2 Ara 2016 04:07

@impressiveunit baslik konusu disi olacak ama bir kac cumle yazalim. Blog merkez bankasi calisanlari tarafından egilimi ve konjunktoru degerlendirmeye yonelik olacak. Bununla birlikte sahsi fikrim 2008 den bu yana gundemde olan ve tartışılan merkez bankasi bagimisizligi ile ilgili olumlu bir adim olacaktir. Bu platformda yazilanlar bankayi baglamasa da en azindan bazi politikalarin( politika derken repo faiz, gunluk faiz , api islemleri) daha anlamli olmasini saglayarak, piyasaya net mesajlar verilebilir. (mesajdan kastım antalyada uretimi yapilan tarik mahsulunun kur iliskisinin aciklanmasi gibi)
En nihayetinde merkez bankasi seffaflik ve iletisim kanalini bu platform aracılığıyla gelistirecek ki bu da sadelesme calismalarinin bir parçası.
Zaten paper work seklinde surekli calismalar yürütülüyordu(merkez bankasi sitesinde bunlar mevcut) daha kolay ulasilabilir.Uzun suredir merkez bankasinin bu yazilarin takip ediyorum, ingilizce yayin tarafinda daha basarili calismalar ortaya konuluyordu. Blogla birlikte daha verimli calismalar gorecegiz.
Son olarak, hazine sınavında kurun reel sektore etkileriyle ilgili soru gelebilir, hazine bu tur sorulari sever.