10 Eki 2017 10:27

@daywalkers
katılıyorum bende sana kardeşim. bu soruların net bi cevabı olsaydı zaten bir aydır bu soruları tartışıyor olmazdık. cevap dışsallığa ne kadar yakınsa asimetrik bilgi veya türevlerine de o kadar yakın ve uzak. o kadar insan tartıştı, hocalara soruldu, yok yani işte net cevabı.olsaydı bi aydır kısır döngü de kalmazdı. soruda net olmayan ifade var. o yüzden soru kökü üzerinden tartışmanın bi faydası yok artık. ösym neyi sormak istedi.birçoğunuza belkide saçma gelebilir diyeceğim ama bence ahlaki tehlike (asimeteik bilgi) daha ayrıntıya giren bi konu olduğu için ösym nin oradan soracağını düşünmüyorum, dışsallığı sormak istedi , ama tanımıyla çok uğraştı. imkb sorusuna gelince ; imkb yi sormak istediği bencede gayet net açık, itiraz etmeyi düşünen arkadaşlar bile( ettiler mi bilmiyorum) sınav açıklanmadan imkb cevabı verileceğini bildiği için itiraz kalkması bunu zaten doğrulamazmı. itirazlarında haklılar ona kimsenin bişe söylemeye hakkı yok, ama ösym cevabı imkb alır, eğer itirazda kabul edilirse soru iptal edilir, herkes yapmış sayılır.