@ryu753 Geçen sene tarih 1 yanlış, insan hakları yanlış yok, Türkiye ekonomisi 2 yanlış, Türkçe 4 yanlış olarak gelmişti... Toplam 7 yanlışım vardı genel yetenekten.
Bu sene ise; tarih 3 yanlış, insan hakları 2 yanlış, Türkiye ekonomisi 5 yanlış, Türkçe 1 yanlış olarak gelmesini bekliyorum. Yani toplam 11 yanlış.
Çalışıp çalışmamakla da alakalı bir durum değil bu bence.. Yani bütün insan hakları belgelerini okumak zorunda mıyız mesela? Veya ay itibariyle ekonomi verilerini takip etmek mi gerekiyor? Tarih benim hatam, kabul ediyorum ama tek doğrum da tarih tetkik cemiyeti olan soru... Peki tedvin edilmemiş ve daha çok içtihadi bir hukuk dalı olduğu üstüne basa basa ifade edilen idare hukuku için nerelere bakmalıyız ayrıca? Mesela her bakanlığın bağlı, ilgili veya ilişkili olduğu kurumları ismen bilmek ile birlikte bunların kurumsal yapılarını da mı hafızamıza işlemeliyiz idari yapıda?
Buradan da şunu çok açık ve net bir şekilde söyleyebiliriz ki, geçen yıla kıyasla doğru işaretlenmesi tevafuki bir buluşmaya mazhar fazlaca soru mevcut idi...
Sınav Ankara dışında da yapıldığı ve sınava giren aday sayısı fazla olduğu için netlerin yükselebileceği belirtiliyor. Ama ben bu durumun herhangi bir fark yaratacağına inanmıyorum. Şöyle ki, Ankara dışında da sınava girilebileceği kılavuz yayımlanmadan önce belli değildi. Başvuru ile sınav arasında da 2 aylık bir süreç var. Daha önce çalışmayıp da, "sınav hazır ayağıma gelmiş, gireyim de kaymakam olayım" diyerek sınava girilmesinin puanları yükseltebileceğini düşünmüyorum.
Bununla birlikte, 2018 ve 2019 sınavlarına girip de, mülakata kalıp ilk 100'e giremeyen veya sınırdan mülakata kalamayan; pandemi nedeniyle üniversite son sınıfı online tamamlayıp mezun olan ve krizi adeta fırsata çevirerek eve kapanıp kendini sınavlara hazırlanmaya adayan arkadaşlar olduysa ortalama pekala yükselebilir. Bu noktadaki genel duruma baktığımızda da, gerek kurs hocalarının, gerekse burada yorum yapan arkadaşların söylediklerine göre, önceki sınavlarda iyi dereceler elde etmiş arkadaşların bu sınavdaki netleri düşük kalmış.
Velhasıl-ı kelam, tüm bu değerlendirmelerin ardından şahsen bir kere daha ifade etmek isterim ki, (-1) 73 (+1) net ile mülakata kalınabileceğini düşünüyorum.