2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Jakuppp Hocam hiç öyle bir ifade hatırlamıyorum.Piyasa ifadesi vardı sadece diye hatırlıyorum.
-
@onuktekin hatirladiklarim tam rekabet ve toplumsal refah ibareleri piyasa talep egriiso diye birsey hatirlamiyorum ve Qd ve Qs vermis belki de kafa karistirmistir
-
@luthor Arkadaşlar o sorunun cevabı büyük ihtimalle dışlama etkisi veya tam dışlama etkisi değil tanımlanan duruma en yakın ifade klasik durum cevabı.
-
@ugur1144 hocam ben dışlama yaptım ama büyük ihtimalle cevap "tam dışlama" toplam arz eğrisi dik olsa klasik durum olurdu fakat soruda lm eğrisi dikti ( faize duyarsız demesi dik olduğunu gösteriyordu).
-
Zaten klasik durumun tanımında Lm Dikey eksene paralelse yani dikse diyor bunun için Klasik Durum olduğunu düşünüyorum.
-
@ugur1144 Olabilir hocam benim dislama etkisi dememin sebebi uygulanan maliye politikasinin hasilada bir degisiklik yapmaksizin sadece faizleri artirmasi.Ama ben sahsen dislama etkisi veya tam dislamanin birbirine alternatif cevaplar olacagini dusunuyorum.
-
............
-
Arkadaşlar Muazzez Uğur hoca ytl tedavül sorusu için "eğer soru tedavül tarihi ise 01.01.2006 tarihidir" ve bunu twitter üzerinden 6 maddede açıklamış zorlama bir paylaşım mı yoksa sizce tutarlı bir tarafı var mı inceleyen arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim
-
@kek Bu soru kamu hizmetlerine hakim olan ilkeler acisindan mi yoksa kamu personel rejimine hakim olan ilkeler acisindan mi sorulmustu?Bir forumda personel rejimine hakim olan ilkeler diye gordum eger oyleyse yanlis yaptik.
-
@sofuoglu mahfi hoca 2005 demiş. Bence tartışma bitmiştir.
-
@sofuoglu Ben de 2006 yapanlardanım ama yok dostum zorlama olmuş açıklamalar da. cevap 2005 olacak.
-
...............
-
selam arkadaşlar
Köylüye kesilen cezalar nereye gelir olarak kaydedilir sorusu için:
"Köy İdaresi" olarak cevap verdim
Çünkü Köy idaresinin Gelirleri neler dediğimizde bu cezalar da listede sayılıyor diye düşündüm. Dolayısıyla "Sandık" tan ziyade geliri kuruma nispet etmeyi tercih ettim.
Örn: "Memur maaşı kime gelir olarak kaydedilir? " desek. Memur'a demek ile "Memurun banka hesabına , ya da Memurun Cüzdanına" demek ile fark olmasa gerek diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? -
@Priss ben de 2006 yaptım ve açıklamaların akabinde 2005 olduğuna kanaat getirmiştim;fakat hoca bildiğin analiz kasmış şaşırdım açıkçası
@safiTÜRK69 Mahfi hoca dediyse üstüne daha laf söylemeye gerek yok hocam haklısınız -
@kek Oh iyi bari elimizi attığımız yanlış çıkıyor bunlar kaçmasın en azından.
-
@luthor hocam o okuduğunuz yazıyı ben ifade etmiş olabilirim. Benim de aklımda kaldığı kadarıyla Personele nispet ile hangi ilkeye aykırı olduğu yönünde idi... Ama %100 emin değilim. Ben sınavda "Tarafsızlık" olarak cevaplandırmıştım
-
@sofuoglu Muazzez hoca kimdir peki? ben daha önce görmemiştim.
-
@ihsan.turedi Olabilir dostum siz soyleyince bende supheye dustum.
-
@Priss hocam 4T ekibinden olsa gerek ben de khk kaymakamlık grubunda denk geldim bir arkadaş paylaşmıştı kendisinin twitter paylaşımını.
-
sınavda aşağıdakine benzer iktisat soru için iyi bilen bir arkadaş kesin bir cevap verebilir mi acaba? Cevabın 30 olduğunu okudum bir yerde, başka yerler de 400 gibi rakamlar vardı, fakat emin değildi arkadaş.
"Talep fonksiyonu q=80-2p , Arz fonksiyonu q=-20+2p tam rekabet piyasasında toplam refah
ne kadardır?"