@blavk hocam dediğim gibi sınavı yapacak okul değiştiği için soru tarzı değişebilir. Fakat önceki sınavdan anladığım kadarıyla genel ekonomi kısmında yoğun bir çalışmadan ziyade ticaret bakanlığının alanına giren konularla ilgili gündemi ne kadar takip ettiğinizle alakalıydı. Hem temel iktisat bilgisi vardı mesela üretim olanakları eğrisi, ama çoğunluğu küresel ticarette yaşananlar ve bunlara karşı ilgili kurumların tepkisi ile ilgiliydi. Yani bir soru mesela iki senenin ikinci çeyreklerinin karşılaştırmasıydı, bunu gündem takip edilmeden cevaplaması sıkıntı olur çünkü oturup çalışıyım denecek bir konu değil. Totalde tavsiyem en temel iktisat kavramlarını (arz,talep,esneklik, marjinal fayda vs.) konularına bakmak ve bakanlığa has işlem ve kavramların kabaca tanımı bilmek olacaktır
justaa tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
Bugün büro görevlisi arkadaşların mülakatı başladı hepsine başarılar dilerim. İzlenimlerini paylaşırlarsa en azından kurum ortamı falan çok makbule geçer. Tekrar başarılar dilerim
-
@bella geçen sınavda yanlış hatırlamıyorsam, genel ekonomi kısmında 8 soru, alan bilgisinde 4 soru, yabancı dilde ise 2 essay ve 6 çeviri vardı
-
@bella çok sağolun hocam herkesin gönlünce olsun, zor süreçler bunlar yazılı sınavda genel tavsiyeler bunlar olduğu için kendi tecrübemle birleştirip aktardım, bundan dolayı herhangi bir takıntım yok, zira önemli olan mülakat. Geçen alımda mülakat aşamasında elendiğim içim hassas olduğum konu mülakat aşaması. Herkes için hayırlısı olsun
-
RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
@lordwachusett alan sorusundan kasıt mezuniyet bölümü ile ilgili mi yoksa kurum hakkında sorular mı?
-
@vasıflıişsiz evet bir öncekine göre daha rahattı. En azından ekonomi bu sefer gerçekten genel ekonomi idi.
-
@user45123 bir önceki sınavda da yazılı aşamayı geçmiştim mülakatta elenmiştim. Tekrar girdim yazılıyı yine geçmişim çok şükür. Aynı senede 2 kez yazılısını geçtiğim bu kurum inşallah bu kez olur. Alanım uluslararası ilişkiler.
Bir önceki mülakatta alanımdan sordular hep. Her ne kadar alanımdan olsa da ufaktan dünya ticareti, ticaretle ilgili örgütlere dokunduran sorulardı. Tabi girişte kendinizi tanıtmanız bekleniyor. Bir önceki mülakatlar ortalama 10-15 dk sürmüştü. Herkese için hayırlısı olsun
-
Yazılıyı ilk sıralarda geçmiştim kpss ve yds 95. 70 kişinin girdiği mülakatta 40 asil 12 yedek toplam ilk 52 ye girememişim. Kazananları tebrik ederim
-
Bu sene iki kez girdim bu sınava ikisinde de yazılıyı geçtim, mülakatta eleniyorum. 2020 Kpss puanım 95 ile sıfıra sıfır elde var sıfır. Hazine, ulusal ajans derken tek burası kalmıştı.
-
@bella ben uluslar mezunuyum. genel ekonomi herkes için ortaktı. Tabi alan bilgisi, ekonomi ve yabancı dil içinde en fazla ekonomi zorlamıştı fakat sorular cevaplanmayacak kadar değildi. Temel iktisat bilgileri ve bakanlığın faaliyet alanına giren konular soruluyo
justaa tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
var mıdır arkadaşlar bugün umut?
-
RE: Ticaret Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2021 (Aralık)
@muddei-hususi bugünki ilanda hiçbir tarih belirtilmemiş daha sonra ilan edilecekmiş. Muhtemelen yıl bitmeden diğer senenin ilanını yayınlamak istediler. Kişisel tahminim 2022 mayıs haziranda netleşir ilanın detayları
-
@uluslarcıkız uluslararası ilişkiler
-
@muddei-hususi biri 1,5 diğeri 2 ayda açıklanmıştı
-
bence bu sene yapılan 3 sınavın en kolay olanıydı, okumada cimri olacaklarını sanmıyorum, zira ingilizce çevirileri paragraf değil sadece cümleydi bu sefer, muhtemelen daha çok kişi mülakata kalsın istiyorlar
-
RE: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
@ins-muh-hatice çok haklısınız hocam, aslında test sınavı yani 1 hafta içinde açıklanabilirdi
-
RE: STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
@ins-muh-hatice geçen alımda 17 gün sürmüş bence yine aynı olur yıl bitmeden öğreniriz
-
RE: 2021 ÇALIŞMA UZMAN YARDIMCISI İLANI
nihai listeler ne zaman açıklanır arayan oldu mu kurumu?
-
@metehan-0 küresel ticarete dair yorumdu hocam bilgiden ziyade ingilizce yazabiliyor musunuz ona bakılıyo, birinde koronanın etkisi birinde bizim geleceğe dair tasavvurlarımızdı konuları