SPK Uzmanlığı mı SGK Müfettişliği mi ?
-
Xxxxxxxxxxxxxxxx
-
Dostum öncelikle Allah muvaffak etsin inşallah mülakatları geçersin de böyle bir seçme imkanın olur.
Düşüncemi belirtmeden evvel bana göre artı eksilerini sayayım.
SPK Uzmanı senin de bahsettiğin gibi HAAŞ ler ile alakalı olduğundan İstanbul içinde işlemlerini gerçekleştiriyor %99 oranda. Bu nedenle il içinde olmak bir artı iken turne olayı SGK Teftiş için bir eksi.
SPK Uzmanının da bir noktada denetim ve müeyyide yetkisi olması bir teftiş kurulu ile kıyas edilebilir noktaya taşıyor kurumu. Üst kurul olması hasebiyle de bu noktada bir adım önde bence teftiş kurullarından. BDDK Murakıplığı ile kıyası daha makûl bence bu noktada. Yani BDDK murakıp/SPK Uzman vs. teftiş kurulları şeklinde bakıyorum ben duruma ve ilk seçenek bence 1 adım önde.
Özlük haklarında bir farklılık yok bu konuda denkler.
Her iki mesleğin de bilgi birikimi ile sunabileceği imkanlar var kendine has. SPK mevzuatı da SGKmevzuatı da özellikli mevzuatlar. Bunlara olan hakimiyet özel sektörde yöneticilik yanında bir danışmanlık imkanı da tanıyacaktır kişiye meslekten ayrıldıktan sonra.
Ama sorarsan hangisi daha ciddi imkan sunmaktadır. SPK'nın trilyonluk firmalarla aşık attığını düşünürsek çok daha açık bir ufuk sunduğunu yadsıyamayız.
Bu açılardan değerlendirince ben SPK Uzmanlığı'na bir adım daha yakınım dostum.
-
Xxxxxxxxxxxxxxxx
-
Bence sgk teftiş.. spk da arkadaşim var yogun iş yükü ve İstanbula taşınacak diye kurum sınavlarına giriyor.. sgk teftiş gümrük teftiş ile en iyi teftiş kurulu önü de açık kurumda üstler mudurler genel müdürler dediğin gibi teftiş ağırlıklı
-
Arkadaşlar bu başlığı görünce bende bir soru sorayım dedim.A grubu mesleklerde çalışanların özel sektörde ne gibi iş imkanları olabilir?
Benim bildigim bu konuda merkez bankası,spk,bddk,vmy çalişanları avantajlı.Ancak örneğin sgk denetmenleri ve müfettişleri,guy,mhuy vs hangi sektörlerde çalişabiliyorlar veya çalışabiliyorlar mı?Birde vergi müfettişliğinde ymm olma olayı kalktı mı?Önceden belli bir hizmet yılını dolduranlar ymm sınavlarına katılabiliyormuş.Bazı arkadaşlar bu durum kaldırıldı demiş forumda.
-
@luthor ymm olma olayı kaldırıldı hatta uzun vadede tek sistem olarak herksein smmm olması planlanıyor. Kamuda sadece smmm için bazı kurumlar staj sınavı için muafiyet hakkı veriyor bunun dışında avantajı yok.
-
@paretowilfredo hocam İstanbul'da ikamet ediyorum zaten. SGK Müfettişliği için konuşuyorum, ben eğitimimi burada alabiliyor muyum yoksa eğitimler ve yardımcılık dönemi hep Ankara'da mı ? İstanbul Grup Başkanlığı'nda görev almak istersek bunu nasıl gerçekletirebiliriz ?
-
@Sami Böyle bir imkan yok malesef dostum. Nerede belirlenirse eğitim yeri herkes orada almak durumunda.
-
@paretowilfredo peki eğitimden sonra bağlı bulunacağımız grup başkanlığı için bir tercih hakkımız oluyor mu ?
-
@Sami İkamet gibi koşullar göz önünde bulundurulabilir dostum.
-
@kasap Daha mulakata bile girmemissin ikisini de kazanmis gibi gelip konusuyosun . Yok forsmus da yazi turaymis da. !
sen en iyisi yazi turani atip guy filan ol. Zira bu kurumlar sana fazla. -
Xxxxxxxxxxxxxxxx
-
@kasap nerde çalıştığını ne dusundugunu sormadik. Israrla konusmaya calisiyorsun ne oldugun ne yaptığın umrumda da degil. Benim yorumlarima cevap verme yeter. Israrla laf atmaktan vazgec