2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@can.mavi Genişletici maliye politikası yazıyor.
-
@sofuoglu Estafurullah hocam rica ederim. Son söz artık ÖSYM'de.
-
@onuktekin kesinlikle hocam sizin yaptığınız araştırmalar gayet tutarlı ama sonuçta Ösym'nin hangisini/hangilerini kabul edeceğini sınavdan sonra göreceğiz artık
-
Nurdan aslan sayfa 338 de yazan ifadeyi bir önceki sayfada aktardım. Şimdi ise zeynel dinler tamamı çıkmış sorular (konularına gore) 12. Baskı sayfa 1422-1423 : reel para talebi faize karşı tam duyarsız olduğu durumda LM eğrisi faiz ekseninde diktir. KAMU HARCAMALARINDAKİ bir artış İS eğrisini sağa kayması neden olurken sadece faizi arttıracaktır. Bu duruma tam dışlama denir.
.. dedigim gibi dışlama etkisine kamu harcamaları neden olur , maliye politikası araçlarının diğerleri neden olmaz , eğer soruda maliye politikası yerine kamu harcamaları deseydi cevap tam dışlama / tam engelleme / crowding out olurdu . Ama soruda maliye politikası diyor sadece. Örneğin lm eğrisi dik durumdayken vergi indirimleri veya subvansiyon artışı ile oluşan bir genişletildi maliye politikası dışlama etkisi yaratır mı ??
-
@can.mavi aynı yorumu dün bende yaptım dışlama veya tam dışlama yanlış sayılacak belki sadece klasik durum doğru kabul edilecek bilinmez tam muallak olan soru aslında bu özellikle soru kökünde ekonomide oluşan durum nedir soruluyordu?
-
@bfroki ben tam etkinsizlik yaptım ama inan klasik durum yazmadığıma pişmanım
-
@onuktekin @can-mavi açıklamalarını da önemsemek lazım bence kamu harcamaları artması ve genişletici maliye politikası farklı sonuçlar çıkarabilir böyle de değerlendirilmeli ancak ben yine de genişletici maliye politikası ile orada sorulmak istenen faizlerin artması sonrası dışlamaydı tam dışlama ve dışlama kabul edilecektir. Ancak @can-mavi arkadaşın söyledikleri çıkarsa da klasık durum yazanlar standart sapmanın dibine vururlar...
-
.........
-
Artan kamu harcamalarının vergiler yerine borçlanmayla finanse edilmesi sonucu reel faiz oranlarındaki yükselmeye bağlı olarak özel kesim yatırımlarının azalması. krş. kısmîdışlama etkisi, sıfırdışlama etkisi, tamdışlama etkisidenir. Yani soruda kamu harcamaları değil de maliye politikası demesi sonucu değiştirir. Çünkü kamu harcamaları haricinde diğer araçlarla oluşan maliye politikası dışlama yaratmaz
-
@Sinav1453 öyle olması için lm yatay olmalı şaka yapıyorsun sanırım
-
-
..........
-
@Sinav1453 ben o soruya ahlaki risk cevabını verdim
-
@MULKİ eyvallah hocam.insallah kabul olur.
-
@Sinav1453 dün o soruyla alakalı geniş bir yorum yazdım 317 veya 318. Sayfada olabilir ben o soruyu kartel yaptım ve doğru çıkabileceğine dair umudum çok yüksek .
-
..........
-
..........
-
.........
-
@Sinav1453 soruyu doğru hatırlıyorsunuz. Cevabı sonuçlar açıklaninca öğreniriz artık. Bende Imkb yaptım. Yanlış olabilir.
-
Erken açıklanma gibi bir ihtimal var mıdır ? Tahminlerinizi nedir dostlar