İleti kaldırılmıstır.
MULKİ tarafından gönderilen iletiler
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@plansız kendi açimdan kusura bakmayin diyorum ve samimiyetle belirtiyorum bu dediginiz durum dolayisiyla birilerine aciklama yapma gereksinimi duydum
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@istihbarat_mia ben şöyleyim ben böyleyim “konuşturma beni” dersen kendi adima söyliyim mesele uzar dostum
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@safiTÜRK69 aynende dediğiniz gibi hocam. Kazanacak olanlarin sosyal mecralarda fazla isi olmaz. Fark etmissinizdir sınav öncesi yazan nicklerle, mülakat öncesi yazan nickler hep başka kişiler. Bu sınavı defalarca kazanmış biriyim ama mülakat icin acilan basliklari bile sessiz sedasiz takip ettim. Bu sınavi dereceyle kaazanacaklar hep inanın bu tür mecralarda hayalet gibi gezinen adamlardır. (Tecrübeyle sabittir)
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
arkadaşlar 9 Kasım doğru ise herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bu arada yeni cikan bi kitaba birileri böyle hemencik hesap açıp saldiriyorsa bu o kitabin iyi olduğunu gösterir. Kaynak çıkar çıkmaz birileri saldiriyorsa çok daha iyi bi kaynak oldugunu gösterir.
Yazar hedef aliniyorsa işin içinde baska bi is var demektir. Yillarca Nohutcu hoca kendi hakkinda yazilanlari nasil sallamadiysa buraya hakkinda yazilan diğer yazarlar da bunlari dikkate almamali. Yazanlar inanin ya kisilik problemi olan tipler ya da baska yazar ve yayincilarin kiraladiği isimler bu durumun çok kisi artık farkinda
Örnek veriyorum çok kitapta yillarca ciddi hatalar oldu hatasız kitap ben hiç görmedim ama birileri hep Nohutçu’nun kitaplarinda var olan hatalar üzerinde durdu. Çoğunlukla Nohutçu hedef aliniyorsa bu onun üstünlüğünü gösterir. Kitaplarindan ziyade şahsı hedef aliniyorsa bu durum Nohutçuyu daha bi çok yüceltir. -
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@399mia inanın dersaneci veya yayıncı olmak başka bürokratik kesime yakın olmak başka ama insanlar yayıncı veya dersanecileri nedense çok önemli kişilere yakın kimseler olarak zannediyor böyle bi algı var nedense. Öyle insanlar var ki işsiz güçsüz ama ciddi tanıdıkları var ve onların sözlerine itibar edilmiyor ama yurt genelinde bi yayıncı veya dersaneciyseniz, sakalım var sözüm var hesabı herkes takılıveriyor peşinize.
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@399mia haklısınız hocam.
Herkes bir şey diyor gördüğünüz üzere ama Allah akıl vermiş hepimize. Sınava 65-70 gün kala ilan gelecekse amirim ve can.mavi gibi üstadların bundan 20 gün önce bilgisi oluyor bu da çalışma ve motivasyon için sınava hazırlananlara haydi haydi yetiyor ama birilerinin söylemlerine aldanıp Ocak’tan başlayıp çalışmalara.. Mart-Haziran olacakmış gibi, Ekim-Kasım’a dek demoralize oluyor insanlar. Kazanacağı varsa da kazanamıyor.
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@cansarı Ekim sonu veya Kasım başı doğru hocam kesin olacak sınav. 2019 için kadro alındı. Çok kaotik bi durum yaşanmadıkça sınav olacak.
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@399mia Tespitiniz kısmen doğru hocam ama her an birbiriyle iletişim halinde olan bir ekip var demeyelim hemen her an birbirini takip eden, ne yazacak diye tetikte bekleyeduran bi ekip var diyelim. Her şeyi herkesten önce bilince veya çok önemli mevkilerde görev yapan kişilere yakın yayıncı olunca ne geçecek ellerine anlamak güç. Geçen amirim bir şey yazdı peşine ne kadar kitabı olan veya kitap çıkaracak olan varsa hepsi aynısını kendi grubunda yazdı. Birbiriyle iletişim halinde olsalar birbirlerinin ileti ve paylaşımlarını kendi gruplarından silmezler. Birbiriyle iletişim halinde değiller birbirini yemeden içmeden takip halindeler
ama biz yinede amirim ve can.mavi üstadların duyumlarına itibar edelim sonuç itibariyle bu üstadlar lider facebook gruplarındakiler ise takipçi diyebilirz.
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@new_user Eyvallah hocam tüm dediklerinize saygı duymak lazım yalnız Erdal Ünsal Hocanın iktisat kitapları belki on yılı aşkın süredir ÖSYM tarafından kaynak kitap olarak kullanılıyor.
Hoca kitabını salt Ankara SBF öğrencileri için kaleme aldığından siyaset bilimine yönelik teknik terim ve kavramlar içeriyor fazlasıyla. Ama bugün ekşi sözlükten bile sorgulasanız ÖSYM Komisyonlarının yıllardır salt Erdal Ünsal’dan yararlandığını göreceksiniz.
2016 yılında TÜFE kapsamında mesela nitelik, ikame ve yeni ürün sapması soruldu ve bu kavramlar salt Erdal Ünsal ve onun özeti olan A Kadroda yer almaktaydı.
2017 kaymakamlık sınavında soru olarak yöneltilen “tam engelleme/dışlama” kavramı yine Tufan Samet Özdurak’ta yazmıyordu. Yüksel hocada ise dipnot şeklinde yer almaktaydı yani belirgin değildi. Yine aynı yıl “kurumsal olmayan sivil nüfus” kavramı salt Erdal Ünsal ve Zeynel hocada yazıyordu. Yüksel hoca “yetişkin nüfus”, Tufan Samet Özdurak ve Nurdan Aslan ise “aktif nüfus” kavramlarına yer vermişti ve bu yanıtlar ÖSYM tarafından bu açık uçlu sistem kapsamında kabul edilmemişti. A Kadronun “sivil nüfus” kavramı kabul edilmişti Komisyonca.
2018’de sorulan Ağ dışsallıkları yine aynı durum. Sadece Erdal Ünsal ve A Kadroda yazıyordu. 2018’de sorulan “zincir ağırlıklandırma yöntemi” ise Erdal Ünsal dışında hiçbir kaynakta yazmıyordu. (Tabi sınavlardan sonra diğer kaynaklar da bunları eklemiştir haliyle)
Bu eleştiriyi yapma amacıma gelince; yarım saatlik bir kaynak taraması sonunda piyasadaki tüm çalışmalar hakkında kesin ve genel bir yargıya varma ihtimaliniz inanın olanaksız.
Kaliteli bir eleştiri yapacaksak ya gerçekten konunun inceliklerini çok iyi veya hiç yorum yapmamamız gerekir. -
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@new_user Hocam yıllardır bu sınava hazırlanan biri olarak ritüel’i kendim de kullanıyorum gayet memnun kaldım. Cevap şıkları amatörce demişsiniz. Sizce hangi yönden amatörce. bence piyasadaki en iyi soru bankası ve tek başına Türkçesiz 70 net rahat yaptırır. Dizgi hatası var mesela içindekiler kısmı tek sayfa ile ders adlarıyla belirtilmiş sadece ama gerek soruları gerek çözüm açıklamaları bence çok çok kaliteli.
Themis’in soruları salt zorluk derecesi nedeniyle bile üzerinde durulması gereken bir çalışma.
Mevzuat kısmına gelince önemli olan kanunun veya kararnamenin kendisi değil mevzuatın yorumudur. Kanunun lafzının ne anlatmak istediği tam anlamda kavranamazsa yapılan ezber iç içe geçer. Çünkü kanun basıktır. Bu tabi ki hiç kanun, kararname okunmayacağı anlamına da gelmez.
Başarılar herkese, saygılarımla