Yüksek Lisansta devam zorunluluğu var mı?
-
Arkadaşlar selam. Askerlik nedeniyle yüksek lisansa kaydolup gitmeme ve bu şekilde 3 yıl falan yüksek lisansta takılma gibi bir fikrim var. Yüksek lisansta devam zorunluluğu var mıdır? Eğer var ise, bırakırlar mı ve okuldan atarlar mı?
-
@armindo bilimsel hazırlık hariç ders dönemi tezli de 4 yarıyıl, tezsizde 2 yarıyıl geçemezsen atılırsın. (tezli de 2 yarıyıl tez, tezsiz de 1 yazırıyıl proje) Ancak derslerle ilgili sıkıntı yok en fazla dersten kalırsın o kadar
-
@Bireysel-başvuru süper o zaman ders kaydı yapıp bırakırsak 2 sene oyalar yüksek lisans. çok iyiymiş. teşekkürler hocam cevap için.
-
@armindo aynen hocam. Dikkat etmen gereken okuldan atılmadan başka yüksek lisansa geçeceksin. Dİlekçe yazarsın askerlik işlerimin diğer okul tarafından devam etmesini istiyorum gibi ya da kayıt sildirip diğer tarafa geçersin
-
@Bireysel-başvuru öyle yapmayı planlıyorum. kayıt sildirip başka bir yl programına kaydolmaya çalışacağım. ama atılırsam sorun mu oluyor? almıyorlar mı başka yüksek lisansa?
-
@armindo atılırsan alıyorlar yüksek lisansa ancak askerlik sorunu çıkabiliyormuş bazen. Sistem seni yl mezunu olarak kabul edebiliyormuş.
-
@Bireysel-başvuru anladim hocam eyvallah sagolasin cevaplar icin.