STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
-
Maliye hatırladıklarım
30.gelir vergisi/ kurumlarvergisi/ kdv galiba bunlardı ve otomatik stabilizatörlük soruyordu veya başka bir şey bu kadar hatırlayabildim.
31.vergide etkinlik sorusunda gelir etkisinden dolayı vergi gelirinin düşmesinden bahseder gibi bir şık vardı ve yanlış gibi geliyor. Diğer şıkları hatırlamıyorum.
32. Şıklarda sosyal güvenlik kesintisi, sosyal güvenlik katkı payı vs. Olduğu bir soru vardı sorusunda hangisi kamu harcaması değildir diye soruyor olabilir, hatırlayan?
33. Operasyonel açık özellikleri vardı çok karışıktı hatırlamıyorum.
34. Konversiyon sorusu vardı. öncüllü ve doğru olanı soruyordu sanırım( olağan borç yönetimi/dr.price yöntemidir/zorunlu ve ihtiyati şekilleri oluşu , bir şık daha vardı galiba ) olağan ve price demesi yanlış olmalı.
Arkadaşlar kalan soruları hatırlayanınız varsa yazar mısınız -
@flu hem advalorem hem spesifik olan vergi sorguluyordu. Bir başka soruda da sayısal veriler verilmiş ekonomik kod bazında fazla mı açık mı veriyor onu hesaplamamızı istiyordu
-
@flu parafiskal gelirle vergi karşılaştırmasını soran bir soru vardı
-
@bbn Şıklarda ötv vardı. Özel iletişim vergisi de var mıydı hatırlıyor musunuz ? Ben tam hatırlayamadım.
-
@flu vardı öiv ile ötv arasında kaldım. eskiden olsa öiv de doğru olurdu ama sanırım onun oranını sabitledikleri için ötv doğru olacaktı.
-
@srkn1990 İşsizlik 13.4 müydü ? öyle bir şey vardı
-
@yapitbilinen 12.4 gibi bisey diyorlardı ona
-
Merhaba arkadaşlar.
Sözlü mülakata çağırılacak kişiler alınacak kişilerin 4 katı olacak ya bu adayların da 70 puanı geçmesi zorunlu mu? Yoksa tek şart 4 katı mı?
Kurumu arayan arkadaşlar var mı sonuç ne zaman açıklanırmış?
İnşaat mühendisleri varsa hatırladığınız soruları paylaşır mısınız?
Ben hatırladığım şeyleri paylaşıyım seneye girecek arkadaşlara faydası olur belki
Hangisi korozyonu önler diye soru vardı puzolon yaptım. Yol tabakasını sormuş binder yaptım. Etriye sayısı hesabı sormuşlar basitti. PERT metodundan kritik yolu sormuşlar bilen biri için bilmeyenler için zordu ama çok kişi bilmiyordur bence. Sürü ile güvende seyahat edilebilecek hızı sormuşlar seyahat hızı diye bi şık vardı onu yaptım ama emin değilim emin olan birisi cevabı yazarsa sevinirim. S420 çeliğin 420 neyi ifade eder diyordu akma dayanımı cevap. Geriye kalan çelik soruları bence zordu hatırlamıyorum bile. Şimdilik hatirladiklarim bu kadar belki sonra eklerim. Sayısal soruları gereksiz zorlamislar. Bana göre sayısal sorular çok kalitesizdi. -
@esrayıldız06 evet size katılıyorum özellikle sayısal sorular sadece ugrastirmak için yapılmış resmen.
-
@civil5545 merhaba ben hatırladığım soruları paylaştım göz atın isterseniz.
-
2019'da yapılan sınavın süreci şu şekilde olmuş:
1-) 21.10.2019: İlan
2-) 29.11.2019: Sınava katılmaya hak kazananların listesi
3-) 08.12.2019: Yazılı sınav tarihi
4-) 25.12.2019: Yazılı sınav sonuçları ve mülakat tarihleri (20.01.2020-10.02.2020 mülakatlar yapılmış)
5-) 14.02.2020: Mülakat sonuçlarıBizim sınav sürecimiz şu şekilde devam ediyor
1-) 01.11.2021: İlan
2-) 22.11.2021: Sınava katılmaya hak kazananların listesi
3-) 12.12.2021: Yazılı Sınav Tarihi
4-) ? ? ? ? ? ? ?: Yazılı sınav sonuçları ve mülakat tarihleri
5-) ? ? ? ? ? ? ?: Mülakat sonuçları -
@ins-muh-hatice evet hocam 70 i geçmek şart. Yani kendi grubunuzda 70 i geçen adaylardan belirtilen kontenjanın 4 katı içinde olmanız gerekiyor mülakat için
-
soruları yayınlanmıyorlar mı?
-
@justaa tamam hocam. Teşekkürler.
-
@flu kalkınma carisi vardı. Başka?
-
@kaidenalenko, içinde söyledi: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
konvertibl
konvetibl değil de swap olacak herhalde
-
@bbn, içinde söyledi: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
ovmp
bütçe sürecinde ovmp yok mu
-
@gamador
5018'in 9. maddesinin 5. fıkrası "Kamu idareleri bütçelerini, kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı programı, orta vadeli program, (…)(4) Cumhurbaşkanlığı yıllık programı, stratejik planları ile program yapısına uyumlu şekilde ve performans esasına dayalı olarak
hazırlar. " şeklinde. işte parantez içinde eskiden ovmp yazıyordu. Mayıs ayında yapılan değişiklikle ovmp'ye yapılan atıflar ovp'ye yapılmış sayılır" denildi. (ek madde 8). Ovmp süreçten çıkarılmış görünüyor. SBB'nin sitesinde planlar ve programlar var mesela orada da göremezsiniz ovmpyi. -
@gamador, içinde söyledi: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
konvetibl değil de swap olacak herhalde
soruda zaman kavramı geçmiyor sadece değişimle ilgili ibareler geçiyordu diye hatırlıyorum. sanki paranın başka para birimlerine dönüştürülebilmesi ile ilgiliydi. swap tanımı için iyi kötü bir zamandan, vadeden ve faizden bahsetmesi lazımdı.
-
@bbn swap değişim işleminin adı soruda değiştirilebilirliği soruyordu o yüzden konvertibilite bence. İktisat bilmeyen bile dilbilgisiyle yapardı soruyu.