2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@kethüda hocam yakın eğitim maşallah kontenjanı doldurmuş biz çalışmasakta olur ️
-
@mülki sen ne diyorsun bu konu hakkında?
-
Keşke bu forum yine aktif olsa ya da bu forum gibi başka bir sayfa açılsa. Telegram bilgi için güzel tamam ama herkesin attığı mesajlar aynı anda aynı hızla atıldığı için karmaşa yaratıyor. Mesajlar birbirine giriyor. Forum bu konuda daha iyiydi bence. Bir de atılan sorularla konuşulan konular da birbirine giriyor.
-
Merhaba arkadaşlar. Bu sene ki sınavla ilgili bir kaç kelime de ben yazayım istedim. Öncelikle dediğiniz gibi süreç biraz daha telegram kanallarına kaydığından forum sessiz. Sınav konusunda da öyle guy dan duy dan elenip de hadi o arada bir koşu kaymakamlığı kazanayım diyebilmek güven özveri tecrübe ister! millet sadece bu sınav için heba ediyor kendini. adam kpss de 10 tane idare anayasa biraz da iktisat yaptım diye kaymakamlık hayallerine kapılıyorsa çok büyük incinir. Denemelere gelecek olursak bildiğiniz gaz alma operasyonu işte ne sınav birincisine güvenilir ne sonuncusunu kimin ne yaptığı neye göre yaptığı belli olmayan organizasyonlar.
Bu sene ki sınav için de telegram ve sosyal medya gözlemlerim 2000 civarı kişi bu sınava odaklanmış. 1300-1400 tanesi temel şeyleri iyi öğrenmiş, bunların birkaç sınavı aynı anda götürmeye çalışan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. 400 kişi civarı kıyıda köşede ne varsa çalışmış arkadaş var bunlar muhtemelen 75 civarı tabanla ilk 400'ü oluştururlar kalan 400 kişi için de baraj 72-73 bandında gezer gibi. Hakkımızda hayırlısı olsun. Hepinize başarılar. -
Yapılan Türkiye geneli denemelere bakarsak sorular genel anlamda çok kaliteli değil, ölçücü tarafı yok, isteyen istediği gibi kopya çekebilir. Ben bu sebeple bu denemeleri önemsemiyorum.
@MiraKar eskiden gerçekten bilgi paylaşımı vardı, son iki senede fazlaca türeyen trollere rağmen hem de. Ama şimdi troller bile uğramıyor foruma, atıl bir siteye dönüştü git gide burası -
@mülki acaba bu sene nasıl olacak kontenjan artışı ne gibi değişiklikler getirecek sınavda
-
@darısı-başımıza geçen seneki netleri ve sıralamaları düşünürsek 800'lerdeki sıralamalar 70-71 puana denk geliyor. geçmiş yıllarda bu sıralamanın çok daha düşük puanlara tekabül ettiği sınavlar oldu. 2018 sınavında 65 küsür puan ilk 800'ün içerisinde olmaya yetti mesela. Bu sebeple "hele ki sınav sorularını görmeden" makul bir yorum yapmak zor. Ama ortalama seviyede bir sınav olması halinde 70i geçen mülakata kalır muhtemelen.
-
Yarın sınav, emeklerinizin karşılığı inşallah alırsınız, hepimizin hakkında en hayırlısı neyse o olsun. Başarılar
-
Her önüne gelen kararnameleri kopyalayıp kitap çıkarırsa böyle de sorarlar işte.
-
Çalışan adam için en kötü sınav, kolay soruların çok kolay, zor soruların çok zor olduğu soru tipli sınavlardır. Tam da bu sınav gibi. Tebrikler ÖSYM.
-
3 tane Danıştay kararı sorusu, rekabet kanunu, 2019 dan istatistik sorusu, pvsh kanunu vs… Sahi biz neye çalışıcaz ?
-
Yargıtay başkanı nasıl seçilir demiş?
Ya üye tam sayısının ya katılanların yarısının bir fazlası , her soru 2 şıkka düşüyor. Yanlış yapan 1 soruyla kaybediyor, doğru yapan kaymakam oluyor. Böyle seviye ölçülmez yazıklar olsun. -
Herkese geçmiş olsun. Arkadaşlar sınav kolaydı falan diyenler var, bilmeyene tabiki kolay öncelikle. Geçmiş senelerle mukayese etmek bile hakarettir. Türkiye Ekonomisi, İnsan Hakları ve Türkçe olağan düzeyden çok daha ileriydi. Tarih kolaydı, mevzuat genel anlamda orta derece denebilir ama geçmiş sınavlara göre daha zordu. İktisat orta üst zorlukta bir segmentteydi. Geçmiş senelerde marjinal toplam fayda vb. sorularla kıyaslanamaz bile. Özetle barajın 70-72 aralığı olduğunu buradan net bir şekilde belirtiyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
mülakata kalacak 800 kişi bulurlarsa daha da sınava girmem
-
Ben 71.25 aldığıma göre 72-73le kapatır
-
Sınava girmedim. Sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun. Yalnız Ösym'nin yayınlanmasına izin verdiği sorulardan, Kaymakam'ın şahsi dava alamayacağına ilişkin Yargıtay kararına yer veren soru dikkatimi çekti. Kararın idarenin hangi ilkesi ile ilgili olduğu sorulmuş cevap hiyerarşi denmiş. Acaba cevabın neden hiyerarşi ilkesi ile ilgili olduğunu açıklayan birisi olursa çok memnun olurum. Tekrar herkese kolay gelsin.
-
Hepimize geçmiş olsun, 2018le beraber yapılan test usulü sınavların 3ünde mülakata kalmış birisi olarak bu sınav olağandan farklı ve zor bir sınavdı. Ben 74 doğru 10 yanlış; benimle aynı durumda olan arkadaşım 80 doğru 17 yanlış yaptı. Hakkımızda hayırlısı olsun, sizlerde paylaşırsanız taban puan az çok belli olur.
-
@ceterissparibuss puan lıstesı oluşturuluyordu hocam bu sene Fe sız baslatın
-
@alpkaim, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ceterissparibuss puan lıstesı oluşturuluyordu hocam bu sene Fe sız baslatın
Paylaşan olursa hep beraber yine yapalım yol gösterici oluyordu
-
Merhaba arkadaşlar, cümleten geçmiş olsun. Soru tarzi olarak geçmiş yıllarda yapılan sınavlara nazaran farkli bir sınavdı. Özellikle piyasada yer alan kitaplardan sadece soru çözerek hazırlanan adaylar açısından fazlasıyla zorlayıcıydı. Hem bu sebeple, hem kontenjan artışı sebebiyle baraja yakın bir puanda kapatacağını düşünüyorum.