Üniversite Tercihini Yap 2017
-
@asimath hocam @Antimülakat hocamın belirttiği gibi hukuklarda oynama diğer bölümlere göre daha az oluyor, benim de öngörüm o yönde küçük oynamalar olacaktır ama çok büyük değişiklikler olmaz. Sizin durumunuz zaten pozitif yönde o yüzden yazacağınız yer orasıysa gelecektir, kendinizden 1000-2000 civarı yüksek yerleri de tercih listenize koyabilirsiniz, size bir şey kaybettirmez zaten.
-
@soner hocam cevapladım sizin sorunuzu
-
@Agor hocam Ankara hukuk ,hacettepe hukuk ,Marmara hukuk ile İstanbul üniversitesi hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu bu üniversitelerde var mı?
-
@Agor çok teşekkür ediyorum ..Yalova Hukuk açısından sormuştum çok zayıf bir ihtimal ama yine de yazdım tabii ️
-
@Agor hocam ben 2 yıllık tarım bölümü okuyorum bu yıl biter inşAllah dgs ile ziraat mühendisliğine geçtiğimde 1.sınıftan başlatma durumları var mı varsa bunlar ile ilgili nasıl bir çözüm üretebilirim?
-
Merhaba mimar sinan veya marmara istatistik nasıl sizce yazmalı mıyım mezun olduktan sonra iş imkanları nasıl?
-
@ErtuğrulBEY hocam @aliveli ankara hukukta olmadığını söylemişti fakat diğerlerini hukuk okumuş arkadaşlara sormak lazım, benim şahsi fikrim o diğer üniversitelerde de hocasına bağlı olduğu.
-
@guyan-gelmiş hocam bildiğim kadarıyla ikinci sınıftan başlatıyorlar, birden başlatırlarsa da ders saydırır hızlıca atlarsınız sınıfı ama üniversite yönetmeliğine bağlı o durum, hangi okulu yazacaksanız onun yönetmeliğine bakın.
-
@eylull @Antimülakat buraya bir bakar mısın, bir de @eylull hocam sanırım istatistik başlığına yazmışsınız oradan size bilgi verirler.
-
@Agor bir kaç sıra dışı hoca hariç devam zorunluluğu isteyen olmaz hukuk fakültelerinde.
-
@Agor eyvallah sağol.
-
@eylull puan kısıtı olsa da yazmanızı çok tavsiye etmem. Mezun çok, iş olanağı çok az. Kamuda istihdam edilme şansınız düşük. Alternatif yaratabileceginiz bölümlere bakabilirsiniz. Yabancı dil bilmenizde durumu değiştirmiyor.
-
hocam şimdi benim TM3 sıralamam 49.796, medipol hukuk %50 burslu 48.600 ile kapatmış gelme şansı var mıdır sizce? Birde ingilizce hukuk iyi olur mu %30 ingilizce bölüm ama eğer hazırlığı geçemezsem büyük ihtimal 1 yıl hazırlık okuyacağım .
-
@merih ingilizce bölüm iyidir, hukuk öğretmez ama seni ingilizce konusunda diri tutar. Sıra iyi gelir o sıralamaya. Hukuk derslerini türkçe öğrenirsin bir şekilde, ingilizce ise her sene devam etsin. Sen kaçma ingilizceden aksine öğrenebilmenin alternatif yollarını dene.
-
Hocam merhaba . Ben şehir bölge planlama ve çevre muh arasında kaldim sizce çalışma alanı olarak hangisi daha avantajlıdır? Itü de şehir bölge planlama 54 binde benim sıralamam 56 bin gelme ihtimali nedir ?
-
@Antimülakat yani tercih edilebir diyorsunuz, sıralamalar bende olduğu gibi 1200 filan oynar mı peki , ihtimal varsa ilk tercihe bu bölümü yazmayı düşünüyorum. Teşekkürler cevap verdiğiniz için
-
@merih birde TS-1 de ki tercihler sıralamaya göremi yapılacak , puana göre mi? Puan türü değiştiği için ne yapmak gerekli bir türlü anlayamadım..
-
Kardeşim kırıkkale endüstri mühendisliği yazmak yerine hacettepe kimya yazmak istiyor.Çıldırmamak elde değil.Acaba ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim.
-
Merhaba Arkadaşlar, Açıktan Çocuk Gelişimi Yazıp Dgs İle Okul Öncesine Geçersek Tahmini Olarak 2Den Mi Başlarız 3 Ten Mi?
-
@merih bence gelir. Mantık böyle çalışır. %5 bile gerilese sıralama kesin gelir. Tabi tercih listeni garanti olarak görerek hareket etme ama gelme ihtimali çok yüksek.