A kadro memurluk ve öğretmenlik eş durumu
-
Merhabalar arkadaşlar bir çok arkadaşın bu konu hakkında fikir sahibi olmadığını bilerek böyle bi konu açma ihtiyacı hissettim . Şimdi bizler a kadrodan herhangi bi devlet memurluğuna atandığımızı varsayalım, eşimizinde öğretmen olduğunu düşünelim . Şimdi ben göreve başladıktan sonra eşim öğretmenliği kazanıp başka bir şehire tayini çıkarsa eş durumundan benim bulunduğum şehire gelebiliyor mu ? En son çıkan khk ile sanırım öğretmenler sözleşmeli olarak atanıyormuş ve atandığı şehirde 4 yıl mecburi hizmet ediyorlarmış. Bu durumda eşleride öğretmene tabi olarak onların bulunduğu şehire gidiyormuş. Devlet içinde memuriyetin derecesi yüksek olanın yanına gidiliyor diye biliyorum . Bu konuda bizleri aydınlatırsanız sevinirim .
-
@calfagri konu hakkında benzer durumda olup merak içersinde olan arkadaşlar var. Meb şubat atamalarında bu duruma sanıyorum bir açıklık getirmedi ancak Ağustos'taki atamada muhakkak gündeme gelecektir.
-
@calfagri Çok güzel bir noktaya parmak bastın. Taşra a grubu kadrolarda her şehirde çalışılabildiğinden sözleşmeli olarak atanan öğretmenin şehrinde çalışılabilir ancak sadece Ankara, İzmir ya da İstanbul gibi şehirlerde görev yapılıp diğer şehirlerde görev yapılamayan merkez a grubu kadrolardan birinin sözleşmeli bir öğretmenle evlenmesi durumu oldukça kafa karıştırıcı. MEB zaten doğuya atanan öğretmenler atanmasını müteakip bir sene içerisinde severek ya da anlaşmalı evlenip batı illere tayin olmasını engellemek için bu sistemi getirmişti. Hakikaten böyle bir durumda ailenin korunması için açılacak davada ne olur bilemiyorum.
-
@odtüsbky Daha once buna benzer bir dava acildi. Eslerden biri polis ve biri ogretmen. "Zorunlu hizmet suresi boyunca eslerin farkli sehirlerde olmasi aile butunlugunu bozmaz" diye bir karar cikti mahkemeden ve bu danistay tarafindan da onandi. Merkez A kadroda olan birisi ile polis arasinda fark olur mu bilemem ama ben pek zannetmiyorum acikcasi.
-
@Haruka bu bizler açısından oldukça olumsuz görünüyor,şimdi bizler evlensek eşimizden ayrı 4-5 yıl geçirmek durumunda kalacağız buna bir sonuç bulmamız gerek
-
@calfagri aynı şeyden ben de sıkıntı yaşıyorum ama ne yapılabilir pek fikrim yok açıkçası. Olabildiğince takip ediyorum neler yapılıyor diye sadece. Benim biraz zamanım var, o zamana kadar bir şeyler yapılır da düzelirse ne ala, yoksa bir şekilde farklı yollar aramaktan başka çare pek yok gibi.