2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
-
2018 KPSS İçin Kaynak Listesi ve Çalışma Yöntemleri:
Arkadaşlar KPSS Sürecine artık girmiş bulunuyoruz. Ben şahsen Bayram sonrasını baz alarak sezon açılışı öngördüm. Sizler içerisinden de bu şekilde düşünüp hareket etmeye başlayanlar olacaktır muhakkak. Bir an önce başlayıp yol almak gerek.
Tabi ki kafamızdaki ilk soru işareti Hangi Kaynakları Kullanmalıyım?
Kitap mı daha faydalı olur? Yoksa Video dersler mi?Öncelikle Herkesin öğrenme şekli farklıdır. Kimisi görsel ve işitsel olarak videolardan daha fazla verim alır, kimisi okuyarak anlar soruyla pekiştirir. Kimisi de çalışırken özetler çıkarır ve öyle kavrar konuları. Bunlar arasından kendinize uygun olanı bulmalısınız. En doğru yöntem basmakalıp bir sözden ziyade size EN UYGUN olan yöntemdir. Kendinizi tanıyorsunuz. Kendiniz seçin bunların içinden faydalı olanı.
Kaynaklara gelince, incelediğimiz çok sayıda kaynak içerisinden bir derleme yapmaya çalıştık. Sizlerin de katkı ve tecrübeleri tâbi ki kıymetli. Katkılarınızı bu post altında bekliyoruz sevgili arkadaşlar.
Öncelikli tavsiyemiz SET kaynaklardan uzak durmanızdır. Çünkü set kaynakların çoğu (hepsini töhmet altında bırakmıyoruz tabi ki) malesef ilk baskıları üzerinde oynamalarla güncellenmiş ve hatalar içerebilen kaynaklardır. O yüzden azami olarak set kaynaklar yerine tek tek kitapları tercih etmenizi öneririz.
Türkçe:
Arkadaşlar işin açığı Türkçe için kaynakların çoğu oldukça yüzeysel. Konu olarak özellikle YGS kaynaklarını denemenizi öneririz. Öncelikli olarak Birey Yayınları'nın YGS kaynağı gayet yeterlidir. KPSS kaynağı olaraksa Evveliyat Türkçe konu kitabı da kullanılabilir.
Soru kaynağı olarak da elinize ne kadar kaynak geçip de kullanırsanız faydasını görürsünüz. Ancak öncelikli önerimiz yine Evveliyat olacaktır.Matematik:
Eğer ki seviyeniz çok düşükse, video anlatımlarını kullanmanız faydanıza olabilir. İlk etapta neyin ne olduğunu kavramanıza yardımcı olacaktır. İlyas Güneş Hoca'nın anlatımı sade ve akıcıdır. Youtube'da videolarını bulabilirsiniz. Matematiği iyi olan arkadaşlarsa nokta atış olarak zayıf olduğu konulara yönelmeli ve onları hallederek direkt bol soru çözümüne geçmelidir. İşin açığı matematikte elinize ne geçerse çözmeniz faydanızadır. Ne kadar çok soru çeşidi görürseniz o kadar profesyonelleşirsiniz.
Zayıf düzeydeki arkadaşlar: Kolaydan zora giden Antrenmanlarla Matematik kitaplarından başlayarak diğer kaynaklara geçebilirler.
Monopol'ün matematik soru bankası da yine orta şekerli olarak devam niteliğinde faydalı olacaktır.
Yargı Kozmik Oda soruları da orta ile zor arasında sayılabilir. Ortaya daha yakındır.
Uzman Kariyer'in soru bankası da yine kullanışlı olan kitaplardandır. Bunları edinin ancak fazlası da size fayda sağlayacaktır.Sözel-Sayısal Mantık:
Arkadaşlar bu konuya ayrıca değinmek istedim. Çünkü 8-9 kadar soru ve sınavın kaderini etkileyecek kadar önemli. Her ikisi için de aslında belli kalıplar var ve ÖSYM bu kalıplardan şaşmamakta. Bu nedenle muhakkak önce bir fasıl Video Soru Çözümleri'ni seyredin. Kalıpları bi görün ve izlerken not alın. Aldığınız notları bir kenara koyup, ALES kaynakları edinerek mantık sorularını çözmeye başlayın. Göreceksiniz ki hiçbir zorluğu yok. Önemli olan gidiş yolunu anlamak ve hangi soru çeşidinden hangi yolu kullanacağını bilmek. Bunu halledip pratik ettikten sonra sizden kaçacak mantık sorusu yoktu Allah'ın izni ile.
Tarih:
Açıkçası 2017 KPSS'de aşırı kolay bir tarih testi gördük. ÖSYM her zamanki denge politikasını kullanarak 2018 KPSS'de zorlayabilir. O nedenle iyi bir hazırlık yapmak gerek.
Video tercih edecekler için Ramazan Yetgin Hoca'nın tarih videoları yine en önde gelen önerimiz olacaktır.
Kitap tercih edecekler içinse; Tarihin Pusulası en öncelikli önerimizdir. Ayrıntılı ve kullanışlı bir kaynaktır. Yine ikincil kaynak olarak Data Tarih kült olmuş bir kaynak olarak yerini alabilir.
Soru kaynağı olarak Evveliyat aşırı detaycı yaklaşımıyla epey sürpriz soru yakalama potansiyeline sahip. Ayrıca Tarihin Pusulası soru bankası da önerimizdir. Ek olarak elinize geçen soru kaynaklarını değerlendirin. Ancak asıl önemli olan bol bol tekrar etmektir. Nihayetinde bilgi uçucudur. Tekrar ile kalıcı olacaktır.Coğrafya:
Coğrafyanın Doktrini veya Yedi İklim Coğrafya kitaplarından biri konu için tercih edilebilir. Soru bankası olarak yine Evveliyat çözülmelidir. Coğrafyanın pusulası ve coğrafyanın doktrini soru bankaları da ek olarak çözülebilecek kaynaklardır.
Vatandaşlık:
Bu konuda piyasadaki her kaynak aslında biraz eksik. Hiçbiri tam olarak ihtiyacı karşılayacak gibi değil. Herhangi bir kitabı alarak eğer hukuk kavramlarına yabancı iseniz videolarla destekleyebilirsiniz.
Güncel Bilgiler içinse muhakkak haberleri sürekli takip edin. Biz de güncel paylaşımlarda bulunacağız. Dikkat çeken güncel olayları aktarmaya çalışacağız. Ancak asıl temel gündemde dolaşan bilgilerdir. Biraz da tarihsel yapı, kişi gibi genel kültür konularını bilmek lazımdır. Bunun için eski sorulara bakarak biraz fikir edinebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun arkadaşlar. Seneye güzel puanlar aldığınızı şimdiden görür gibiyim. İnşallah bu 1 seneyi hep birlikte güzel değerlendirip hep birlikte yapacağız bunu.
-
tavsiyeleriniz için teşekkürler
-
Estağfurullah hocam. İnşallah güzel bir sene geçircez. Startı verdik
-
@leylahande Hocam merhaba benimde bir sorum olacaktı.Ben alandan hazırlandım aldığım puanlar da idare eder çok şükür iki yıl götürür beni yalnız atama işi sıkıntı o yüzden işi garantiye almak için B den de hazırlanıyım diyorum,seneye çift yıl sonuçta.Şimdi benim bu seneki puanım 84.1 gelecek seneki hedef ise 92-93 gibi bir puanki merkezi de şansım olsun.Yalnız B ile ilgili hiç fikrim yok yani 84 ten 90 üstüne çıkarmak için ciddi bir net farkı gerekiyor mu,ortalama şu netler iş görür dediğiniz birşey var mı ve sözel kısımla ilgili tavsiyeniz olur mu?Türkçe ve matematikte inşallah sürpriz olmazsa her zamanki gibi iyi yapacağımı düşünüyorum ama sözel kısma çalışsam bile olmayacak gibi duruyor.Şimdiden teşekkürler
-
@zweig Hocam öncelikle almış olduğunuz puan hiç fena değil. Kültür kısmı zayıf olarak bunu aldıysanız seneye 90 işten bile değil. Şöyle söyleyeyim. Anladığım kadarıyla okumayı çok sevmiyorsunuz. O nedenle Tarih Coğrafya için Benim Hocam yayınlarının videolarını konu kitapları eşliğinde çalışır ufak notlar alarak ilerlerseniz hem sıkıcı olmaktan çıkar hem de daha kalıcı olur sizin açınızdan.
Ek olarak vatandaşlık A Grubu öğrencileri için zor değil. Hukuk sorularını tam yaparsınız bence. Güncel için de Facebook grubumuzu takip edin. Paylaşımlar yapacağız. Gündemi kendiniz de izlerseniz en az 40 çıkarabilirsiniz kültürden de rahatlıkla. İnşallah 90+ bir puanı rahatlıkla elde edersiniz. Kolaylıklar dilerim. -
@zweig hocam yaptığınız net tahminen 80 civarındadır. B grubu iki yılda bir yapıldığını ve iyi net çıkarak kişi sayısının artacağını da varsayarak 94 net ve üzeri yaptığınız puanınız beklediğiniz şekilde gelecektir. Bunun içinde iki alternatif var: İyi olduğunu alanları çok iyi yapmak. Full'e yakın. Örneğin, vatandaşlık, coğrafya ve türkçe gibi. Kaleler belirleyin kendinize ve buraları fule yakın yapmaya odaklanın.
-
@Antimülakat Doğru hocam net 78di benim bu sene.94 net ve civarıda çalışılırsa zor olmaz gibi geliyor,inşallah yanılmam da alnımız ak çıkarız şu süreçten çok sağolun.
-
-
@leylahande Aslında kitap okumayla aram iyidir hocam ama evet doğru iş coğrafya ve tarihe gelince pek istekli olduğum söylenemez,o bahsettiğiniz videolara ise mutlaka bakıcam iyi bir seçenek gibi duruyor.Vatandaşlık,matematik ve türkçe de bende bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum inşallah.Tek istediğim işte gk dan 40 veya üstü yapmak.Bu arada o videoları youtubedan falan bulabiliyor muyuz yoksa satın mı almak gerekiyor nasıl bulabilirim?
-
KPSS 2017/1 İÇİN BÜTÜN İİBF KADROLARININ YER ALDIĞI TABLOMUZ VE ANALİZİMİZ.
https://www.tercihiniyap.net/haber/kpss-2017-1-iibf-kadro-ve-kontenjanlari
-
Arkadaşlar 3 yıldır alan deniyorum ve olmadı artık b grubuna hazrilanmayi düşünüyorum hiç calismadan 76 falan aldım bu sene nasıl çalışma yapmam lazım malum seneye çift yıl şansa bırakmak istemiyorum Artık bi yandan da Ales e caliscam nasıl bi yol izlemeliyim sizce
-
Kaç net yapmak lazım kaç puan almak lazjm mat türkçe coğrafya iyi çok sıkıntı yok günde kaç saat çalışmak lazım bide atamalar ne zaman oluyo çok beklenmiyo sanırım
-
Son yıllarda 85 puan alabilmek için 80 ve üzerinde net yapmak yeterli oluyor. Çalışma taktiği belli kale olarak belirleyeceğin bir yerden full e yakın yapacaksın. Diyelim matematik, Türkçe, Tarih ve Vatandaşık. Bu 4'lüden en az 1 tanesi full e yakın çıkarsa güzel netler yapılır.
-
@ddguy hocam ben geçen yıl alan ve gy gkyı beraber yürütmeye çalıştım ortalama puanlar aldım her ikisinde de.konu çalışarak çok hata yaptığımı düşünüyorum keşke daha fazla deneme bitirseydim dedim.hız çok önemli.naçizane tavsiyem hem gk hem gy için en verimlisi bol bol deneme çözmek ve çözümleri okumak...
-
@hü.sbky çok doğru tespit. Bol soru ve deneme çözmek onlarca konu anlatımı kitaptan çalışmaktan iyidir. Test sınavlarının klişesini tekrar etmekten geri durmayalım, ne kadar soru o kadar fazla net ve zaman tasarrufu.
-
Yıllarca alandan hazırlandım nasip olmadı. Bu sene b grubunu deneyeceğim. Hepimizin Allah yardımcısı olsun.
-
@bombiksmori Allah hepimize yardım etsin.Anladım ki işinin rast gitmesi gibi de bi durum var yalnızca puan da yeterli olmuyo malesef.Umarım bi anda bahtımız açılır her şey tak tak olur...Olanlar var biliyorum.
-
@hü.sbky hocam puan yetseydi şu an iş güç sahibi olmuştuk çoğumuz ama işin nasip boyutu var. İnşallah bizim nasibimiz de bizi en tez vakitte bulur:)
-
@ddguy 1-Türkçe bence insanların en az önem verdiği ancak sınavın en çok belirliyecileri o yüzden tükçeyi boşlamaman gerekir ben ders çalışmaya başlamadan önce 10-15 arası yanlış yapıyordum bir hocam bana taktik verdi ve ben bunu disiplinli bir şekilde uyguladım kpss'de 3 yanlış yaptım.Sistem basit türkçe soru bankaları alacaksın ve her gün 10 soru çözeceksin ama her gün sıkılmadan ama sadece 10 soru 11 değil başlamışken bitiriyim demeyeceksin dersin 1 hafta sonra bir daha türkçe sorusu çözemezsin.ve dil bilgisi onlara pratik not kitaplarından çalışıp soru çözsen yeterli.
2- matematik eskisi gibi değil 2014'den önce belli zorlukta problemler sorup sınava hazırlananların %70'inin yapmasını sağlıyorlardı ama artık hiç alakası yok Matematik problemlerini en zor kitaplardan mümkünse ales kitaplarından çalış ve bol bol 30 lu matematik denemesi çöz konu olarak sadece kendini eksik hissettiğin konulara baksan yeter sıfırdan konu çalışmanın mantığı yok.3.tarih sakın ama sakın sırf zor soru yakalamak için öyle antin kuntin bilgiler yazan kitapları kullanma.sade anlatımlı bir konu anlatımlı ve ramazan yetgin videolarını özenle izle ve bol soru çözümü ama bol soru çözümü tek yol bol soru çözümü ben 20 bine yakın soru çözmüşündür
3- Basit gibi görünse de ufak hatalar yanlış yapmanı sağlıyor ama çalışması en zevkli olan ders konu ve bol soru burda da aynen devam
4-vatandaşlık bunu sen zaten yaparsın sadece biraz soru çözsen yeterli
ve ocaktan sonra hergün bir deneme çöz
a grubunda deneme çok işe yaramaz ama b grubunda durum tam tersi
yardımcı olduysam ne mutlu bana -
@guyan-gelmiş Çok yardımcı oldun hocam Allah razı olsun peki alımlar hemen yapılır mı alan gibi bekleniyo mu b de de