Yök 1.000 kişilik Akademik Personel İlanı Yayımladı
-
24 Kasım Öğretmenler günü, mesleki iş tanımı ve etik değerler gereği bildiklerini başta hitap ettiği öğrencilere ve bütün topluma doğru, anlaşılır ve akılda kalıcı şekilde öğretmek olan bütün Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Hepimizin hatırında yer etmiş belki bir belki de birden çok Öğretmen vardır, bu özel günde onları saygıyla anıyor ve selamlarımızı iletiyoruz.
Belki de bu özel güne özel olarak YÖK 1.000 kişilik Akademik Personel alım ilanı yayımladı. Bu ilanları sitemizden takip edebileceğiniz gibi, YÖK akademik personel alımları kısmında da görebilirsiniz.
Bu ilanlar için: http://tercihiniyap.net/ilan/#1472756829770-69915339-2603 bakabilirsiniz.
-
1.000 kişilik ilanın içinden İktisat Bölümüne 1 kişilik kontenjan ayrılmış.O da Bitlis Eren Üniversitesi
-
Kamu Yönetimi de farklı değil o da 1 kişi maalesef. Alaçatı'da şiddetli rüzgardan dalga fena ama sanırım İİBF/SBF'liler içinde her başlık bir dalga konusu.
-
@Antimülakat İşin gerçeği İİBF fakülteleri yapısı ve içeriği gereği siyasi konularla çok fazla haşır neşir ve bu ilanlara da yansıyor.İlanlar genelde direk isme açılıyor.
-
Az önce baktım tek tek. kişiye özel ilan resmen hepsi. İibf de araştırma görevlisi alıyorsun şarta bak doktora yapıyor olmak. Böyle saçma bir uygulama olamaz.
-
@bonus bence doktora öğrencisi olma şartı normal.Normal olmayan doktora yapıp akademisyenlik peşinde koşan onlarca insan varken yüksek lisans öğrencisinin araştırma görevlisi olarak alınmasıdır.
Kişiye özel ilanı şöyle anlayabilirsiniz:
İktisat Politikası dalında araştırma görevlisi alımı ilanı açılır ve İktisat alanında (İktisat Politikası+tüm İktisat dallarını kapsar) yüksek lisans yapmak (tezsiz yüksek lisansı da dahil eder) ve yapıyor olmak diye ilana çıkılır.
Bunun normali İktisat Politikası alanında tezli yüksek lisans mezunu olmak veya öğrencisi olmaktır. (Aslında doktora öğrencisi olması diye açılan ilanlar en doğru ilanlardır.)
-
Haklısınız fakat üniversitelerin kendi yaptığı alımda yüksek lisans isterken yök bu şartı koyuyor o Zaman haksızlık olmuyor mu belli bir standart uygulaması daha mantıklı olurdu.
-
@bonus Bu konuda YÖK bir standart tutturamadığı için açılan her ilanın şaibeli bakar oluyoruz. Tezsiz yüksek lisans yapan birinin "üniversite kadrosuna" alınması bence facia.Bazı ilanlarda ise sadece lisans mezuniyeti isteniyor,el insaf
Ben öğretim görevliliği için başvuru yapıyorum sadece,araştırma görevliliğine hiç başvurmadım.Asıl şaibe öğretim görevliliği ilanlarında dönüyor.
İnanılmaz ilanlar geliyor Örnek vereyim: İktisat Lisans Mezunu+İktisat Politikası Alanında Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi veya Mezunu + 5 yıl Bankacılık Deneyimi isteyen bir ilan geliyor.
Örneğin ilan böyle gelse başvuran ya sadece ben olurum ya da en fazla 2 kişi daha başvurabilir ilana.Öğretim Görevliliği ilanlarında iş tecrübesi de istendiğinden üniversite bu kıstası kafasına göre belirleyebiliyor.
-
escobar_p kardeşim şimdi demek istediğimi anladın sen. Tezsizlerin başvurması daha komik bir şey zaten. Dediğin gibi bende şahit oldum öyle ilanlar. Hatta ilana çıkmadan ne ALES ne yds olmadan bölüm Başkan'ı kızın birini araştırma görevlisi yaptı sebebi ise hocanın kızı beğeniyor olması. Hatta nişanlısını kız kardeşini alanlarda var Farklı bir örnekde orman mühendisi alımlarında Ada'naya bir kişi alınacak şart şu 4 yıllık orman mühendisliği bölümü ve buna ek olarak iki yıllık inşaat teknikerliği bölümlerinde mezun olmuş torpilli biri Allah yardım etsin bizlere!
-
Akademisyen olmak hayalim. Bugün deseler ki gel seni Anadolu'nun ücra bir köşesinde asistan yapıcaz, bütün alan puanlarımı kenara atar giderim. Ama bana öyle geliyor ki akademisyen olmak A kadroya girmekten daha zor. İkisinde de referans önemli elbette ama akademisyenlik için ekstra torpilli olman gerek diye düşünüyorum. A kadroda torpilin olmasa bile en fazla 3 4 senede bi yerlere gelebilirsin ama öbür tarafta doktora bitirsen dahi iş garantisi yok. Rakibin de çok fazla sosyal bilimler alanında özellikle.
-
Universitedeyken tek hayalim akademisyen olmaktı ama gordum ki adam kayirmanin alasi bu 'sektorde' yapiliyor. Oyp vardi daha adaletliydi sistem. A kadro daha iyi ulke sartlarinda. Akademisyen olmakta normal bir ogretmen olmaktan farksizlasti cunku.
-
@baharunal Açıkçasi hayalimiz aynı fakat kadro sınırlı olduğundan KPSS'ye girdim ama İdari Hakim de olsam nihai hedefim üniversite.Fakat yüksek lisanstaki sınıf arkadaşım sadece akademisyen olmak istiyordu bir sürü sınava girdi çıktı.Şimdi Doktora mezunu ve işsiz, 36 yaşında.2018 KPSS'de memurluk deneyecek düşün gerisini
Araştırma görevliliğinde kıstaslar düşük olduğundan başvuru çok ve torpil olanağı fazla.2010 yılından önce değerlendirme sınavına 10 değil 3 kişi girebiliyordu ve sistem göreceli olarak daha adildi.Fakat yine de tek tük adil olan sınavlar oluyor.
Öğretim görevliliği başvuru şartına neyse ki iş tecrübesi şartı koydular,en azından bana yaradı
Yine de çok ücra köşelerdeki üniversiteleri düşünme derim Öğretim görevliliği için Artvin Üniversitesi'ne başvurdum ve yedek oldum yaklaşık 10 ay önce ama Artvin'i gördüğümde ben burada nasıl yaşarım dedim Öğretim görevlisiyken sana karışanda olmuyor ama Araştırma Görevlisi olarak gidersen,şehirden dışarı çıkamama ihtimalinde var.Bağlı olduğun profesöre bağlı.
@burcu ÖYP'de adaletsizdi.Örneğin ben Uludağ Üniversitesi mezunuyum ve not ortalamam 2.55...Uludağ Üniversitesi benim puanımı 100'lük sisteme kendi resmi cetveliyle çeviriyordu ve puanım 81'e tekabül ediyordu.YÖK bunu kaldırdı ve 100'lük sisteme kendi çevirmeye başladı notları.Üniversiteleri eşitledi.Benim notum 66 oldu.
Yani Uludağ,İstanbul ve Marmara gibi üniversitelerden 2.55 not ortalamyla mezun olanlar ile Muş-Alparslan Üniversitesi'nden 2.55 ortalamayla mezun olanlar eşit oldu. ALES'ten 93 aldım yine de atanamadım ÖYP ile
Aslında en mantıklı yol KPSS gibi bir sınava tabi tutmak herkesi ve ordaki puana göre yerleştirmek.Atıyorum en fazla İktisat bilip,sınavda en yüksek olan atansın.En adili bu sanırsam.
Bu arada benim bakış açımda Akademisyenlik her türlü A Kadro'ya 1000 basar
-
@escobar_p ataturk unv mezunuyum bizim okulda bazi hocalar slayti o kadar hizli okuyordu ki yetisemiyordum yani lise gibi universiteler tabii bogazici odtu oralari bilemiyorum. Niye bir hoca cikip iktisat politikasi onermiyordu akademi bunu neresinde. Memurluktan farki pek yok gibi Sizin ales puaniyla atanamamaniza uzuldum. Keske ylys deneseydiniz. ben de 3.45 ortalama 75 ales 62 yds puaniyla yl programina tercih yapmadim o ales puaniyla sildim kafamdan akademisyenligi icimizde ukte kaldi da belli etmiyoruz sanirim :))
-
@burcu Benim Ylsy için yaşım tutmuyor Aslında 25 yaşındayken Trakya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olmaya hak kazanmıştım ama İstanbul'da kalmak uğruna yaktım kadroyu,çok pişmanım
-
@escobar_p ne istanbul sevdasıymış sizinkisi vallahi çözemedim
-
@baharunal Bedri Rahmi'nin dediği gibi
''İstanbul deyince aklıma martı gelir
Yarısı gümüş, yarısı köpük
Yarısı balık yarısı kuş
İstanbul deyince aklıma bir masal gelir
Bir varmış, bir yokmuş -
@escobar_p istanbulda kaldiysaniz o kadroya deger
-
Akademisyen olmak kulağa o kadar hoş geliyor ki ama neredeyse hiç birimizin akademisyenlik yapmaya imkanı olmadığı ülkelerde.
Mesela, Hollanda'da, Danimarka'da, Isveç'te belki de hiçbir fikir sahibi olmadığımız Afrika ya da Asya'da bir ülkede.
Peki, ya bizim ülkemizde nasıl? Kimine çok kolay, kimine imkansız. A kadro gibi ortayolu bulunabilir bir şey de değil. Bir insan Akademisyen olup olamayacağını birinci sınıfta anlar mı? Bizde anlıyor. Nasıl mı? Çok bilinmeyenli, az verili bir denklem değil. Açık ve net bir şekilde tanıdığı ve bizzat onu Akademisyen yapacağını bildiği referansı ile. Diğerlerine neden imkansız peki? Özelikle iibf'de açılan veya açılabilecek kadro yok, olsa da sahibi belli, sahibi olmasa da sahiplenebilecek yok.
Bazı mesleklerde durumun böyle olduğunu bilmek ve bildiğin halde umut etmek sanırım bu ülkede yaşamanın bedeli de bu. Dediğim gibi, keşke Amsterdam da, Kopenhagen da veya Zurich de olsaydık da, içimizde gerçek anlamda sadece akademisyen olmayı isteyenler için adam akıllı bir başlık açsaydık
-
Daha önceki cari alımlardan farklı mı olacak? Sözleşmeli gibi olacak deniliyor ben anlayamadım
-
Bu 1000 kadro için yeterli açıklama yok malesef sözleşmeli mi olacak ya da eski Öyp gibi mi olacak.
Ben de yüksek lisans programı olan bir üniversiteye gittiğimde yine senet imzalayacak miyim merak ediyorum