2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
MERHABA. GUY BAŞVURUSUNU YAPARKEN GÖNDER BUTONUNU TIKLADIĞIMDA "TERCİH BİLGİLERİNDE TÜM TERCİH SIRALARINDA İLÇE SEÇMEK ZORUNLUDUR" DİYE BİR UYARI VERİYOR. ANCAK BEN İLÇE TERCİHLERİNİ YAPTIM. BAŞVURUMU TAMAMLIYAMIYORUM. YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ. NEREDE HATA YAPIYORUM.
-
@ISLM Sizi tanıyan bir hocanız, eski patronunuz, bir yerde çalışan bir yakın arkadaşınızı yazın. Bu referans o "referans" değil.
-
Arkadaşlar bu ses kaydında anlatılan olay tamamen saçmalıktır sistem bu şeklide ilerlemiyor o zaman 5 tercihin ne anlamı olurdu yine tek tercih mantığına dönüyo olay o zaman
-
@onuktekin Sen anlamadın galiba. Diyelim sen 90 puan aldın 1. Sıraya Ankara yazdın 2. Sıraya Konya. Başkası 70 puanla konyayı 1 e yazarsa ve sen Ankara'ya yerleşemezsen boşta kalıyorsun. 70 alan yerleşiyor.
-
@kamilsever, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@Semihylc böyle bir durum varsa forumda kartlar yeniden dağıtılır
Eğer gerçek ise spekülasyoncuların bile kafası karışacak
-
Böyle birsey yokmus itimat etmeyin
-
@onuktekin Ses kaydını dinleyen arkadaşın anlattığına göre pek üniversite tercihine benzemiyor.
Benim anladığım göre; tercihimi 1-afyon 2-denizli 3- antalya 4-ankara 5 -istanbul yazdım. İlk dört tercihte gelmediği varsayalım. İlk tercihi İstanbul olan 78 puanlı olan sınava girmeyi hak kazanırken ben ise 83 puanla dışarıda kalacağımı anladım.@Semihylc, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@hayırlısı035 hocam şöyle diyor, misal puanim 80 ve ben İstanbul'u 4. Sıraya yazdım ama başkası 78 puanla İstanbul'u 1. Sıraya yazdı . 78 puanla yazan veya 1. Sıraya yazanlar önce İstanbul listesine giriyor . Diyelim 500 kişi 1. Sıradan İstanbul yazmış ,1250-500 yapıyorsun kalan 750 kişi için 2. Tercih yazanlar vs vs vs . Bu şekilde azala azala gidiyor öyle demiş konuşan kişi ses kaydında .
Yani ben 80 puanla yazdım ama 4. Tercihim İstanbul olunca o sıraya kadar gelmeyebilir İstanbul sınav kotasını doldurmuş olursa ben giremiyorum.Umarım anlatabilmişimdir. Bende ses kaydını yeni dinledim. Murat güzelli hocamız olayı öğrenecek sanırım Twitter'dan yazmış konuyla ilgili.
-
@despot Bence hoca anlatamamış. Bu şekilde olması mantıksız. Bu şekildeyse de kesinleştirip itiraz etmemiz lazım.
https://soundcloud.com/onuk-tekin/whatsapp-audio-2020-11-12-at-204352-2 -
@onuktekin sistem öncedende böyle olduğu için bana da cok normal geldi. Gecen yıllarda 70 alıp giren 80 alıp giremeyenler hep oluyordu.Yine sistem böyle ama yinede 5 tercih hakkı verilmişse neye sasırıyor insanlar .eskiye benzer sistem işte. Aksine böyle olmayıp puana göre girselerdi yıllardir 70leri asla görmezdi bu sınav emin olun.
-
@cemresaygin Ya hoca anlatırken karıştırmış mı anlamadım. Bana normal üniversite tercihi gibi geldi. İlk tercih öncelikli olacak işte. İlk 1250 içinde birinin son tercihi İstanbul'sa ve diğer tercihleri gelmediyse İstanbul kesin gelir. Buna engel bir durum yok ki.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@despot Bence hoca anlatamamış. Bu şekilde olması mantıksız. Bu şekildeyse de kesinleştirip itiraz etmemiz lazım.
https://soundcloud.com/onuk-tekin/whatsapp-audio-2020-11-12-at-204352-2Dostlar ses kaydı bu. Bir iki saate kaldırırım.
-
@onuktekin biz de onu diyoruz hocam ben yalan olduğunu düşünüyorum. Öğr**menler olsa hemen bakan açıklama yapardı. Bizi takan yok.
-
Böyle bişey yok arkadaşlar tamamen uydurma
-
Sistem 1.nin ilk tercihini atar.
- nin 1. tercihine bakar. Eger 1. nin yazdığı yeri yazmis ve o ilin kontenjani 2 ise; 2. nin de ilk tercihi kabul olur.
3.nün tercihene bakar. O kişi de ayni ili yazmış ise, o ilin kontenjani dolmus ise 2. tercihini kabul eder.
Yani 80 puanli birisi x ilini 5. tercihi olarak yapmis ve ilk 4 ilin kontenjani dolmus ise, 5. terhine yerlesir. 75 puanlı birisinin ilk tercihinin x ili olduğunu varsayalim. O ile daha onceden 80 puanli kisi kabul edilmistir bile.
Yani yaptığınız il tercihini koydugunuz sıra onemli degildir. Mantikli olan budur.
-
@cemresaygin adil olan da 70i görmemesi 90 alan dışarda kalsın 70 girsin demek adalet değil.
-
@despot Tamam ya şimdi anladım. İlk tercihe yazana öncelik veriliyor demiş hoca. ilk 1250'de de olsan ilk 4 tercihin gelmezse son tercihine geleceği net değil çünkü ilk sıraya yazanlar öncelikli diyor. @cemresaygin
-
@onuktekin yok siz ses kaydını anlamamışsınız gibi. Hoca neredeyse eski sisteme benzer bi durum anlatmış. Adalet bakımından puana göre olması gerekirdi. 5 il o yüzden gelmişti. Yakında netleştirir hocalar bu durumu
-
Benim bu ses kaydının ortaya atılmasından anladığım su: ist 5. Tercihe yazılır doğu illeri düşük kapatır kaygısı var o kadar çok mu yani dogu, memleket yazan
-
Face de twittte inanmayin diyolar arkadaslar dikkate almayin
-
Ortada büyük spekülasyon dönüyor. Bana kalırsa kimse değiştirmesin. Bahsi geçen ses kaydında ki olay tamamen saçmalık. Olaya göre ( ki millet abanırsa) İstanbul da çok yüksek kapatacak.
Tercihlerinizde değişiklik yapılmamasını öneririm.
ALINTI TWİTTER: Göksal // #EvdeKal ( @ggmssy )