9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@Lex-fori 1567 82.87
-
@samoel aynı sorun ben de var çok garip henüz daha sistem oturmamış olabilir.
-
@Mimar kendine gel istersen! tartışmaya bile kabiliyetin olmadığı belli. Sen cevap yaz diye yorum yapmadım ben. Enterese etmiyorsa seni yazmazsın oldu. Bu ilanın benle ilgisi bile yok, ben 8. Promosyon kazananlarındanım zaten. Hak- adalet bahsi açıyorsunuz ya. Asıl adalet bu şekilde olmuş.
Saldırgan tavrına bakarsan çok içerlemişsin.
Gönlünce olsun, artık gönlünde ne var bilemem !!!Ha bu arada evet çeko yaptımda girdim geçen yıl sıralamada 145 ti p113 te. Ama yine çekocuların hakkına girdim dimi sana göre. İşletme okudum ne işim var SGK da
-
Ya dostlar az sabredin guy sgkdan önce açıklanır.Sizde guya gidersiniz.Sgk denetmenliğe girenlerin aklında hep şu var ilerde müfettiş olcam.Sgkcılar guyla dalga geçer olmuş.Geçen paretoya birini şikayet ettim.Hiç işlem yok.Çünkü kendiside sgkcı.@paretowilfredo bi yanıt verseydin iyi olurdu.Kurslar 3000 tl para alıyo ama nedense çeko dersi vermiyolar.
-
Ya dostlar karismayayim istiyorum ama neyin kavgasini veriyorsunuz? Sistemi belirleyen baskalari, birbirinizi sorumlu tutup suclayan sizler. Nicin bu kadar kolay birbirinize dusuyorsunuz? Ne gerek var? Bir sekilde bu ilanlara birileri basvuracak. Bu ilanda nasip olmaz baska ilanda nasip olur. Ama bunun suclusu karsinizdaki degildir. Ceko konusunda biz de daha ciddi magduriyetler yasadik gecmiste. Ben 90+ puanla iskur istihdam uzmanligi yds agirlikli puanlara dondugunde p46 ve p115'ten liste disi kaldim. Sgk uzmanliga 2 yds sorusu daha yapmadigim icin basvuramadim. Yine ayni 90+ puanla. 0.1 ile csgb egitim uzmanligini kacirdim. Csgb uzmanligi bizim alanla alakali puanlar kullanmadi bile zaten. Ama bunlardan dolayi kimseyi suclamadim. Devletin takdiri Allah'ın inayeti dedim onume baktim. Siz ne yapiyorsunuz? Gerek var mi tum bunlara? Hadi artik mulakati konusalim yavas yavas.
-
Bende bir şeyler söylemeden edemeyeceğim. Puan türleri değiştiği zaman herkes SGK'nın çekolu alım yapacağını öngörmüştü ama kimse p42 beklemiyordu. Aksine çekonun %25 etkili olduğu p43 bekleniyordu. Hukuk ve iktisadın %20 maliyenin %15 etkili olduğu bir puan türü. Eğer birileri sadece çeko ile SGK'ya girerim diye düşündüyse baştan yanlış yapmıştır. Sadece muhasebeyi es geçebiliyor bu duruma göre. Diğer 3 alan dersini de yapmak zorundaydı.
Eski p113'de 7 tane alan dersi vardı buna muhasebe de dahil ki hepsi %10 etkiliyordu. Gy-Gk %30 etkiliyordu. SGK için Gy-GK yapmak daha iyiydi. Geçen sene alanı benden çok daha kötü bir arkadaşım Gy-Gk daha iyi yaptı diye p113'ü benden daha yüksekti. Şöyle örnek vereyim eski p35 puanında onun 80 puanı vardı benim 87 ama adam 8.proya ilk haftada mülakata giderken ben son hafta gittim. O zaman kimse ben gk-gy yaptım benim hakkım falan demiyordu.
Kimsenin kalbini kırmak istemem ama puan türleri açıklandığında kurumların tek puan türü ile alım yapmayacağı az çok tahmin edilebiliyor hatta ösymnin sistemine göre bölüm bazlı alım yapılacağı öngörülüyordu ama kurumlar ösymnin sistemini, ösymnin yapmak istediğini dikkate almıyor. Bunları da düşünerek kendi alanım iktisada ağırlık verdim ama gidip de diğer 3 alan dersini de boşlamadım. (kimseye de burada boşladın demiyorum)
Yani sadece çeko ile alım yapması en başından benim beklemediğim bir şeydi. P113 bunu zaten söylüyordu bize. Diğer insanları bilmem. Ben puan türleri açıklandığında kendi analizimi kendi yorumumu yaptım ona göre de dersimi çalıştım. Hadi tek puan türü ile alım yapsa yine hukuktan iktisattan maliyeden gelen puanla bir şeyler yapar yine ucu ucuna da olsa girerim diyordum ki p43'üm 84 puanda. Sadece p43 ile alım yapsa her halükarda girerdim yine de.
Şimdi diğer dersleri çalışmış insanlara çeko çalışmadınız hakkınız yok demek de haksızlık. Bir insan iktisadı hukuku maliyeyi çekoyu da yaptıysa girmeye hak kazanmıştır. İktisadı maliyeyi muhasebeyi hukuku yaptıysa da girmeye hak kazanmıştır. (işletmeyi saymadım, çünkü işletme neti 20'yi geçen çok azdır diye tahmin ediyorum)
Şimdi bölünmenin, birbirimizi suçlamanın mantığı yok. Ne osym kurumları dinleyerek puan türünü belirliyor, ne de kurumlar osym'nin puanlamasını dikkate alıyor.
Artık hakkımızda hayırlısı
-
Bugünden itibaren kurslar çeko dersleri reklamlarına başlar.Sakın inanmayın.
-
Bence puan türleri için kuruma değil de ÖSYM ye kızmak çok daha mantıklı olacaktır. Denetmenlerin sosyal güvenlik hukuku ve is hukukuna ne kadar çok hakim olmasi gerekiyorsa muhasebeye de o denli hakim olmalı. ÖSYM kurumlara danışmadan puan sistemini değiştirir ve cekolu puan türlerinin içerisine muhasebeyi almazsa kurum da tutup hem cekonun hem de muhasebenin etkili olduğu puan türlerini ayrı ayrı kullanır. Benim de arkadaşlarım var p42 puanı düşük ama p23 puanı yüksek olup mülakata girebilecek olan. Çeko yapanlar için kötü bir durum tabi ama nasipten öte de köy yok malesef.. Herkesin Allah yardimcisi olsun başarılar arkadaşlar. .
-
@Nolmuyor 79 o da dostum sıralama 321.
-
@gökaysah gelir hocam sen çalışmalara başla bence allah gönlüne göre versin eger bende mulakata kalırsam buradan paslaşaım yardımlaşalım
-
@Nolmuyor inşallah kardeşim ya, inşallah listeye sen de girersin ben de girerim inşallah
-
@2525 daha yazdiklarimi anlama kabiliyetinde degilsin. Seninle tartışmiyorum.
-
@gökaysah inşallah benımde p12 77.14 sıralama 670 muhtemel benden 1 net fazla yapmışsın tebrik ederim ama yuksek alıp sgk ıstemeyenlerın sayısıda bır haylı var,8. promosyonda gıden 100 kişi var muhtemelen onlar onumuzdedır,istatstık yapıp ıktısattan net yapmayan yapamayan var bırsuru kıstas var aslında bızım kı de fakırın umudu işte
-
@gökaysah 11 ağustosta güzel haberlerle geliriz nasipse buraya çalışırız mülakata hep birlikte inşallah
-
@gökaysah birde kurum da mevcut calışıp sınava gırenlerde var ılk 200 de olan
-
@Nolmuyor 8. promosyon 2016 puanı ile aldı onlar önümüzden gitmedi ama dediğin gibi iktisat yapmayan var puanı hesaplanmayan var. Yds puanı yüksek olup Sgk istemeyen var.. İnşallah gireriz listeye. Ayrca 2 puan demek 350 kişi demek ha mi oluyor ya Vay arkadaş...
-
@gökaysah 2016 ıle gırdıler ama 2017 sınavınada calısıp gırdıler benden yıne ıyı yaptıklarını düşünüyorum ben aynen baya etkılemıs latin kare sorusunu heycandan yanlıs ısaretlemısım bana nelere mal oldu inşallah olmaz
-
@Mimar cevap veremeyeceği durumlarda böyle der insanlar genelde:) gayet de açık yazdım ve cevapladım söyleyeceğim şeyleri ancak naparsın işte muhakeme yetisi bu kadarmış demek düşer bana.
Yolun açık olsun.
Sakin olmaya çalış.
(.) -
@Nolmuyor nasip kardeşim nasip kendini de yırtsan nasipten öteye köy yok.. Biz elimizden geleni yapalım takdir Allah'ın.. İnşallah nasip eder bize de atanmayı bir an önce. Okuduğumuz bölüm kolay bi bölüm değil kendi adıma konuşayım çok çok emek sarfettim ben istatistik için çok yıprandım beni 5 yıl yaşlandırmıştır belki ama ben seviyorum yine de bölümümü. Allah emeklerimizin karşılığını verir ben inanıyorum.
-
@gökaysah amin kardeşim inşallah