Lisansla birlikte yuksek lisans
-
Arkadaslar iyi aksamlar, ben suan bir universitede ikinci universitemi okuyorum bu yil da yuksek lisansimi ilk universitemdeki lisansima gore baslatmayi dusunuyorum. Kaydolacagim programdaki ogrenci isleriyle gorusunce ayni anda lisans ve yuksek olamayacagini soylediler yuksek lisans yonetmeligini inceleyince boyle bir sey goremedim ama bir bilgisi olan var midir
-
Eş zamanlı iki lisansüstü programa kaydolamıyorsunuz fakat yüksek lisans yaparken lisans programına mani bir durum yok. Yalnızca harç ödemek durumunda kalıyorsunuz
-
@birsondakika aynı anda hem lisans hem yüksek lisans yapabilirsiniz ancak en son kayıt yaptırdığınız programın harcını ödemeniz gerekiyor.
-
@raskolnikov @albuquerque bende 2.üniversite programında ist üni bölümüne kayıtlıydım , sonrasında kendi üniversitemde yüksek lisans kazandım bu yıl ve kaydımı yaptırırken diğer 2.üni lisans programından kaydım henüz silinmemişti fakat sonradan sildirdim şuan sadece yüksek lisans programına kayıtlıyım.
Bu durumda sizin dediğiniz son kayıt yaptırdığınız yere harç ödeme durumu nedir ?
Tezli yüksek lisans bölümüne kayıtlıyım ve harç gözüküyor bu benim özel durumumdan mı kaynaklı yoksa tezli yüksek lisansta harç herkese mi var ? Umarım anlatabildim durumu -
@MaxMin tezli yüksek lisansta harç ödemiyorsunuz. siz kayıt yaptırırken birden fazla öğrenime kayıtlı olduğunuz için son kayıt olduğunuz yerden yani yüksek lisanstan size harç ücreti çıkmış. daha sonra diğerini sildirdiyseniz okulunuzla görüşün ve durumu bildirin, onlar gerekli düzeltmeyi yapar. sizin herhangi bir ödeme yapmanız gerekmiyor.
-
@MaxMin Harç gözüküyorsa öğrenci işleri ile görüşüp lisans programından kaydınızı sildirdiğinizi belirtin. Ne yazık ki sistem otomatik olarak halletmiyor fakat öğrenci işlerine bildirdiğinizde onlar halledecektir.
-
@albuquerque @raskolnikov valla böyle bir şeyi bilmiyordum araştırmayıda düşünmemiştim, yazdıklarınızı görünce ayıktım boşuna ödiycekmişim teşekkürler dostlar
-
Cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum. Boyle bir durum soz konusu olursa kayit oncesinde mi yatiriyoruz harci? Normalde tezsiz programlarda harc istiyorlardi tezlide boyle bir sey yoktur diye dusunuyordum, cevap veren arkadaslarin bahsettigi harc durumundan okul hic bahsetmemisti pazartesi bu konuyla ilgili tekrar aramayi dusunuyorum. Belki sizinki de oyle olmustur hocam
-
@birsondakika hocam ben lisanstada kaydım varken kayıt oldum yüksek lisansa ve herkes gibi oldu işlemim. Sonradan öğrenci bilgi sistemine webten girip orda harç gözüktüğünü farkettim ödemiş değilim zaten hala
-
@birsondakika hocam aynı durumu bir arkadaşım yaşadı. odtü öğrenci işleri ve yök ile yaptığımız görüşmelerde iki kurumdan da size yazdığım cevabı aldık. kendisi şu an hem lisans hem yüksek lisansa kayıtlı ve buna bir engel yok ancak yüksek lisansın harcını ödüyor. ödemek istemiyorsanız lisans kaydınızı sildirmeniz gerek dediler.
-
@birsondakika Tezsiz yüksek lisansta ödediğiniz ücret yüksek lisans eğitiminiz için ödediğiniz ücrettir. Buradaki durum daha farklı. Örneğin tezli yüksek lisansta öğrenciyseniz ve sonrasında bir lisans programına yerleşirseniz bu durumda ödeyeceğiniz harç lisans programınız için olur. Kısacası bir lisans bir lisansüstü programa kayıtlıysanız arkadaşın da belirttiği gibi son kaydolduğunuz program için bir miktar harç yatırmanız gerekiyor. Süresinden emin olmamakla birlikte büyük ihtimalle ders kayıtlarının yapıldığı hafta ödemelerin de yapılması gerekiyordur diye düşünüyorum. Çoğu okulun akademik takvimi bu şekildedir
-
@birsondakika evet arkadaşların bahsettiği durumu ben pratikte yaşıyorum şuan normalde olmaması gereken harç gözüküyor ama bunu kayıt esnasında vs ödemiyorsunuz üninin harç ödeme takvimine göre ödeniyor , kayıt olmanızdada herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor
-
@MaxMin @albuquerque @raskolnikov cok tesekkur ederim bilgilendime icin
-
Merhabalar, ben de bir yüksek lisans programına kayıtlıyım. Bu sene sınava girdim ve olursa ikinci örgün lisans programına kayıt olmak istiyorum.Geçen süre içinde yönetmelikte herhangi bir değişiklik oldu mu? Kayıtta herhangi bir problem yaşar mıyım ? Teşekkür ederim.
-
@fkkaya ben hem 2. Üni okuyorum hem de yüksek lisans yapıyorum sıkıntı olmuyor .sadece yüksek lisansta harç ödüyorum
-
@80üstamadnnmsz peki çok teşekkürler.
-
En son yazılan cevabın üzerinden 2 yıl geçtiği için ve hiçbir yerde güncel, net bir bilgi bulamadığım için soruyorum; hala yüksek lisans yaparken 4 yıllık örgün bir lisans eğitimi yapılabiliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Evet ben de merak ediyorum aynı anda yüksek lisans ve 4 yıllık örgün bir lisans bölümü okunabilir mi ? Şu anki 2023 teki durumunu merak ediyorum. Ne olur bilen biri cevaplasın.