İdari hakimlik( 80 puan ) Adli hakimlik ( 65 puan )
-
Arkadaşlar artık gücüm tükendi vallahi . İdari hakimlik kazanabilmek için 80 doğru yapabilmek her babayigidin harcı değil . Ocaktan beri her dersin tek tek konu anlatım kitaplarina çalışıp duruyorum . Hala soru çözmeye gecemedim . Minumum bir kitap 5 günde bitiyor . Yerine göre 3 günde bitende var . 7-8 kitap okuyorum .birini okuyorsun diğeri unutuluyor diğerine geçiyorsun diğeri gidiyor . Pes etmedim 6 aydır okuyorum arkadaşlar . Şuanda 8 kitabin fotoğrafını tam 6 ayda aldım beynime saclarimin kenarları açıldı artık . 2 hafta ara versen hemen unutuyorsun . Sürekli sıcak tutmak için sürekli okumak zorundasın. İdari hakimlik kontenjani 100-150 olduğu için şu çektiğim sefalet nedir . Adli hakimlik için konuşulanları görüyorum migdem bulanıyor . Adamlar 2 tane cozumlu soru bankası ile mülakata kalıyorlar . 65 puanla adlı hakim olunuyor . Şuan adli hakimlik sinavina girsem çok yüksek alacağımı biliyorum . İdari hakimlik için öyle konuşamıyorum . Tüm derslerin en iyi olacak . Sadece ,20 tane yanlış hakkın var . 80 doğru yapamazsan kazanamiyosun. 8 kitap okuyorum hala içim rahat değil . Türkçesi var matematik var tarih var . Var var var var !!!!!!!
-
@Suigeneris Allah yardımcın olsun hocam, inşallah emeklerinin karşılığını alırsın
-
Amin çok sağolasın ..@sofuoglu
-
@Suigeneris hocam daha once sinava girmismiydin
-
Evet ikiside hakimlik ama ben ikisinide farkli meslek gibi dusunuyorum. Eger ayni dusunursen bu seni cok yipratir. Sinava calisirken yapmamiz gereken tek sey gerginlikten uzaklasmak olmali.
Ben araliktaki sinavdan cok korkmustum, sadece sinavi dusunuyordum kendimi her seyden uzaklastirmistim. Buda asiri sekilde vesveseye kapilmama sebep oldu.verimim dustu vs. Ama bidaha ayni hataya dusmeyecegim. 20 yanlisi gozunde buyutme, 20 yanlisi koskocaa 20 yanlis diye dusun:) iyi derslerini full yaptigini hep hayal et bi sekilde kendini rahatlat. Kendimizi rahatlatmazsak kaybederizz.
Allah herkesin emeginin karsiligini elbet vericektir:) insallah bizde en guzel sekilde aliriz emegimizin karsiliginii -
@kismetnasip ilanmı geldi ne oldu ya
-
@k-33 yok arkadas konu acmis yazayim dedim Ilan bence hemen gelmez oyle
-
@kismetnasip bu aralar gelir hocam belki.
-
24 aralık sınavına ilk kez girdim . 2 ay calisabildim. 50 doğru yapabildim . Şunu iyi biliyorum 50 doğrudan 80 doğruya çıkmak ile 1 doğrudan 50 doğruya çıkmak arasında en az 5 kitap vardır . Çok verimli düzenli sistemli programlı ince ince çalışmak lazım .
Bu arada çok teşekkür ederim iyi şeyler güzel şeyler konuşuyorsun . Sen de durumlar nasıl peki ?@kismetnasip -
@Suigeneris 2014 araliktan dusuk alip da 2015 mayistaki sinavda hakim olan arkadasim var:) o yuzden 1-2 ay bile yeter aciklari kapamaya. Yeterki ilan gelsin Ben pek verimli calisamiyorum ilan gelmeden de sanirim moda giremem ama bakmaya calisiyorum
-
@k-33 bence eylule dogruu gelcek, tabi eger gelirse Ama keske hemen gelse de kalbimiz rahatlasa
-
@kismetnasip hayırlısı olsun hakkinda .. Peki çalışma şekli nasılmış bilgi alabildin mi kendisinden ? Bu arada benim çalışma seklimden supelerim vardı . Gerektiğinde sorguluyorum kendimi . Sürekli konu çalışıyorum çünkü . Piyasa ise sürekli soru çöz tavsiyeleri veriyor . Fakat kısa bir süre önce idari hakimligi sadece konu calisarak kazAnan biri ile konuştum. Ne kadar çok bilgi o kadar çok doğru mantigini savunarak çok doğru iş yaptığımı belirtti . Birde justice koy yanına diyor . Zaten çalışma kitaplarım themis benim .
-
@Suigeneris o cok soru cozerek kazandi hocam. Konu anlatimi cok onemli ama senin konun bittiyse soruya gecebilirsin. Sonucta ne kadar soruya asina olursak o kadar iyi
Ama herkesin aldigi bi yontem vardir. Bende soru cozumleri okumayi cok severim mesela. Herkes kendisini en iyi bilir. Onmli olan surekli bilgileri taze tutmak -
@kismetnasip sınava 4-5 ay kala soru çözmeye geçmek demek çok tehlikeli . Osym nin son yaptığı sınav konu bilgisini %75 olcuyordu . Ben 2 aylık çalışmada sadece konu calisabilmistim . O yuzden 50 doğru çıktı . Mesela 3 satırlık bir ibra tanımı gelmisti borclarda . Zapatadan direk kopyala yapistir yapmis ÖSYM . Noktasına virgulune kadar . 3 saniyede işaretlemistim . Daha çok var öyle yakaladiklarim . Örnek olsun diye 1 tane yazı verdim : )
-
@kismetnasip Bu arada ben idari ve adli hakimligi 2 ayrı meslek olarak görüyorum tabi . Yaziyida oyuzden yazdım . Adli olan kısım insanların özgürlükleri ile uğraşırken idari kısım devlet işleri ile uğraşıyor . Nasıl oluyor da 65 puanla insan özgürlüğüne hitap eden bir mesleğe hak kazaniyorsun onu anlayamıyorum . 80 puanla devlet işi ile uğraşmak bana mantıklı gelmiyor .
-
@Suigeneris hocam uzun zamandır çalışıyormuşsun sana bir şey danışmak istiyorum. Hakimlik kampı seti nasıl bir bilgin var mı? idari hakimlik için 2017 basımı yok ancak adli hakimlik için var.Adli hakimlik setiyle idari hakimliğe hazırlanabilir miyim? Vergiyi ayrıca çalışmayı düşünüyorum
-
@antoniogramsci i Sağlam hukuk bilgin olur daha iyi yorumlarsin. Ben de themis setlerinden çalışıyorum . Çok ağır kitaplar . Adli hakimlik için onlarda . Bu tarz sınavlarda kitap ayırımı yok aslında . Sadece idari hakimlik bir tık aşağıda oluyor adliye göre hepsi bu .
-
@Suigeneris tabiki. Konuya son derece hakim olmak cok onemli. Bende surekli tekrar yaparim insalalh ilan gelsinde bi Tabi once konu bitirmem gerek ama olsun
-
@antoniogramsci borclar ozeli ve cmk yi yanlislikla calismayin Onun disinda aynidir zaten
-
@kismetnasip @Suigeneris çok teşekkür ederim arkadaşlar,kolay gelsin