SGK TEFTİŞ 2000 Kişi
-
Tartışmayı sürdürmemenizi rica ediyorum hepinizden. Son ilgili mesajları sildim. Sonrasında devam etmeyin artık.
-
@paretowilfredo bence insanlar karşıt fikirlere kapalilar. Illa herkes ayni fikirde olmak zorunda degil . Farkli fikirlere de böyle olumsuz yaklaşıyorlar. Sorun varsa ortada tek tarafli oldugunu dusunmuyorum. Saygilar
-
@Nameless bakın hocam mevzuyu çok güzel açıklamışsınız en azından kafamda fikir oluştu diğer arkadaş gibi sen anca guy olursun başka da bir halt olamazsın demediğiniz için teşekkürler
işte böyle açıklayıcı yorumlarla gelin arkadaşlar ne öyle hemen hakir görmeler falan orada kendimce eleştiri getirmeye çalıştım verdikleri hükümle insanların kaderini değiştirebilen hakimlerle ilçe yöneten kaymakamlar testle atanırken neden müfettiş adayları eziyet gibi klasik sınavlardan geçiyor anlamında ha şu yapılabilir giriş sınavı test olur ama yetişme dönemindeki yetki ve yetişme döneminin sonundaki yeterlik sınavı klasik usul olur rapor hazırlama ve revizyon teknikleri üzerine ve tabi mevzuat üzerine sıkı bir sınav yapılır olağan akışta yapıldığı gibi bu şekilde gidebilir düzen... 2013 vmy dönemindeki yapılan yanlış bir yıl içinde 5000 e yakın vmy alınması ve ilgisiz bölümlerden alım yapılması oldu fen-edb ciler ve mühendislerden alınması halbuki normal rutininde 200-250 kişilik alım olsaydı test sınavıyla bu kadar bozulma olmayacaktı -
@RootofAllEvil hocam arkadaşla aranız da bir yanlış anlaşılma olduğu belli arkadaşın kötü niyeti olmadığı da aşikar kimsenin guyu küçümsediği filan yok keza geçen sene 85 90 puanlı çoğumuz guy mulakatindayiz bence çoğumuzu bu bekleyiş süreç yıprattığı için en ufak kelimeyi yanlış anlayıp farklı taraflara çekebiliyoruz sizi eleştirmek istemem ama yazılarınızda genellikle çok net konuşuyorsunuz ihtimal yok gibi sanrm bu da yanlış anlaşılmaya neden oluyor bir de insan istediği bir pozisyona emek verip bu kadar yıpranınca misal müfettişlik biraz daha hassas oluyor..
-
@RootofAllEvil son olarak şunu soyleyeyim size o cümleleri durduk yere kurmadim. Benim yorumuma yaptiginiz tahrik edici cevaplar sonucunda gelişti olaylar. Birakin şu geyigi, milenyum öncesi fikirler gibi laflar etmeseniz böyle olmayacaktı. O yuzden biraz da kendi kelimelerinize dikkat edin .
sizle daha fazla tartismak istemiyorum iyi akşamlar. -
O kadar tartışıyorsunuz da yeri bura mi arkadaslar. Bize bilgiyle gelin disaridan alim olucak mi olmayacak mi eski usule devammi 50 lisilik alimlara yani
-
bilgisini sınayabildigi kadar sinayan kurumlarin klasik test tiplerinden sonra mulakat kisminda yine bu forumda acilacak topicte hala liyakat yok tartismasi cikarabilecek insanlar klasik test tiplerinde tartisabilmesi ¿ sartlari olabildigince esitlemek mi mevzu esit yaris mi ? yoksa benim şuyum iyi o yuzden boyle mi olsun lisani mi ? ankara yollari hayali guden acemi sessiz arkadaslari yolun basinda urkutmeye ne gerek var kpss a grubu tayfasi bir olup dogru bi lisanda sesini yukseltemiyor evet boyle devam ettikce de filler sevisir cimen ezilir filler savasir cimen ezilir
allah cc cumlemizin yardimcisi olsun -
@aslan1453 aynı merak içerisindeyim test veya klasik bir alım olacak mı(50 kişilik planlananın haricinde) yoksa teklif çekilince yüksek sayıda alım yalan mı oldu. Birde kurumun müfettiş ihtiyacı gerçekten çok yüksek mi yoksa ileriye dönük planlamadan mı ibaret? bunlar önemli sorular örneğin guy ilanının geleceğini biliyorduk çünkü vergi dairelerinde bir ihtiyaç vardı buna ilişkin duyumlar geliyordu ama sgk dan buna benzer bir ihtiyaç olduğunu kimse söylemedi. Denetmen alımlarında bile cimri davranılıyor gerçi 2016 yılının en bonkör kurumlarından oldu ama geçmişte maliye kadar bir alım yapmamış.
-
Hak kavramı göreceli bir kavramdır. Fırsat eşitliği kavramıyla beraber değerlendirilmezse ciddi mantıksal sorunlara yol açar. Bu yüzden bu süreçte* ‘Arkadaşların(İİBF mezunları)’ hangi puanları hangi sosyoekonomik koşullar altında aldığı çok mühimdir. Bazen sayısal olarak düşük olan puanlar hedef olan kadroyu daha fazla hak etmiş olabilir. Fakat maalesef ruhu olmayan sıralamalarla karşı kaşıya kalınmaktadır. Görüldüğü üzere süreç daha en başından problemlidir. Hal böyle iken test/klasik sınav tartışmaları bana göre anlamsızdır.
Son olarak yazıda geçen ‘ruhu olmayan sıralamalar’ kavramına takılıp, bu kavramı klasik/test sınavı tartışmasında ‘klasik sınavların ruhu var test sınavları mekanik’ temeline oturtacak arkadaşlar olacaktır. Bu sürecin sadece belli bir kısmına odaklanmaktan başka bir şey değildir. Süreç her parçasıyla bir bütündür. Parçaların tek başlarına anlamı yoktur. Zannediyorum henüz yapılmamış bir eleştiriye karşı açıklama yapmam, bu yazılanları birilerine karşılık yazılmış bir metin haline getirmiyor. Zira bu yazdıklarım sadece bir iç dökmeden ibarettir. Forumdaki ‘Cevap’ butonuna rağmen kimseye bir karşılık niteliğinde değildir, bu yüzden cevap da beklemiyorum. Buna rağmen yazılanlarla alakalı kalbi kırılan arkadaşlar olursa şimdiden özür diliyorum.
*Bu süreç doğumla başlar. Aile eğitimi ile devam eder. İlk öğretmenler daima önemlidir. Lise öğretimi gk-gy kısmı için önemlidir. Üniversite özellikle klasik/test sınav bağlamında çok önemlidir. Mezuniyet öncesi zirveler ve mezuniyet sonrası dipler önemlidir. Sınava hazırlanırken iki yıllık sigara giderini kenara koyup, o kafa rahatlığı ile çalışmalara başlamak bambaşkadır.
-
Abi iyiki bir çeko dan iyi net yaptik.hemen çekin geriye kadro talebini..insallah kurumu toptan ortadan kaldirmazlar..
-
Arkadaşlar,twitteri olan bi arkadaş teftiş başkanına sorabilir mi hangi oturumda hangi derslerin sınavlarının olacağını.Sınav hizmetleri söylemiyo malesef
-
Taslak tan var mı bi haber? kaç gündür kimseden ses soluk çıkmıyor.
-
hiç bir gelişme yok mu bu konuda ?
-
Birleşme olayı askıya alındı belliki ama 2000 kişi alımı gerçekleşecek gibi gözüküyor bir haber varmı
-
@müzmin-öğrenci Dostum iki durum tek taslak metinde idi. O nedenle ikisi birden ortadan kalkmış oldu.
-
@paretowilfredo şu anda yeterliliği geçmiş vmy yim sgk teftişin mülakatı kazandım ama Vdk da olan şeyleri yaşamak istemiyorum o yüzden sordum teşekkürler.
-
@müzmin-öğrenci Hayırlı uğurlu olsun dostum. Kurum şimdilik bunun önüne geçti. Daha ziyade Teftiş kurulu. Çalışmalar da birleşmek çizgisinden uzaklaştı açıkçası. O nedenle bunun gündeme geleceğini sanmıyorum uzunca bir süre.
-
başlığı gördükçe gülesim geliyor. hayaller... hayatlar...
-
@hahamas forumda başlık olarak bir an görünce: ''ohaa ne oluyor lan,geldi, geldi''dedim.sonra 7 ay önceki muhabbet olduğunu anladım.
-
@hahamas Bende diyorum ne oluyoruz 2000 teftiş kurulu 600 ü müfettiş Sonra bir baktım tarihe