Adaylardan ÖSYM Manifestosu!
-
Niye herkes bu kadar ciddi
Okunmamış kitaplar ama ciltli
Asık asık yüzlü insanlar
Ta yüreğine kadar kilitliSezen Aksu
-
Kitapçıklar her ders için ayrı verilirken cevap anahtarı bölümü optik formda tüm dersler şeklinde verilmemeli.insanların aklında kuşku bırakılmamalı.
-
-
Bence en önemli şeyi atlamışsınız, 2016 kpss geçerlilik yılı 2 yıla çıkmalı!!!Her sene için 2 yıl geçerlilik olması 2016 senesi 1 yıl geçerlilik BÜYÜK ADALETSİZLİK!!!
-
@prst hocam yeni puan sistemi yüzünden çok karışıklığa sebep olur. Çoğu puan türü birbirine eşit bile değil. Zamanında şikayet ettik ama kimse oralı bile olmadı malesef.
-
Arkadaşlar 2016 yılı için çok geç kalındı. 1 sene geçerli olduğunda bir idare mahkemesi kararı meseleyi çözerdi. Artık çok geç maalesef.
-
@paretowilfredo Çok yerinde bir çalışma dile getirdiğiniz için teşekkürler.Ösym temsilcisiyle yaşadığım problemi ösym ye de bimere de yazdım ama verilen cevap kılavuzdaki kurallar tekrar yazılmış Ösym temsilcilerinin yetkilerinin bulunduğu ve konu görev ihmalinde değerlendirilmemiştir denmiş.Biz adaylar nekadar mağdur olsakta pek umursanmıyor.Kişilerde bir yaptırım olmadığını bildikleri için istediğiniz yere şikayet edin diyebiliyorlar rahatça. Umarım daha iyi bir gelecek için düzenlemeler yapıldığını görebiliriz.
-
15 dakikakonusu hariç kıatılıyorum ama 15 dakika kuralı bence yerinde bi kural ve devam etmeli
-
15 dakika kuralı hariç bende katılıyorum.. 15 dakika kuralı konsantrasyon ile alakalı bir durum. Sınav saatini ben mesela 9.45 olarak ayarlıyorum kendimi ve başka ilde sınava girenlerden biriyim.. Her ilde sınav düzenlenmeli ve ücretler iyice tavan yapmışken bence yarı yarıya indirilmeli kâr duygusuyla hareket edilmemeli .. kapı önlerinde potansiyel kopyacı muamelesi görmek zoruma gidiyor o konununda kameraların boşa olmadığı ispatlanmalı .. kopya çeken kameradan tespit edilebilir diye düşünüyorum.. yazı çok yerinde olmuş genel itibariyle .. umarız gerekli mercilere ulaşır..
-
Bu 15 dakika kuralının bu kadar benimsenmesine hayret ediyorum.Ne oluyor yani 15 dk önce girince içeri.Eski halinde bir problem mi gördünüz.Tamam 15 dk kuralı devam etsin ama bazı kişiler aksilik yaşayabiliyor.Başka ile gidenler oluyor vs.Herkes sorumsuzluğunun kurbanı olmadı. O zaman sınav saatini 10:30'a al herkes 10:15'te gelsin.Ya da bu sene sınavı 10:15'te başlatıp herkes 10'da hazır olacak denilseydi bu kadar tepki görmezdi
-
@Pigou33 yine tepki olurdu hocam. Neden biliyor musun? Çünkü bizim insanımız işini son dakikaya bırakmayı sever. Sınavı akşam 18.00e koy. 17.45te kapılar kapansın, yine dışarıda kalanlar olur. Bunun tek ve gerçek mağdurları bence 2017 YGS öğrencileri oldu. Ondan sonrakiler artık kendi becerileriyle geç kaldılar. Onları tebrik ediyorum.
Ayrıca belirtmeliyim ki bu manifesto muazzam olmuş. 9.45 hariç ben de diğer bütün maddelerde hemfikirim. -
Ösym'nin golleri 2017 ile açılan ilk iki sınavda kendini gösterdi. Kalkınma ajansı sınavı geçmiş puanlarla ilana çıkarken, kgk da p1 ile p2 ilana çıktı. Bu durumda iki şey konuşulabilir: Ösym nin değişikliği kurumları da alt üst etti hangi puan türünü belirlemekte zorluk çeken kurumlar p1-p2-p3 refleksi gösterecek. ikincisi de kurumlar değişiklikten hala bi haber.
-
@Antimülakat klasik ösym. sene ortasında çok köklü bir değişiklik yapıyor. kurumlarla koordinasyon muhtemelen yok. arada olan öğrenciye oluyor. türkiyenin en kötü kurumu bu ösym.
-
Kamu Personeli Atama Sistemi Değişiyor!
Kamu Personeli Atama Sistemi Değişiyor!
Paylaşım yeri uygun mu bilemiyorum ama bence direk böyle yapsınlar, bizde ızdıraptan kurtulalım, başka yerde ekmeğimizi arayalım!
Fiili durumu formal hale getirmiş olurlar, dayımız yoksa elenmiş oluruz fazla beklemeden, ne güzel. -
@ykbs tam ağlamalık halimize gülünecek bir video olmuş.
-
@ykbs eşeğin kulağına karpuz kabuğu sokma girişimi:)"yaw biz bunu nasıl düşünemedik" denilerek yakında bu uygulama hayata geçirilirse hiç şaşırmam:))
-
Hayır bu şekilde devam etmeli. Hatta Ösym'nin diğer sınavları da böyle olmalı. İlber Ortaylı 2012-2013 gibi bazı bölglerde çete olduğunu ve soruların cevaplarının dağıtıldığını açıklamıştı. Kopya çekiliyor çünkü. http:// www. gazetevatan. com/prof--ortayli-dan-sasirtan-iddia-285773-gundem/
-
Cimer den cevap gelmis bugun mailime osym ucretleri hakkinda aciklama yapmislar zahmet etmisler biz ucretini ödedik sinava girdik sonucumuzu aldik ilan gelirse diye bekliyoruz puanlari kullanmak icin
-
Dostlar hepinize merhaba. Bildiğiniz gibi daha evvel ÖSYM'nin yanlış uygulamalarını dile getirmiştik bu başlık ve ilgili haber vasıtası ile ancak bu yıl görüyoruz ki bu keyfiyet aynen devam ediyor. Bu nedenle yine bir haber oluşturma gereği hissettim. Sosyal medya aracılığı ile bunun yayılması hepimizin lehine olacaktır. Özellikle oturumlardaki anlamsız yayma ve 2 gün zorla şehir dışına gitme durumlarını dile getirmeye çalıştım. Buyrun ilgili haberimizi;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/osymnin-yanlis-uygulamalarinda-israri-suruyor
Sizler de sosyal medyada bunu yayarsanız iyi olur.
-
ÖSYM Adayları mağdur etmeye devam ediyor. Sayıştay tekrar sınavı ile bu durum yeniden ortaya çıktı, bu başlığa da hafıza olarak ekleyelim haberimizi;