Çarşamba Günü ( Uğursuzluğu, Hava Durumu, Sel Alması, Dizileri, Yapılacaklar, Anlamı, Tatil, İş vs) Hakkında Konuşalım
-
Bir maç düşünün ki tak tak girdiğini gördüğüm toplar bilekte fısss diye sönüp çember dışında kalıyo heyecan diye buna diyolla heralde
-
#dirilişertuğrul
-
Günü ve kalan günleri tekrar toparlayacak hale geldim. Demek ki panik yapmak yerine odaklanıp sakince davranınca her şey çözülebiliyormuş. Değişmek imkansız değilmiş . if I can change, and you can change, everybody can change!
https://www.youtube.com/watch?v=QRBak_2X3Do -
@Dark-Vane harbiden bugün diriliş günü hocam
-
VE GOL YEDİK EN AZ 3 TANE DAHA YERİZ
-
@Phoenix deme öyle ya yemeyiz inşallah
-
3 olmuş bile beşiktaş bir gol atarsa erkenden toparlar ama ikinci yarıda.
-
Cenk Tosun️
-
BU MAÇTAN PUAN ALIRSAK ÇOCUĞUMUN ADINI BEŞİKTAŞ KOYACAĞIM
-
️️️️️️️️
-
Ben dedim
-
Güzel maçtı 1 puan BJK için biraz şans oldu, bu puanın kıymeti bilinmeli
-
Son dakikalarda kalbim duracaktı yemin ederm Ayrıca @Antimülakat abicim niye şans olsun
-
@sabırsız maç 5'e gidebilirdi o anlamda Cenk'in golü takımı kendine getirdi yoksa 60'tan sonra BJK oynadı
-
@Antimülakat evet abi Cenk takıma ruh üfledi resmen tövbeler olsun
-
Ölenlerimiz, kayıplarımız, sıkıntılarımız ile dolu bitmeyen bir günden çarşambaya geçtik. Umarım bugün geçtiğimiz karanlık ve basık günleri telafi edip temize geçme fırsatı verir hepimize. Hoşça'kalın, lütfen.
-
Dışarıda yağmurlu, hoş ama bir o kadar da karanlık bir hava var. Çarşamba ve kasımın son günü karanlık başlasın istemiyorum ama dışarıdaki hava ile uyumlu olsun diye, Hikayem Bitmedi...
https://www.youtube.com/watch?v=Rgcte2XEgDQ -
O zaman hafif hafif enerjimizi yükseltelim. ...eğleniyor kendi başına, neşesi yeter... Güzel günler geçirmenizi diliyorum .
https://www.youtube.com/watch?v=cmm4guwzpGM -
Çarşambayı sel aldı,
Bir yar sevdim el aldı,
Keşke sevmez olaydım,
Elim koynumda kaldı.Bilinen bir türkünün giriş kısmıdır. Burada, Çarşambadan kastedilen Samsun ilinin ilçesi olan, merkezi Samsun'a 36 km ve nüfusu 2015 yılı itibariyle 136.775 olan güzide ilçelerimizden bir tanesidir. Çarşamba günü ise, Farsça bir kelime olan (ceher şenbe = dördüncü gün) anlamına gelen kelimeden dilimize girmiştir.
Bkz: Cuma - Arapça- toplama, toplanma)
Cumartesi - Arapça- (ertesi - Türkçe)
Pazar - Farsça- (ba = yemek, zar = yer)
Pazartesi - Farsça- (ertesi - Türkçe)
Salı - İbrânice - (üçüncü)
Çarşamba - Farsça-(cehar şenbe = dördüncü gün)
Perşembe - Farsça-(penç şenbe = beşinci gün)Mevzuyu uzatmadan aslında ilçe olan Çarşamba'nın, gün olan Çarşamba ile pek bir alakası yoktur. O halde günlerin diğerleri içinde bu rastlantı var mıdır? Örneğin, Salı ilçesi, Cuma ilçesi bir bakayım dedim, olanları aşağıda sizler için yazdım. Bilgi bilgidir mantığıyla girmiş olduğum bu çalışmanın beyhude olduğunu yazının sonunda fark etmiş olsam da sonuna kadar getirmekte ısrarcı davrandım.
Pazartesi isminde ilçe ve köy yok.
Salı ile ilgili Sinop'ta köy var.
Perşembe ile ilgili Ordu'da bir ilçe var.
Cuma ile ilgili Bulgaristan'da Yukarı Cuma ilçesi var, Sinop'ta Cuma köyü var, sanırım bir ilde daha vardır muhakkak ama derinlemesine bakmaya üşenip, ilk gördüğümü yazdım.
Cumartesi isminde ilçe ve köy yok.
Pazar isminde Rize ve Tokat'ta iki ilçe var. Köy olarak Ankara'da Pazar köyü var, daha bir çok köy vardır diye düşünüyorum.Bu anlamsız araştırmanın beni süreklediği yer: Günlerin isimleriyle aynı ismi taşıyan ilçelerin büyük kısmının Karadeniz Bölgesinde bulunuyor olmasıydı. Bunun nedenini bulabilmek için: İlçelerin konulma serüvenini araştırmaya çalıştım. Sonra dedim ki, işsiz misin, bunlar ne kadar anlamsız çabalar, metni gönder ve işine bak diyerek buradan ayrıldım. HAFTAYA ÇARŞAMBA yeni işsiz çalışmalarda görüşmek dileğiyle
-
@Antimülakat İşte tam olarak istediğim ruh bu, burayı buna çevirelim istiyorum. Bunlar gereksiz değil insanın ihtiyaç duyduğu bilgiler. Emeğine sağlık. Lütfen bu paylaşımları artıralım .