2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Suits diye yabancı bir Amerikan dizisini izliyorum.. Orda dahi bir çocuk var ismini unuttum.. Avukat olmak için bir sınav var LSAT diye.. Milletin yerine parayla bu sınava giriyor.. Bir sınavda buna para veriliyor sağlamca diyor ki 100 alacaksın alamazsam paranın yarısını geri alırım.. Tamam diyor giriyor 99 alıyor.. Parayı veren geri istiyor o da diyor ki 100 alacaktım ama yüzüncü sorunun cevabı yoktu diyor.. Benim de bu soruda aklıma o kesit geldi.. Alın size tartışma konusu sorunun cevabı olmayabilir mi?? :))))
-
@reagan Bence olamaz, çünkü ösym sadece soruları değil cevap anahtarını da hazırlamıştır.
-
@sinav1453
kardeşim cevabını doğru çıkarmaya çalışma işteben firma olarak tüketiciden habersiz gizli gizli kalitesiz hammadde kullanıyorum işte
nasıl değil -
@politics06 hazırlanan yanlış sorunun da cevap anahtarında bir cvbı oluyor, imkb ve ödenti sorusuna bu hikaye uyar kardeşim @reagan
-
@kocist @sınav1453 tps:// www. tüketici hukuku. org/ 12-bankaya-karsi-3-kat-tazminat-davasi-kartel-tazminati
Bugün bir arkadaş atmıştı linki teşekkürler. Bilgi için cevap kartele çok yakın ... -
@öktem_ilteriş Hocam ösym bizim değil kendi doğrularını baz alıyor, bizim o soruyu daha önce hiç görmememiz veya sorunun açık olmadığını düşünmemiz veya yanlış olduğunu düşünmemiz ösym için yetmiyor. Kendisi doğru olduğunu düşünüyorsa doğru diyor geri kalanı bizim problemimiz oluyor.
-
@bfroki. htps:// www. tüketici hukuku. org/ 12-bankaya-karsi-3-kat-tazminat-davasi-kartel-tazminati
-
@kocist Benim cevabım külliyen yanlış. Verdiğim cevabı doğru çıkarmaya çalışmıyorum. Madem gizli olabiliyor dışsallık, gizli yapılan bir faaliyet olumsuzluğa işaret eder. İlgili soruda cevabın negatif dışsallık olması gerekiyor senin mantığınla.
-
@sinav1453 Şimdi biz 20 gündür bu soruyu boşuna mı tartışıyoruz yahu arkadaşım önce deseydin ya benim yaptığım cevabı kabul edecekler boşuna tartışmayın diye, bu kadar insan boş yere vakit harcamamış olurdu.Bence şöyle yapalım sen verdiğin cevapları yaz buraya ona göre doğrularımızı hesaplayalım.
-
@dolaylı-tümleç Sen ne diyorsun veya ne saçmalıyorsun. Konuşmanın ortasına pat diye girmişsin. Soruya alakasız ve yanlış bir cevap verdiğimi belirttim zaten daha önceki yazıda. Seninle bir diyalog içerisinde de değilim. Sana me oluyor anlamadım.
-
@sinav1453 Arkadaşım üslubuna dikkat et,sen birisine cevap yazmamışsın ortaya yazmışsın bende bu forumun bir üyesi olduğum için yorum yapma hakkına sahibim.Ayrıca 20 gündür tartışılan bir sorunun cevabından nasıl bu kadar emin olabiliyorsun onu da merak ediyorum.
-
@sinav1453 ben bir firmayım,maliyeti bana çok çok olsa da hammaddeyi en kalitelisinden kullanıyorum...
(pozitif dışsallık)ben cevabın ya sadece dışsallık ya da ahlaki risk olduğunu düşünüyorum. ama dışsallık'a çok çok daha yakınım. saygılar
-
.........................
-
@kocist hocam gizli faaliyetleri sonucu başkalarının ödentilerini etkilemesini örneklendirebilir misiniz ? Bir firma olarak
-
@görünür-el kardeşim benim .2 nüfus sorusu , tam dışlama sorusu zaten yanlış , bunu her defasında yazdım, anlayacağın kendi doğrumu kanıtlamak gibi bir gayem yok
-
@mulki̇, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@kocist hocam gizli faaliyetleri sonucu başkalarının ödentilerini etkilemesini örneklendirebilir misiniz ? Bir firma olarak
öncelikle firma olma zorunluluğu yok,yukarıda verdiğim örnekleri bir Devlet içine de çevirebilirim.
Bir firmayım,hammaddeyi gizli gizli kalitesiz olandan kullanıyorum,bu durum karşıdakini örneğin hasta ediyor,hastaneye daha çok gidiyor; yani sağlık giderleri/ÖDENTİLERİ artıyor.
-
@sinav1453 tam size yakışır bir cevap vermişsiniz.Bu cevaptan sonra daha fazla uzatmak istemiyorum.
-
@dolaylı-tümleç Hakettiğin cevabı verdim. İyi Geceler.
-
Bu ileti silindi! -
@kocist dışsallığın tanımında gizli faaliyet yok kardeşim yorumlayıp yorumlayıp cevaplıyorsun