çok kararsızım lütfen yardım edin :(
-
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. yaklaşık 2 senedir kpss hazırlanıyorm ancak yoruldum p3 ten memur olarak atandım gecen ay. kpss çalışmak istemiyorum onun yerine yüksek lisans yapmayı ya da ygs lys hazırlanıp hukuk fakültesine gitmeyi düşünüyorum. yeniden üniversite sınavına hazırlanmak çok mu zor olur? Bir de dersleri saydırıp 2 -2.5 sene de bitirilebilir mi hukuk fakültesi
-
Erken bitmez ama yeniden hazirlanabilirsin. Zaten kpss den dolayi ygs ye asina oluruz lys de de mat 1 kismi 20 tane var. Matematik ve edebiyat calisirsan neden olmasin. Ben bu sene denedim tercih yapmadim seneye bir daha denicem @vasıflıişsiz
-
@piqou teşekkür ederim ben gerçekten bir sene odaklanıp iyi bir fakülte kazanmak istiyorum o yüzden ciddi bir karar vermem lazım dediğiniz gibi ygsyi yaparım beni mat2 korkutuyordu ancak edebiyatın etkisi daha çokmuş
-
hocam bence yüksek lisans yap hukuk okuyup ne olmayı planlıyorsun? bir yandan da a grubu memurluk deneyebilirsin
-
@tolga80 aslına bakarsanız kpss a yı tamamen hayatımdan çıkarmayı düşünüyorum. yani yüksek lisans tercih edersem de oturup ales ve yds çalışırım sadece. yani sadece tek bir şeye karar verip bir sene boyunca onun üzerine yoğunlaşmak istiyorum. hukuk fakültesi hep içimde kaldı. 2010 yılında 10bin başarı sıralamasıyla hiç hukuk fakültesi yazmadım eğer ders saydırıp 4 seneden az sürede bitirirsem avukat olurum diye düşünüyorum
-
@vasıflıişsiz hocam avukatlara da avukatlık sınavı geliyor artık herkes avukat olamayacak anlaşılan her yer avukat olmuş.benim görüşüm yüksek lisans yapıp dil kasarak a gurubu kazanma sansını arttır bende öyle yapıyorum bu yıl başlıyacam yüksek lisasnsa
-
@tolga80 yani yds yi halletmek en mantıklısı bence de her yerde lazım olacak . doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
-
Hocam ders saydırmaktan bahsetmişsin de pek muhtemel gelmiyor bana. Belki turk dili inkılap tarihi filan sayılır.
-
@vasıflıişsiz hocam dersleri saydirma söz konusu olmaz. Aynı okulun sbky'sinden mezun olup, aynı okulun hukuk fakültesine girmezseniz. Bu saatten sonra zor mu? Sorusuna cevaben hayatınız iş sonrası ne kadar yoğun olacak sorusu önemli? Ufukta evlilik vs. gibi stresli bir süreç varsa hukuk fakültesi kazanılması zor olur. Kendinizi hukuk fakültesi okumaktan önce şunu sorun? Neden okumak istiyorum? Cevabınız sadece geçmişten kalma uhte ise lüzum yok. Ama adli yargı hakimlik çalışırım diyorsanız. Okuyabilirsiniz. Çevreniz veya avukat olan sağlam bir arabanızdan çalışma güvenceniz yoksa avukatlık yapmanızı tavsiye etmem.
-
@genclerbirlikli ankara siyasal mezunuyum. Sizde ordansınz galiba. Kamu yönetimin de çoğu hukuk dersini aldım o yüzden saydırabılirim belki demiştim
-
@Antimülakat teşekkür ederim haklısınız. Şu an önceliğim daha iyi bir iş bulmak. Ancak kpss a daki süreç ve mülakat , torpil vs bana yeniden üniye hazırlanmaktan daha zor geliyor. Ancak dediğinz gibi sonucunu da düşünmem lazım.