2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Selam arkadaşlar. Yeni sınav tarihi ile ilgili arkadaşımla konuşup dönüş yapacağım sizlere. Bu sene bende erkencilerdenim. Herkese şimdiden başarılar.
-
@Antimülakat üstad cok yoruldum. bu sene 73.75 hesaplamistim. 72.50 geldi. gücüm kalmadi. Ilan gelmeden daha baslamayi düşünmuyorum. yds çalışıcam
-
Gazamız mübarek olsun. İlk 10'a girmeye adayım.
-
Yapmayın, etmeyin, kendinize yazık etmeyin arkadaşlar..
-
Arkadaşlar kpss ve kurum sınavları kaymakamlık için kaynak arayışındayım. detaylı bilgi verebilecek olan varsa ulaşabilir mi?
-
@gazisiyaset sadece anayasa hukuku için verilebilir. Çünkü bu seneki kaymakamlık sınavı kaynakları patlattı.
-
Dilerim 2021'de yapılacak sınav soruları hakkaniyetli olur ve çok çalışanın emeğinin karşılığını aldığı bir sınav olur . Gazamız mübarek olsun arkadaşlar Allah kolaylık versin herkese🤲
-
@Pisagor geçmiş olsun. Ben de dün buraya bilincim kapalıyken bir şeyler karalamışım. Ama sağlam kafayla düşününce bir daha girmem ben bu sınava diyorum. Şans faktörü çok önemli bu sınavda. Artık bir esprisi kalmadı benim için. Girecek arkadaşlara başarılar şimdiden.
-
Türkiye Ekonomisi ve İnsan Hakları derslerinin zaten çok geniş bir alanı temsil ettiğini geçiyorum; İdare Hukuku bölümü bile ucu açık bir bölüm. Kıyıda köşede kalmış, kaynak kitaplarda yer verilmeyen kanunlardan sorular soruluyor. Yüzlerce kanun var bu şekilde sınava dahil edilmesi muhtemel olan.
Hal böyle olunca sınavın birincisi bile 87 puan alabiliyor.Yani diyeceğim odur ki; kaymakamlık sınavı için piyasadaki belli kaynakları çalıştım, ben tamamım diyemezsin.
-
Bu sene 71.25 ile 533. oldum demekki bu sene nasibimiz deilmis. Illaki birgun olacagini hissediyorum bu sebeple 35 e kadar sartlari zorlamaya devam haftaya askere gidecegim nasipse dönunce insallah daha sıkı calisacagim tabi mayis soylemleri dogruysa 2021 sinavida bizden gecer , herkese iyi calismalar
-
@mmülkiyelii konu anlatımdan mı yoksa soru bankasından mı memnun kaldınız
-
Arkadaşlar Aöf insan hakları kitabı “İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri” adıyla çıkan kitap mı ?
-
@soruuitiraz uluslararası ilişkiler bölümüne girdiğinizde "İnsan Hakları ve Demokratikleşme Süreci" kitabı da var.
-
@Yamato-mita çok teşekkür ederim baktım ama bulamadım link atabilirmisiniz ?
-
Arkadaşlar ben hesaplandığım kadarıyla
1- TR Ekonomisi 3 Soru
2- İnsan Hakları 3 Soru
3- Tarih 1 Soru
4- İdare Sorularının Tamamında 5 Soru
.
Türkçe, İktisat ve Anayasa kısmını hiç hesaba katmadan çok zorlanacağımız 12 soru tespit ediyorum. Kısaca bu sınava hazırlanırken 88 soru üzerinden kaç doğru yapacağımız gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Son yapılan sınavda da 78 doğru üstü mülakata bıraktı.Hal böyle olunca 10 soruluk bir fire verme hakkımız var. Tabi yukarıda saydığım 12 sorudan tutturanlar, bir yerlerde denk gelip çalışanlar vs. olmazsa.
Yani Kaymakamlık öyle sanıldığı kadar armut piş ağzıma düş sınavı değil. Tabi birileri bu halde sınavı kazanmış olabilirler ama genel itibariyle gerçekten hafife alarak yapılacak bir sınav değil. Yapmış olduğum matematikte bunu gösteriyor sanırım.
-
70 ile ben de aranıza katılayım o zaman. şöyle güzelinden kaynak taraması yapar ve muhtelif kaynakları tespit edersek hızlıca yol almaya başlarız arkadaşlar. Var mı fikri olan
-
Merhabalar, kurs onerebilir misiniz arkadaslar.
-
72.50 ile 3. Girişimde en çok yaklastigim sınavdı.Aslinda zor sınavlar gerçek çalışanı daha öne çıkartıyor fakat ÖSYM zor sınav ile saçma sınav ayrımını bir türlü anlayamadı ya da zorlama adına saçmaladıklarının farkında degil.Bu yıl ilk defa sorulan 5 sorudan 3 doğru 1 boş 1 yanlış yaptım ama gel görelim ki AİHS ve BM yi kurullar, protokoller, Türkiye de ki tüm insan hakları mevzuatıni bilsekte insan hakları yüzünden(6da 1 doğru yaparak) bu sınavı kaybettim.Kendimi kazanmış olarak görüyorum çünku alan değil genel kültür kısmı batırdı çoğu sınırda kalan arkadaş gibi.Seneye daha iyi hazırlanmış bir şekilde inşallah o kısmı da hallederiz diyorum.2021 hepimiz için Muhammed Fatih Safitürk un idealine kavusabilecegimiz bir yıl olsun inşallah.Ya Allah Bismillah
-
Arkadaşlar 5 yıldır bu sürecin içindeyim bu sınavda şans faktörü kesinlikle çok önemli. Her yıl kıyısından dönüyorum bu yılda 71.75le kazanamadım çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. O kadar emek verip karşılığını alamamak çok üzücü gerçekten. İlk hazırlanacak olan arkdşlar varsa tavsiyem kesinlikle ilan gelmeden evvel çalışmaya başlasınlar. Rabbim gönlünüzden geçenleri hakkınızda hayırlı kılsın. Herkse kolay gelsin şimdiden.
-
@Tugedır Herkes aynı şeyi söylüyor.
Ben yinelemek istiyorum: bu sınav evet "çok çalışan" ile "çalışmayan"ı ayırıyor tamam ama maalesef "çok çalışan" ile "çalışan"ı ayırmıyor.
İşin şansa kalıyor olmasının nedeni sınavın bu karakteri. Ben de yaşadım bu durumu.
Bence tabi.