2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@Ali-19 inşallah hocam kendim için sormadım arkadaşım için sormuştum ben zaten sınırda kaldım maalesef, geçen sene ben de eşdeğerlik belgesi almıştım ama tek seferlik alınan bir belge diye düşünüyorum açıkçası.
-
@Eşref-Kuşcubaşı yok hocam neden tartışalım fikir telakkisi yapıyoruz.. Demek istediğim gerçekler saklanaöayacak kadar büyük ve ortada.. Burda ümit kırılacak birşey yok hepimiz biliyoruz kafamızı kuma mı gömelim yani.. Yüzde 50 olayına kesinlikle katılmıyorum kaymakamlıkda 1. Olan dışında %99 referans neyi inkar ediyoruz ki onu anlamadım
-
@MiraKar Belgeyi vereceğimiz yer ile amacı aynı olduğu için ve belgeyi almak için göndereceğimiz transkript değişikliğe de uğramadığından, geçen yıl gönderdiğimiz yeterli olur sanırım. Ama yine de belli olmaz tabi. Aslında geçen yıl alınmış olan eşdeğerlikleri dikkate alarak üniversite ve bölüm bazında belge göndermesi gerekli olmayanları belirtseler güzel olur.
Senin hakkında da en hayırlısını diliyorum.
-
@MiraKar Sınava başvurabilmek için adayların; yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu
tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren
fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla
ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya
üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve
uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları
gerekmektedir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının
bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan
alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adaylarının ise noter onaylı diploma
suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer
evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmeleri gerekmektedir. -
bunu başvuru lavuzundan kopyaladım
-
@Hayek
uluslararası ilişkiler,
siyaset bilimi,
kamu yönetimi,
iktisat,
işletme,
maliye ve finans,
sosyoloji, halkla
ilişkiler ve tanıtım,
psikolojibu bölümlerden denklik istenmiyor diye anlaşılıyor bence
-
@Hayek Ayrıca bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden mezun olanlar sınava katılabilir.Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının
bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan
alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adaylarının ise noter onaylı diploma
suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer
@Hayek, içinde söyledi: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
@Hayek
uluslararası ilişkiler,
siyaset bilimi,
kamu yönetimi,
iktisat,
işletme,
maliye ve finans,
sosyoloji, halkla
ilişkiler ve tanıtım,
psikolojibu bölümlerden denklik istenmiyor diye anlaşılıyor bence
Ayrıca bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden mezun olanlar sınava katılabilir.Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının
@müezza Geçen yıl kaymakam adayları şubesini aramıştım ilk başta evet denklik almanız gerekiyor daha önce başvursaydınız keşke demişlerdi. Bir haftayı geçmedi kendileri beni geri aradı denklik belgesi almanıza gerek yok diye. Almadan girdim mülakata.
-
@maviyeşil Aramakla kalmayıp yazılı bir veri elimde olsun diye maille de sormuştum ondan dolayı da geri arayıp bilgi vermiş olabilirler.
-
Kaymakam adayları şubesini aradım eşdeğerlik belgesini alın elinizde bulunsun dediler
-
nasıl alıyoruz hocam eşdeğerlik belgesini
-
-
@birgunolacak hukuk
uluslararası ilişkiler,
siyaset bilimi,
kamu yönetimi,
iktisat,
işletme,
maliyebu bölümlerden mezun değilseniz alsanız iyi olur
-
@Hayek hocam daha her hangi birşey yayınlanmadı degilmi hastam var takip edemiyorum
-
@herseye-rağmen yok hocam henüz gelişme yok
-
arkadaşlar mülakat için herhangi bir kitap satın almalı mıyız
-
@herseye-rağmen Geçmiş olsun Allah şifa versin. Mülakata ilişkin herhangi bir ilan yok henüz. Bence yarın veya pazartesi mülakat tarihleri netleşir.
-
@Hayek Dur hocam acele etme önce evrak isteyecekler, evraklar teslim edilecek. Mülakat tarihleri öyle belli olacak.
-
@Hayek tskurler hocam çok sagolun