Sözel Biri Maliye Okuyabilir mi ? Yazılacak Bölüm Tavsiyesi
-
Evet beyler soru başlıkta ve RTS dışında başka ne yazsam diye düşünüyorum.Ben matematik özürlüsü biriyim fakat 1 dönem dişimi sıkıp İİBF yazsam mı diye düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Ek puansız
TS-1 98 bin
TS-2 110 binEk puanlı
TS-1 110 bin
TS-2 132 binTM-1 405 bin
TM-2 381 bin
TM-3 351 binSon olarakta herkes zeki olup ilk 10-20-30 bin içinde olcak diye bi kaide yok ^^
-
Kardeşim ben dokuz eylül maliye mezunuyum gördüğün gibi forumlarda geziyorum iş yok Üniversite puanlarından çok uzak kaldım şuan onla ilgili bi yorum yapamam sana ama hangi bölümü yazarsan yaz mezun olduktan sonra iş imkanı olan bi bölüm olsun yoksa üniversite okumak işe yaramıyor
Benim şahsi görüşüm bu tabiki araştırıp kararı senin vermen gerekiyor
Maliye matematik ağırlıklı bi bölüm değil illaki sayısal dersleri var ama bitirmesi zor bi bölüm değil -
GAG haklı kardeşim. CBÜ maliye okudum mesele okumak degil sonrası. zorlanırsan muhasebe mat 1 mat2 istatistik 1 istatistik 2 de zorlanırsın diger görecegin dersler fazla kasmaz. ama iş bulabilecegine inanıyorsan okul bittikten sonra 9 10 saat oturup kpss çalışabilirim yapabilirim diyorsan git bölüm iyi ama çok ama çok çaba sarfetmen gerekiyor. hayırlısı olsun hakkında
-
İİBF içinde iş bulma olanağı en çok olan bölüm maliye diyolardı oysa ki
-
@vr38dett aynen öyle diyorlardı bize de kardeşim. Özel sektörde de çalışabilliyorsun Kamu sektöründe de çok üst yerlere gidebilirsin ama o iş olanaklarına erişebilmen için önce KPSS yüksek bir puan sonra kurum sınavı mülakat vs vs zorlu yolları aşman gerekiyor. Bunlarında hepsinin başı sabır ve umut.
-
Maliyenin %90 ı sözel zaten ama başka bölümlere baksan daha iyi olur bence
-
@elbet1gün Özelde de KPSS şartı arıyolar mı ? Yani o puanın bi elinde olsun diyolar mı ?
@usain007 İşte bende sizden tavsiye istiyorum.Sadece RTS yazmayı canım hiç istemiyo
-
@vr38dett kardeşim maliye kamuya giricekler için en mantıklı bölümdür kpss çalışır yaparım diyorsan en mantıklısı ve en geç 4.sınıfta çalışmaya başlaman lazım eksiklerini kapatarak sonrasında daha rahat edebilirsin hazırlanırken.
Özel düşünüyorsan iktisat bu konuda daha mantıklıdır mağfi hocada aynı şey söylüyor.
Bu bölümleri seçersen kendini geliştirmen gerek özel için ingilizce+muhasebe üstüne yoğunlaşabilirsin örneğin okurken.
Özelde çalışçam dersen senden kpss puanı almanı istemiyorlar tabiki ama stajın var mı ingilizcen ne seviyede diye sorgularlar.
İbf çok fazla mezun veriyor aralarından sıyrılman lazım bunun içinde iyi bir üniversite-ingilizce-stajlar olabilir.
Mezun olduktan sonra ne yapmak istersin önce buna karar ver ve seçtiğin hedef için neler yapmalısın araştır ona göre bu yola gir körü körüne okul bitirmek artık bir işe yaramıyor. -
@vr38dett özelde aramazlar ama kendini geliştirmen lazım örn. 1 yabancı dil, bilgisayar bilmen lazım, özel sektör genellikle askerligini yapmış adamı tercih eder vs vs.. tabi sen simdi girsen 4 5 seneye ne olacagını kestirmek güc tabi şimdiden
-
İşte böyle cevaplarla gelin bana çok teşekkür ederim ^^
-
@vr38dett kardeşim maliye bölümünü bırakmış ve daha sonra RTS bölümünü bitirmiş birisi olarak sana diyeceğim şu ki iki bölümde de iş bulmak, başarılı olmak, iyi şeyler yapmak senin çabana, çalışmana, sürekli aktif olmana bağlı. Maliye bölümü senin matematik özrün ile alakalı olabilecek bir bölüm değil gayet rahatça halledersin fakat hangi bölümü yazarsan yaz yoğun bir tempo ile çalışmadan iş sahibi olursun demem için çok sağlam dayıların, amcaların, tanıdıkların olması lazım. Saatler süren çalışmaları bu iki bölüm içinde göze alman gerektiğini unutma. Aralarındaki çalışma farkına gelecek olursak maliye bölümü sonrasında KPSS'ye yani konulara, testlere, kitaplara çalışman gerekecek; RTS bölümünde ise atölyeleri aktif kullanmalı sürekli yeni şeyler öğrenmeli ve pratik kazanmalı olacaksın. Bunları göz önünde bulundur ve ona göre tercih yap.
NOT : RTS mezunu olduğunda eğer yeterince kendini geliştirmemişsen herhangi bir iş bulman Maliye'den daha zor fakat maliye mezunu daha fazla olduğu için daha çok işsiz var olarak görünüyor. -
@Agor Abi özel değilse bölümü neden bıraktığını öğrenebilir miyim ?
-
@vr38dett neden olacak serserilik sırf
-
-
@vr38dett @aliveli doğru dedi daha iyisini istiyorduk başlarda, sonra @Antimülakat İİBF'yi bitirdi, KPSS'ye çalışmaya başladı bir baktım duruma dedim ortak ben böyle çalışamam o zaman İİBF okumayayım ve bitirmeyeyim, RTS'ye de farklı hedeflerle gittik fakat orada da tam aradığımı bulduğum söylenemez, RTS yazacaksan hocaları ve okulun imkanlarını araştırmadan gitme.
-
@Agor Abi açıkçası benim gözüm yemiyo KPSS'ye çalışmaya.Tam ne güzel testi,kitapları bırakmışsın hooppp yeniden başla Özelde yükselme şansımız yok mu ? Bu arada mezunlarına da yazdım kimi yazma matematik zorlar diyo kimi de sıkıntı olmaz bitirirsin diyo.Bu arada TM sıralamam berbat zaten.Gideceğim üniversitenin öğrencilerinin de matematiğinin iyi olcağını sanmıyorum zira arkadaşımın arkadaşı ''Hoca 20 soru veriyo bunun içinden 5 tanesini sorcam'' diyip sınavı ordan yapıyomuş.
-
@vr38dett zorlamaz matematik de özel sektör sıkıntılı durumdayken özelde bir şeyler yapman zor olacaktır
-
Arkadaşım merhaba. Ben de dokuz eylul maliye mezunuyum ve okula 111.likle girdim(kontenjan 120 idi ) ve dereceyle bitirdim. İibfde okunabilecek en guzel bolum bana gore. Bugun olsa ve hukuk disinda bir bolum sec deseler yine maliyeyi secerdim. Arsizliktan degil bolumu cok sevdigimden okulu bitirdikten sonra ozel sektorden hem de bolgedeki en iyi firmadan is teklifi aldim ancak bazi sebeplerden dolayi baslamak nasip olmadi. Daha sonra birkac firma daha okul araciligiyla iletisime gectiler bizimle ancak firmalara bu sefer ben donus yapmadim cunku kpssye asildigim bir donemdi. Velhasil ozel sektorde bize is cok matematik mevzusuna gelince.. Ben de matematik ozurlu biriydim ve ilk iki donem butunlemelerde gecebildim. Daha sonraki yillarda zaten hesaplamalari hesap makinesiyle yapiyorsun sana sadece mevzunun mantigini anlamak kaliyor eger iibf okuyacaksan icinde en okunmaya deger bolumdur maliye. Tavsiye ederim