2020 REKABET KURUMU UZMAN YRD İLANI
-
@pakilips hocam siz hukukçu musunuz yoksa iibf mi
-
@icav hukukcuyum ben ondan alan soruları hukuk şeklinde soruldu. Yazılıda çıkan mikroiktisat ya da ingilizce soruları yoktu sözlüde.
-
@pakilips Güzel sorular. Muafiyet md4 menfi tespit md4,6,7 de geçerli değil mi? İdari para cezasına sasırdım ama. Bilmiyorum.
-
@kalendermeşreb evet ben özellikle muafiyet hukuka uygunluk nedeni, menfi tespit zaten aykırılık olmadığını belirtiyor şeklinde cevapladım soruyu. Para cezasında hazine dedim ama çok emin degildim. 2018 mülakatlarında beklediğimden daha sıcak ve sakin bir ortam vardı denilmişti yorumlarda hep. Benim mülakatım son derece gergin ve zorlu geçti Çok ümidim yok açıkçası
-
@pakilips anladım. İnşallah güzel sonuçlanır. Üzmeyin kendinizi.
-
@pakilips zarf çekme şeklinde değil herhalde doğrudan sözel sorular öyle mi?
-
@icav sözel sorulardı, zarf çekme yoktu.
-
@kalendermeşreb ben hukuktan girmiştim pazartesi günü. Yarım saati geçti içeride kaldım. Aklınıza gelebilecek her türlü rekabet hukuku sorusunu sordular. Özellikle yeni kanun değişikliğinden çok soru soruldu. Çalıştığım yeri vs de sordular. Ek olarak kvkk ile ilgili de soru sordular. Allahtan biliyordum mevzuatı. Yazılıda çok iyi bir kağıt vermiştim yazılı sınavın nasıl geçmişti diye sordular. 5 kişiydi her biri en az 2 soru sormuştur. Herkese başarılar şimdiden hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@Dao_ anladım hocam teşekkür ederim. Ben geneldeyim siz hukukçu olduğunuz için mi mevzuata bu kadar yoğunluk verdiler acaba. 4054'e baktım ama ortam tedirgin etmiyor değil. Hayırlısı olsun.
-
@kalendermeşreb evet hukukçulara tahmin ettiğim gibi yoğun ve çok fazla mevzuat sormuşlar, @Dao_ nun da mülakat tecrübesini yukarıda belirttiği gibi. Size bu kadar mevzuat sorulacagini sanmam
-
Arkadaşlar benim mülakat saatim değişti.Kurumun insan kaynakları personeli aradı.Sebebini sormak aklıma gelmedi.Sizide arayan oldumu
-
@sayıştayzede2 hangi tarih ve saatteydi hocam? Kaçta oldu?
-
17 ağustos 17:30 du .Yine 17 ağustos ancak 15:30 a alındı
-
@sayıştayzede2 dostum dün göç mülakatları açıklandı bence ondan sordular belki kazanıp gelmeyen olur diye
-
@prezıntcihangir Teşekkürler hocam . 2 saat öne alma olduğuna göre sadece pazartesi günü 3-4 kişi mülakata gelmeyecek demektir
-
@sayıştayzede2 sanmıyorum. Göç mülakatını kazanan da varsa bu kişiler hemen anında ben mülakata gelmeyeceğim şeklinde kurumu aramamıştır. Eğer böyle bir durum varsa mülakata gelmezler olur biter. Heyetin müsaitliğine göre saatler ayarlanıyordur ve sırf bu yüzden saatler değişmiştir. Mülakat süreci çok uzun bir zamana yayıldığı için bazı günler sabah mülakat yapılıp bazı günler direkt öğleden sonra yapılabiliyor. En azından geçtiğimiz pazartesi hukukçulara mülakat yapıldığını biliyoruz. Kesin bilişimcilere de bu hafta içi yapılmıştır. Forumda 17, 18 ve 19'unda (birisi 19'unda bitiyor dediği için son tarih olduğunu zannediyorum) mülakata gireceğini yazanlar oldu. Benim saat 18 iken başkasının başka bir gün saat 10 mesela. Çok alim olmadığından ve yazılıya katılım olmadığından en istekliler mülakata kalmıştır. Forumda yazan herkes kaldı mesela. Fire beklemiyorum.
-
Arkadaşlar mulakata girdim yaklasik 20 25 dk sürdü. Bayagı ustume geldiler sagli sollu soru yagmuruna tuttular. Ancak soyle bisey var bana kurumla alakali soru sormadilar sadece neden burasi diye sordular. Mezun oldugum bölüm okulu gec bitirmem sevdigim yazar okudugum ikinci universite yaptigim spor hep bunlarla alakali sordular
-
Arkadaşlar merhaba, ben de bugün girdim mülakata. Mülakatım ortalama 20-25 dk sürdü. Öncelikle kendimi tanıtma ile başladım, sonrasında temel şeyler olan rekabet nedir, rekabet kurumunun amacı nedir tarzı sorular geldi. Alan ile ilgili pek soru gelmedi diyebilirim ama yorum yeteneğinizi ölçmeye yönelik sorular geliyor. Son olarak Rekabet Kurumu’nun en son yaptığı incelemeler, aldığı kararları vs. incelemenizde yarar var. Herkesin hakkında hayırlısı olsun, başarılar.
-
@yorgunasker alanınız neydi hocam.
-
İşletme hocam @kalendermeşreb