Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@sentetiketik İnşallah bende birgün ziyaret etmek istiyorum böyle olaylara ilgim büyük ve özellikle auschwitz kampını ziyaret etmek istiyorum fakat günümüzde biz bilmesekte dünyanın başka yerlerinde böyle katliamlar oluyor en azından böyle olduğunu düşünüyorum
-
Kim, hiç değilse bir kerecik olsun, bir gün batımında dolaşırken ya da geçmişinde kalan bir günü kafasında şekillendirmeye çalışırken sonsuz bir şeyler yitirdiğini düşünmemiştir ki...
Jorge Luis Borges
-
karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında
öyle yoruldum ki
yoruldum dünyayı tanımaktan
saçlarım çok yoruldu gençlik uykularımda
acılar çekebilecek yaşa geldiğim zaman
acıyla uğraşacak yerlerimi yokettim.
ve şimdi birçok sayfasını atlayarak bitirdiğim kitabın
başından başlayabilirimismet özel
-
@nisyan Kanla Kirlenmiş Evrak.. Ben de en çok ilk kısmını seviyorum... Hatırlattığınız için minnettarım hocam.
Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında.
Aşklarım, inançlarım işgal altındadır
tabutumun üstünde zar atıyorlar
cebimdeki adreslerden umut kalmamıştır.
toprağa sokulduğum zaman çapa vuran adamlar
denize yaklaşınca kumlar ve çakıltaşları
geçmiş günlerimi aşağılamaktadır. -
''Dünya'yı bize büyük gösteren bizim küçüklüğümüzdür.Hırsımız, sabırsızlığımız, bencilliğimizdir. Önce bunların yüzünden küçülüyor, sonra da Dünya'yı çok büyük görüyoruz.
Bak, gökyüzüne bak.
Çok büyük dediğin Dünya, şu gördüklerinin en küçüğünün yanında tırnak ucu kadar bile kalmazmış.
Doğru, Dünya büyüktür. Çok çok büyüktür. Fakat bir ömür için, br tek insan içindir bu büyüklük. Bir soy için değil; bir soyun benimseyeceği, bir soya benimsetilecek bir amaç, bir inanç, bir ülkü için değil.''
Tarık BUĞRA-Osmancık -
@Phoenix karanlık sözler yazmaya devam etseymiş de hangi bölümü paylaşacağımızı daha çok şaşırsaydık, sağolun hocam.
-
@nisyan hayranlıkla karşıladım paylastiginiz şiiri. Ben hep bu şiirin amentü'ye giden yolun en önemli eşiği olduğunu düşünmüşümdür. Bu sebeple söyle cevap vermek istiyorum izninizle.
Kar yağarken kirlenen bir şeydi benim yüzüm
her sevinç nöbetinde kusmak sunuldu banaŞaşkınlik ne İsmet Özel'e ne de okuruna yakışmaz fikrimce.
-
İsmet özel okumaya münacattan başladım bir süre de takılı kaldım. İlkeli okuyucusu değilim sanırım okudukça şaşıranlardanım. Yazdığınız satırlar kemal sayarı getirdi aklıma, bilgisizliğimi böyle örteyim
korkarım sevgili doktor, bu mektuba kendimi
üzerek başlayacağım
çabuk büyüyen bir çocuk gibi ceplerimin
nerede olduğunu unutacağım önce
ve mazi gizlenecek bir yer bulamayacak kendine.
sonra bir menekşeyi teheccüde kaldırmayı unutacağım
unutacağım hangi şehirde durursam yâr beni karşılar
nerede ölürsem bahtıma idamlar çıkar.
gülümseyen bir arap olacak yüzümün size bakan tarafı
terkedip gitmelerin ağırlaştığı bir güz olacak öte yarısı.
alnımın dokunduğu yerden savaşlar artacak
ve bahar giysilerine bürünmüş gelirken kıyamet
gönüllü mağlupları olacak hayatın doktor
yarından korkan adam rüknettin böyle söyler. -
Doktor olan Kemal Sayar mi? Imm paylaştığınız bölümü daha önce okumadım fakat islami sufi mozaikler içeren bir kalemi olduğunu biliyorum. Estağfurullah ne bilgisizligi? Yalnizca hepimiz farklı başlıkların cahiliyiz.
Beton duvarların arasında bir çiçek açtı
Siz kahramanısiniz çelik dişliler arasında direnen insanlığın
Saçlarınız ızdırap denizinde bir tutam başak
Elleriniz kök salmış ağacıdır zamanın
O inanmislar çağının.Erdem Bayazıt
-
Evet doktor olan aynı zamanda. Imrendim hocam bilgilerinize, ifade edişlerinize. rotanıza zikzaklar çekiyorum ama erdem beyazıt deyince zarifoğlu da eşlik etsin konuya
kalem yazsın yazsın
küheylan bir aşık ol
öyle yalvar ki ellerim zahmet balyalasın
kaslar şehit dalgaları ve haykıran kan
başlasın vuslat gününü toprağa
başlasın hatırlatmaya denize kumsalınışimdi üzgünüz arkadaş
yolumuza çıkmayın üzgünüzhava çok hoş denizin tuttuğu yerler derin
-konuş şimdi zaman hiç geriledi mi
hava çok hoş kuşların tuttuğu yerler berrak
-konuş şimdi daveti duydun mu
bir gece uyandın ki ellerin başaklarda
-konuş şimdi açık ağzına o gül yaprağı konan şehidi gördün mü
çoktan hayretle dondu kaldı bağlar ovalar
-konuş şimdi bekliyor mu yalınayak çocukları ağacında buğday -
Sizin naif tabirinizle ''rotama zikzaklar çizesiniz'' diye Zarifoğlu'na değesiniz diye ummuştum Bayazıt'tan alıntı yaparken öncellikle bunu itiraf etmeliyim. İsterdim ki bu sohbet de hiç bitmesin. Fakat vakit çok geç olmuş. Zarifoğlu'nun dediği gibi ''Efkarın aşılmaz, yalnızlığınız kaçınılmaz olduğu vakitler.'' Keşke dağ gibi sohbetiniz karşısında bir süre daha bir zerre yer tutabilseydim. Fakat yarın çok erken kalkmam gerek. Kupkuru gözlerimize sürme çektirdiğiniz yaşamak için bir adım daha attırdığınız için teşekkür ederim. Hoşça'kalırsınız umarım.
-
"içimiz hep bir hoşçakal ülkesi "
mekandan bağımsız sohbetler bitmez inşallah hocam, bir başka cümlede tekrar denk düşeriz de sohbetinizden istifade ederiz. Muhattabınız olmaktan ben onur duydum, çok iyi bakın kendinize.
-
@nisyan Hocam sabah sabah güne utanarak başladım sizin yüzünüzden. Demeyin lütfen böyle. Ben sizinle sohbet etmekten çok keyif aldım. Hafıza da kalacak türden bir sohbetti. Zarif ve naifliğiniz karşısınızda şekilden şekile sokuyorsunuz beni yapmayın böyle. https://www.youtube.com/watch?v=MUnhQOZcqE0 Leyla ile Mecnun'a atıfta bulunan bir doğu ezgisi.. Umarım gününüz güzel geçer
-
çok sağolun hocam zevkinize hayran kaldım repertuarınıza yetişemem baştan itiraf edip öyle paylaşayım https://youtu.be/G0EXyKRChGc
sizin de gününüz günleriniz iyi geçer umarım
-
@nisyan hocam telefondan bulması zor oldu fakat humeyni ile http://www.youtube.com/watch?v=LlR3qxQizgg bu programda tanismistim çok uzun zaman olmuştu dinlemeyeli sayenizde hafizami tazeledim. Üstelik siz paylaşım yaptıkça ben birikiminize hayran kalıyorum.
-
Benimki biraz yüzeysel birikim hatta merak da denilebilir, ötesi yok maalesef
-
@nisyan hocam izniniz olursa siz paylaşım yapın biz karar verelim. Çünkü size kalsa Fars ezgileri dinlemek yuzeysellik oluyor.
-
Estağfurullah hocam fars ezgileri dinlemek değil de ilmine vakıf olamamak kastım güzellikleri paylaşalım elbet
-
@nisyan çok isterdim birkaç yabancı dil bilmek ve dilin kültürüne hakim olmak. Fakat kendi dilime kendi kültürüme bile yabancı hissediyorum bazen.
-
@Phoenix ilim kendin bilmektir der ya Yunus Emre istikametimiz o yönde olabilirse belki her şey aşina olacak.
Ben işin edebi boyutunu seviyorum galiba, icraat meşakkatli geliyor. Kim matarasına tuzlu su koyar?
"kendinin bile ücrasında yasayan benim için gidecek yer ne kadar uzak olabilir? "