okul öncesi öğretmenliği
-
okul öncesi öğretmenliğinde puan türü değişti bilidiği üzere. bu değişiklik sonucu ts-1 puanı taban puan tahmini ne olur? ts1 puanım 334 sıralamam 120 bin okul öncesi öğretmenliği gelir mi bana?
-
@karakartal hocam net bir şey demek zor ama sıralamanız oldukça düşük, büyük ünilerin gelme ihtimali çok düşük
-
@Agor 70 bin gelir mi hocam ve ilk tercih olarak nereye yazabilirim
-
@zeynep-küpeli hocam her ili yazabilecek durumda mısınız? 70 binle gelme olasılığı var gibi dursa da TS'ye geçtiği için sırf bölümsüzlükten daha yüksek sıralamaların yazması ihtimalinden dolayı belirsiz bir noktadasınız.
-
En merakla sıralaması beklenen iki bölüm. Ben bunların siralamalarinin çok yüksek kalacağını düşünüyorum.
-
okul öncesi öğretmenliği zorunlu olması ile atamaların artacağı algısı var ancak şu 2 durum göz ardı ediliyor.
1-2010 yılı civarında zorunlu olması için uğraş verilmiş ve yüksek sayıda alımlar yapılmış ancak daha sonra zorunluluk iptal edilince köylerde birçok anaokulu kapatılmış ve o atanan öğretmenler şuan il merkezlerinde norm fazlası durumunda.
2-geçmiş yıllarda talebin karşılanması için bir dönem aöf okul öncesi programı açtı ve bir çok kişi başvuru yaptı son 1-2 yıldır mezunlarını veriyor 2010'da 6 bin kişi okul öncesinden girerken 2016 da bu sayı 25 binlere çıktı.
Ama tabiki atamalarının ilerde ne düzeyde olacağını kestirmek zor. -
@Agor her ili yazarım hocam fark etmez
-
@zeynep-küpeli hocam ikinci öğretimler 230 240 binlerde kapatmış örneğin Atatürk veya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi üniversitelerde. Bu YGS puan türü ile alırken olan sıra bu yüzden dediğim gibi 70 bin sıralama ile YGS puan türündeki sıralama belki aynı yere denk geliyor belki gelmiyor. Yine de size bir sıralama önerisinde bulunacaksak ilk üç veya dört tercihe gerçekten istediğiniz yüksek sıralamalı üniversiteleri yerleştirin, sonraki 6-8 tercihiniz Sakarya, Ondokuz Mayıs, Çanakkale gibi üniversitelerin normal öğretimleri olsun, eğer harç konusunda sıkıntınız yoksa da kalan tercihlerinizi bu gibi üniversitelerin ikinci öğretimleri ile doldurun, eğer TS 70 bin YGS puan türündeki 200 250 binlere denk gelirse aradaki 6-8 tercihten birinin gelme ihtimali var, fakat söz konusu TS puan türü olunca orada gerçekten işler biraz karışabilir.
-
@Agor aynen hocam çok tercih edilen bölümler geçtiği için bu yıl TS puan bölümüne bende korkuyorum açıkçası. Teşekkür ederim hocam bu arada
-
Ts de bu sene işleri okul öncesi ve sınıf öğretmenlikleri karıştıracak. Bakalım sıralamalar nasıl şekillenecek.
-
@Antimülakat tahmini okul öncesi ve özel eğitim kaçla kapatır hocam ,görüşünüz nedir ?
-
@zeynep-küpeli puan türleri değiştiği için çok zor hocam. Net bir şey söylemek şu haliyle mümkün görünmüyor.
-
@Antimülakat hakkımızda hayırlısı o zaman
-
@zeynep-küpeli umarım olur diyelim.