku sadece o kanuna indirgemis sonucta. ben bilemem sadece dedikleriniz celisiyor onu demek istedim :). herkes istedigi sey olsun diye kendine gore yorum yapiyor
-
@34idari 703 sayılı OHAL KHKsi(KAnun ve Kanun hükmündedir) 3 Sayılı CB genelgesine göre Özellestirme Yüksek Kurul.. şaka şaka
-
@34idari, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir takip ederim üye olmak yeni nasip oldu. Öncelikle söylemek istediğim birkaç şey var:
1-) İvedi yargilama sorusu bence iptal olmaz çünkü kanunda yazıyor. Hakkaniyetli olan da olmaması zaten arkadaşlar bu sınavlara kanundan çalışılır, kaynak kanundur.
2-) Hmk'daki edilir/edilebilir sorusu iptal edilebilir de edilmeyebilir de. Kanunun lafzina ilişkin bir hata var bu doğru. Fakat çok açık ve sırıtan bir doğru cevap var. Bunu bekleyip göreceğiz.
3-) Yorum sorusu bence değişmez arkadaşlar çünkü amacsal yorum doğru. Kafa karışıklığınızın nedeni muhtemelen özel hukuktaki yorum metodlariyla karıştırmanız fakat vergi ve ceza hukukunda yorumlar biraz farklıdır.
4-) Re'sen sorusu iptal edilmesi bence en muhtemel olan soru. Çünkü kanunda Re'sen gibi bir ifade yok. Birinin kitabında"Re'sen bu anlama gelir" diyebilir fakat aslolan kanundur ve kanunda böyle bı şey yokDikkatinizi çekerim tüm yorumlarım "bence" barındırıyor. Dolayısıyla bunlar birer kanı elbette ki tartışmaya açık fakat en nihayetinde çok da değiştirmek için uğraşmanıza gerek yok kanılarımı, zaten 20 gün sonra belli olacak
-
@34idari bu millet çalışırken nerden çalışsın al İyuk madd 20/A ben kanuna bağlıyım değiştirselermiş
-
-
@2pacalypse hocam korkutma