Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
-
@legendofphoenix teşekkür ederim cevabınız için
-
Ben spk nın sınavına girmiştim spk uzman yardımcıları görev almıştı . Herkes günlük kılık kıyafetiyle gelmişti sınava kasıntı bir ortam yoktu. Buranın da aynı şekilde olacağı kanaatindeyim
-
Sınava kalemi kendimiz getiriyoruz sanrım ama tükenmez kalem mi kurşun kalem mi bilmiyorum. Liste yayınlanınca böyle bir açıklama yapılmadı. Bu kurumun sınavına daha önce girenlerden bilen var mı?
-
yorum kişilik hakkı ihlali sebebiyle kaldırılmıştır.
-
Bu ileti silindi! -
Bu yapılan yanlış ya hepimiz uğraşıyoruz bir yerlere girebilmek için yazık
-
Arkadaşlar sınava şehir dışından geleceğim için elimde çanta olabilir. Bir sıkıntı olur mu acaba ? Geçen sene de girmiştim ama sınav gazi üniv. de olduğu için heralde biraz rahattı ortam hatta yanlış hatırlamıyorsam telefon yasağı yoktu. Ama müsteşarlığın kendi binası olduğu için ekstra bir tedbir alınır mı bilemedim.
-
@cclark ben de aynı durumdayım.
-
@uyanikcaner Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı içinde söyledi:
@cclark ben de aynı durumdayım.
Belki de risk almamak lazım. Okullarda falan emanetçi oluyor ama kendi binası olduğu için herşeyi almayabilirler. Gerçi liste sayfasında hiç böyle bir uyarı yok. Geçen sene bir sınav için aştideki emanetleri sıkıntısız kullanmıştım. Şehir dışından direk sınava gelenler orayı düşünebilir.
-
Arkadaşlar bu gibi sınavını kendi yapan kurumlarda içeri eşya almamak gibi birşey pek olmuyor. Neticede ilanda da kalem vb verilecektir dememiş hatta hesap makinesi için bile sadece dört işlem demiş onun da verileceği söylenmemiş telefon cüzdan gibi şeyler problem olmaz
-
Arkadaşlar sıkıntı yapmayın. Bavulla girmediğiniz sürece telefon cüzdan , çanta vb şeyler sorun olmaz.
-
-
@impressiveunit baslik konusu disi olacak ama bir kac cumle yazalim. Blog merkez bankasi calisanlari tarafından egilimi ve konjunktoru degerlendirmeye yonelik olacak. Bununla birlikte sahsi fikrim 2008 den bu yana gundemde olan ve tartışılan merkez bankasi bagimisizligi ile ilgili olumlu bir adim olacaktir. Bu platformda yazilanlar bankayi baglamasa da en azindan bazi politikalarin( politika derken repo faiz, gunluk faiz , api islemleri) daha anlamli olmasini saglayarak, piyasaya net mesajlar verilebilir. (mesajdan kastım antalyada uretimi yapilan tarik mahsulunun kur iliskisinin aciklanmasi gibi)
En nihayetinde merkez bankasi seffaflik ve iletisim kanalini bu platform aracılığıyla gelistirecek ki bu da sadelesme calismalarinin bir parçası.
Zaten paper work seklinde surekli calismalar yürütülüyordu(merkez bankasi sitesinde bunlar mevcut) daha kolay ulasilabilir.Uzun suredir merkez bankasinin bu yazilarin takip ediyorum, ingilizce yayin tarafinda daha basarili calismalar ortaya konuluyordu. Blogla birlikte daha verimli calismalar gorecegiz.
Son olarak, hazine sınavında kurun reel sektore etkileriyle ilgili soru gelebilir, hazine bu tur sorulari sever. -
Arkadaşlar kurumu arayıp bilgi aldım çantayla cep telefonuyla gelmenin bir sıkıntı yaratmayacağı sadece sınav anında kapatılması gerektiği söylendi , arabayla gelindiği takdirde sorun olup olmayacağını da sordum misafir otoparkımız var gelinebilir ama toplu taşıma ile gelmenizi daha çok tavsiye ederim diye yanıt aldım. Şimdiden herkese başarılar dilerim
-
1-)Likidite tuzağı nedir? Mp ve Pp etkin mi? 2) Büyüme oranı ve cari açık arasındaki kolerasyon neden azaldı son yıllarda? 3) X in fiyatı arttı tüketim miktarı değişmedi. Düşük mal olamaz mı? 4) Para politilası araçları nelerdir? TCMB hangilerini kullanıyor? 5-)Cari açık sebepleri neler, Türkiye bugün nasıl kapatıyor bu açığı. Önlenmesi için ne gibi tedbirler alınmalı. 6-) Ekonometri. 7-)Gelişmiş ülkelerden gelişmekte olanlara akan kaynakların gelişmekte olan ülkelerin büyüme, istihdam, teknoloji, döviz rezervine yansıması nasıl olur? 8- ) Yerli para birimi değer yitirirse sonuçları, firmaların bilançolarına yansıması ?
-
Bu ileti silindi! -
- Ekomometri t test ile ilgili bir soru.
-
Bu ileti silindi! -
@-Deficit- evet her zaman böyle olur spk da da aynı şekilde oluyor diğer kurumları bilmiyorum ama klasik sınavlar genelde bu şekilde
-
sabah 6.30 gibi ankarada olacağım. sınava kadar ne yapmamı önerirsiniz kahvaltı yapıp kahve içebilmek için? var mı o civarları bilen birileri