FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
Türk filmi önerisi var mı peki dostlar ?
-
@aristotales eyvallah kardeşim hemen bir yere not aldım bu filmi. En yakın zamanda bir değerlendirme yaparım.
-
@antimülakat Memnuniyetle, iyi seyirler
-
Türk filmi olarak klasikleri belirtmek gerek:
Neredesin Firuze
Organize İşler
Babam ve Oğlum
Pardon
Av mevsimi
Vizontele
Ayla
Kış uykusu
Kaybedenler Kulübü
Hokkabaz
Takva
Issız Adam
Ağır Roman
Eşkiya -
@sınavsayar Dostum ben bu listenin en başına müsaadenle rahmetli Kemal Sunal'ın 'Zübük' filmini eklemek isterim.
Pek tercih etmem ama Psikolojik film türünde yerli olarak tartışmasız 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmini de bu listeye eklemek isterim. Daha önce duymamıştım bir dostumun önerisiyle izledim. Filmi izleyince bir nevi insan hayatını sorguluyor. Özellikle tecrübeli,hayatın birçok duygusunu tatmış kişiler üzerinde ciddi etki uyandırabilecek bir film.
-
@aristotales doğru söylüyorsun hocam. Zübük aradan kaçmış, listeyi iyiden kötüye doğru gibi bir anlayış ile oluşturmadım. Ama zübük bu listeye kesin girer. Bahsettiğin filmi de en kısa zamanda izlemeye çalışacağım.
-
İran yapımı filmler bir ara çok popülerdi, bu da biraz uzak kalmama sebep olmuştu Meşhur bir film var onu izledim adı "Khoda Nazdik Ast". "Allah yakındır" diye çevirmişler. Eski bir film çoğunluk izlemiştir belki ama izlemeyen varsa tavsiye ederim; mistik alem, beşeri ve ilahi aşk temalı diyebilirim kısaca.
-
@plansız tavsiyenizi bir kenara hemen not edelim. Dikkatimi çekti direk. Bir de son yıllarda dinin doğru anlatımı ve gerçek hidayete insanı ulaştırması noktasında kullanımına çok ihtiyaç var. Din üzerinden dönen kirli hedefler meselesinin yerine gerçek anlamda hak din veya başka dinler neden var? Sorusuna kısmen de değiniyorsa benim için kafi.
-
@antimülakat O kadar detaylı bir dini vurgu yok aslında, hikayeyi çok anlatmayayım şimdi ama sıcak bir hikaye, aileyle vs. de güzelce izlenir. Yalnız dediğiniz içerikte bir film, en azından bize hitap eden, İran sinemasından çıkar mı bilemedim malum kültürler biraz farklı. Yinede bugüne kadar İran yapımı olan az sayıda film izledim. Fırsat buldukça izleyeceğim, beğendiklerimi burada da tavsiye ederim
-
@plansız hocam şu an bulunduğum yerle birlikte İran ve İranlıların bizden ne kadar farklı olduklarını çok net görüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum eksik olmayın.
-
Cem Yılmaz'ı zaten çok severim de bu filmi izlemeyen varsa mutlaka izlesin. "Bilemiyorum Altan bilemiyorum." repliği ağzımıza dolanmış bir repliktir, üstüne bizim kendi aramızda da çok esprisini yaptığımız bir mevzu vardır filmde, "Abi tabureler hazır.".
Fragmanını bırakayım: https://www.youtube.com/watch?v=4rV1ZPQW0aU
-
@agor izlemiştim şimdi tekrar izlemek istedim. Kadrosu ve konusu itibariyle izlenir filmlerden.
-
FARGO-Tavsiye ederim
-
Kaç aydır aklımdaydı sonunda izledim, tavsiye ediyorum. 'Bütün Saadetler Mümkündür' filmi. Müziğiyle beraber paylaşayım.
-
çok film tavsiye edilmiş de en azından bir iki kelimeyle de özetleseniz, insanlar da ona göre araştırsa.
-
HUMAN belgeseli...
süre: 2:13:43
Kesinlikli izlenmeli sonuna kadar. -
John wick izleyen oldu mu? Seriyi tavsiye eden var mı? Normal bir intikam alma meselesi mi?
-
@Antimülakat saf aksiyon filmi üstat, önerir miyim dersen popüler olduğu ve herkesin izlediği hoş bir film olduğu için öneririm ama büyük beklenti ile izleme sadece aksiyonun, dövüşün, kavganın tadını çıkarmaya odaklanarak izle, filmi büyük beklenti ile izlersen hayal kırıklığı yaşatıyor. Kendince güzel yanları olsa da öyle derin bir felsefesi yok (zorlama ile içinde felsefe aramaz isen), Keanu Reeves'in oyunculuğunu izlemek de filmin bir artısı, Matrix 4 öncesi antrenman olur.
-
@Agor matrix sinema sektöründe bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor diye biliyorum. Bu nedenle matrix hatrına bile Keanu ın bütün filmlerini izlemeliyiz. Aynı şekilde Christian Bale içinde aynı düşüncedeyim.
-
Alita:savas melegi izlemistim, cok beklentim yoktu ama izleyince fena gelmedi. Biraz elysium vari. Ancak son donem filmlerde hep uydu gibi dunyadan uzak zengin insanlarin yaşadigi bir yer tasvir ediliyor, dünya da geride kalanlarin yasadigi; gelecek bu sekilde mi olacak nedir?