TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. MULKİ
    M
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 163
    • En İyi 55
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

MULKİ

Yasaklı

93
    İtibar
    983
    Profil Görüntülemeleri
    163
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

MULKİ Takip etme Takip Et

MULKİ tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı

Aziz ve sıddık kardeşlerim ve fedakâr ve sadık arkadaşlarım,

Evvelâ: Sizin, bu mübarek şuhur-u selâse ve içindeki kıymettar leyâli-i mübarekeleri tebrik ediyoruz. Cenâb-ı Hak, herbir geceyi sizin hakkınızda birer leyle-i Regaib ve leyle-i Kadir kıymetinde size sevap versin. Âmin.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      MULKİ
    • RE: YSK seçim müdürü alımı 2018

@north-remembers zahmette rahmet vardır hem bu belirsizlik bizleri duaya sevkediyor o açıdan bakmak lazım

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      MULKİ
    • RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •

@new_user Eyvallah hocam tüm dediklerinize saygı duymak lazım yalnız Erdal Ünsal Hocanın iktisat kitapları belki on yılı aşkın süredir ÖSYM tarafından kaynak kitap olarak kullanılıyor.
      Hoca kitabını salt Ankara SBF öğrencileri için kaleme aldığından siyaset bilimine yönelik teknik terim ve kavramlar içeriyor fazlasıyla. Ama bugün ekşi sözlükten bile sorgulasanız ÖSYM Komisyonlarının yıllardır salt Erdal Ünsal’dan yararlandığını göreceksiniz.
      2016 yılında TÜFE kapsamında mesela nitelik, ikame ve yeni ürün sapması soruldu ve bu kavramlar salt Erdal Ünsal ve onun özeti olan A Kadroda yer almaktaydı.
      2017 kaymakamlık sınavında soru olarak yöneltilen “tam engelleme/dışlama” kavramı yine Tufan Samet Özdurak’ta yazmıyordu. Yüksel hocada ise dipnot şeklinde yer almaktaydı yani belirgin değildi. Yine aynı yıl “kurumsal olmayan sivil nüfus” kavramı salt Erdal Ünsal ve Zeynel hocada yazıyordu. Yüksel hoca “yetişkin nüfus”, Tufan Samet Özdurak ve Nurdan Aslan ise “aktif nüfus” kavramlarına yer vermişti ve bu yanıtlar ÖSYM tarafından bu açık uçlu sistem kapsamında kabul edilmemişti. A Kadronun “sivil nüfus” kavramı kabul edilmişti Komisyonca.
      2018’de sorulan Ağ dışsallıkları yine aynı durum. Sadece Erdal Ünsal ve A Kadroda yazıyordu. 2018’de sorulan “zincir ağırlıklandırma yöntemi” ise Erdal Ünsal dışında hiçbir kaynakta yazmıyordu. (Tabi sınavlardan sonra diğer kaynaklar da bunları eklemiştir haliyle 🙂 )
      Bu eleştiriyi yapma amacıma gelince; yarım saatlik bir kaynak taraması sonunda piyasadaki tüm çalışmalar hakkında kesin ve genel bir yargıya varma ihtimaliniz inanın olanaksız.
      Kaliteli bir eleştiri yapacaksak ya gerçekten konunun inceliklerini çok iyi veya hiç yorum yapmamamız gerekir.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

Şu anda en büyük heyecanı sınırda kalanlar yaşıyor 🙂 80 üstü sakın bizi teselli etmesin 🙂

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

arkadaşlar 9 Kasım doğru ise herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bu arada yeni cikan bi kitaba birileri böyle hemencik hesap açıp saldiriyorsa bu o kitabin iyi olduğunu gösterir. Kaynak çıkar çıkmaz birileri saldiriyorsa çok daha iyi bi kaynak oldugunu gösterir.
      Yazar hedef aliniyorsa işin içinde baska bi is var demektir. Yillarca Nohutcu hoca kendi hakkinda yazilanlari nasil sallamadiysa buraya hakkinda yazilan diğer yazarlar da bunlari dikkate almamali. Yazanlar inanin ya kisilik problemi olan tipler ya da baska yazar ve yayincilarin kiraladiği isimler bu durumun çok kisi artık farkinda
      Örnek veriyorum çok kitapta yillarca ciddi hatalar oldu hatasız kitap ben hiç görmedim ama birileri hep Nohutçu’nun kitaplarinda var olan hatalar üzerinde durdu. Çoğunlukla Nohutçu hedef aliniyorsa bu onun üstünlüğünü gösterir. Kitaplarindan ziyade şahsı hedef aliniyorsa bu durum Nohutçuyu daha bi çok yüceltir.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@revenge inşallah haftaya hepimiz için güzel ve hayırlı haberler alırız.

Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde ­ hayır vardır.. ALLAH bilir, siz bilemezsiniz Bakara Suresi 216.ayet

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@new_user Hocam yıllardır bu sınava hazırlanan biri olarak ritüel’i kendim de kullanıyorum gayet memnun kaldım. Cevap şıkları amatörce demişsiniz. Sizce hangi yönden amatörce. bence piyasadaki en iyi soru bankası ve tek başına Türkçesiz 70 net rahat yaptırır. Dizgi hatası var mesela içindekiler kısmı tek sayfa ile ders adlarıyla belirtilmiş sadece ama gerek soruları gerek çözüm açıklamaları bence çok çok kaliteli.
      Themis’in soruları salt zorluk derecesi nedeniyle bile üzerinde durulması gereken bir çalışma.
      Mevzuat kısmına gelince önemli olan kanunun veya kararnamenin kendisi değil mevzuatın yorumudur. Kanunun lafzının ne anlatmak istediği tam anlamda kavranamazsa yapılan ezber iç içe geçer. Çünkü kanun basıktır. Bu tabi ki hiç kanun, kararname okunmayacağı anlamına da gelmez.
      Başarılar herkese, saygılarımla ✋🏻

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@atauni25 dostum en az 85 le kapatır bnce boşuna ümitleniyorsun

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@north-remembers " insanları canlandıran emeldir öldüren yeistir." Olsa da olmasa da bu her daim düsturumuz olmalı

KPSS B içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@safiTÜRK69 aynende dediğiniz gibi hocam. Kazanacak olanlarin sosyal mecralarda fazla isi olmaz. Fark etmissinizdir sınav öncesi yazan nicklerle, mülakat öncesi yazan nickler hep başka kişiler. Bu sınavı defalarca kazanmış biriyim ama mülakat icin acilan basliklari bile sessiz sedasiz takip ettim. Bu sınavi dereceyle kaazanacaklar hep inanın bu tür mecralarda hayalet gibi gezinen adamlardır. (Tecrübeyle sabittir)

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

MULKİ tarafından gönderilen son iletiler

İleti kaldırılmıstır.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti kaldırılmıştır.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti kaldırılmıştır.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@plansız kendi açimdan kusura bakmayin diyorum ve samimiyetle belirtiyorum bu dediginiz durum dolayisiyla birilerine aciklama yapma gereksinimi duydum

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti kaldirilmistir.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti kaldırılmıştır.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti silinmiştir.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

İleti kaldırılmıştır.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@istihbarat_mia yazdım özeline 😊

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ

@istihbarat_mia ben şöyleyim ben böyleyim “konuşturma beni” dersen kendi adima söyliyim mesele uzar dostum 😊

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      MULKİ