Ben kuruma güvenemiyorum, kesinlikle bu sınavın ERTELENMEMESİ gerekir. Pandemi süreci en az 1 yıl daha sürecek, hayatın her anında bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Sınav girişi için il sayısı arttırılmasını desteklerim ama ertelenmesini asla.
despot tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@poncik arkadaşımızın demek istediği 1. Sıraya hayalinizdeki ve yaşmak istediğiniz yeri yazın. Garanti olan yeri ise, buna İstanbul örneğini vermiş, son sıraya yazın. Yani Antalya'da doğup büyümüş ve burada yaşamak isteyen bir kişi sırf garanti diye Muş'u yazmasın.
Eski sistemde tek il tercihi olduğu için birçok arkadaşımız hayalindeki yer yerine garanti gördüğü yeri yazıyordu, artık buna gerek yok. Çünkü puanınız 1. Tercihinize yetmezse bile garanti gördüğünüz yere yetecek ve açıkta kalmamış olacaksınız. -
RE: Maliye bakanı Berat Albayrak istifa etti
İİBF linin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez. İnşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olur.
-
@hayırlısı035 hocam senin payın çok büyük bu paylaşımda. Allah yardımcın olsun.
-
Spekülatöre spekülatörsün diyen spekülatörü de ilk defa görüyorum. Artık kendime bile güvenemiyorum.
-
RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Burada tartışmanın hiçbir anlamı yok. Karar vericiler nasıl buyurursa ! öyle olur. Eğer önceden bu kadro için YDS şartı konulsa ve ilan YDS siz olsa bu haksızlık olurdu ama bu durumda YDS olmaması kimse için haksızlık değil. Elbette herkes kendisi için en iyisini istiyor ama bunu yaparken üslüba dikkat edelim. Sonuçta kimin rızkıysa o kazanacak.
-
@laissezpasser ben de İstanbul'da yaşıyorum, dediğiniz gibi buradaki asıl problem kira ve ilçe seçimi. Daha merkezi olan Kadıköy, Beşiktaş Üsküdar gibi ilçelerde Deprem sonrası yapılmış binaların kiraları yüksek. Marmara'da okurken Beylikdüzü'nde oturan arkadaşım günde 2 saat geliş 2 saat dönüş yapıyordu, ev tutalım dedik. 90'lardan kalma eve 1700 kira istedi, biz de kabul etmemiştik. Merkez ilçelerin dışına çıktığınızda da ulaşım problem oluyor.
Yani İstanbul için tamamen tozpembe tablo da kara tablo da çizmek yanlış. Ancak bunlar da gerçekler. -
RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@blueberry size katılıyorum. Dediğiniz gibi ilk 1200 kişi alınırsa puanı 80-85 arası olanlar dahi dışarıda kalacaklar. Tabi ki puanı yüksek olan istediği yere başvursun ki başvuruyor da ama ortalama bir puan almış kişiler de sürecin dışında kalmasın. Zaten nasibi olan kazanıyor.
-
O zaman gün DESTEK günüdür. Birlik olup verilen sözleri hatırlatmalıyız, biz İİBF'liler maalesef çok pasif kalıyoruz. Gerek sosyal medyada gerek diğer platformlarda hakkımızı arayalım, hatta fazlasını iatiyelim ki en azından elimizdekini almasınlar. Biz 3000 guy isteyelim olursa ne âlâ olmazsa da en azından 1000 kişilik alım iptal olmaz.
-
Tabi ki dikkatli tercih yapmalıyız. Sistem önce 1. Sıradaki tercihimize bakıyor eğer puanımız tutuyorsa o ile yerleşiyoruz, eğer puanımız yeterli değilse 2. Sıradaki tercihimize bakıyor bu şekilde 5. Sıraya kadar sistem bizi yerleştirmeye çalışıyor. Benim önerim eğer bu işe gerçekten ihtiyacınız varsa,ki birçoğumuz bu durumdayız, istediğiniz il yerine garanti olan ili 1. Sıraya yazın. Sonuçta yıllarca İŞSİZ kalmaktansa başka bir ilde çalışmak daha KATLANILABİLİR bir durum olacaktır. Bu arada ben guy olsam bile amacım tekrar sınava girip başka kurumlara geçmek. Bence sizlerde bunu göz ardı etmeyin. Aklımdaki herşeyi yazamıyorum maalesef kimseyi yanlış yönlendirmemek adına örnek de veremiyorum.
despot tarafından gönderilen son iletiler
-
@zenginmemur zor ama en azından kafan rahat oluyor. Benimle de dalga geçen çok insanlar!!! Oluyor.
Dört yıl oğudun da ne olduğğ yeğnüm bağ ben senden çoğ kazanıyom.
Siz onları boşverin çalışmaya devam. -
@karar çok sağolun hocam Allah yardımcınız olsun. bu arada özel bi kurumda muhasebeci olarak işe başladım. İnşallah memur da oluruz.
-
@karar bu çabanızı mutlaka sonuca ulaştırmalıyız. Siz bir adım attınız, devamı gelmeli. Bir şekilde Sayın Bakan'ın bizi fark etmesi için etkinlik yapmalıyız.
-
@atlantiss23 puanı olan ve yönetmeliğe uygun hareket eden herkes tabi ki sınava başvurabilir. Önemli olan başvurup sınava girmesi ve kazanırsa işi yapması.
-
@blueberry size katılıyorum. Dediğiniz gibi ilk 1200 kişi alınırsa puanı 80-85 arası olanlar dahi dışarıda kalacaklar. Tabi ki puanı yüksek olan istediği yere başvursun ki başvuruyor da ama ortalama bir puan almış kişiler de sürecin dışında kalmasın. Zaten nasibi olan kazanıyor.
-
Keşke şu tercih tarihi daha erken olsaydı, şubata kadar bunun için beklemeye gerek yok aslında. Liste belli olsun ona göre Şubat'ta sözlü sınav yapılır. Boşuna süreç uzuyor.
-
RE: İşsiz evde durmak
Ben de bu yıl mezun oldum guyda hep batı illerini yazdığım için açıkta kaldım. Allah bu işsizlik belasını düşmanıma vermesin. Şimdi iş arıyorum. Bakalım belki seneye tuttururuz.
Allah yardımcımız olsun. -
@despot @Atlantiss23 hocam maksadımı aştıysam özür dilerim sanki sizi eleştirmiş gibi yazmışım şimdi farkettim. Tabiki birlikte hareket edip ilanı düzeltebiliriz. Demek istediğim ilan gelmeden bir kaç arkadaşla beraber tweet atmıştık, kimse destek olmamıştı. Umarım bu sefer katılım olur.
-
@atlantiss23 bi arkadaşım anlatmıştı, akrabası kredi borcunu ödeyemediği için kendisini meclise zincirlemiş borcunu silmişler
Ben bu saatten sonra bu ilanın değişeceğine inanmıyorum. İlan gelmeden önce sürekli tweet atıyordum o zaman bir çoğunuz sessiz kalmıştınız, şimdi kural neyse o.
Önemli olan ilan gelmeden isteğinizi yaptırmak, iş işten geçmiş artık mevcut şartlarda ne yapılacak buna odaklanın.