Bu Uzlaştırmacı Eğitimi hakkında bir bilgisi olan var mı arkadaşlar nedir ne değildir?
-
-
Sakarya universitesinin belirleyecegi lokasyonlar sadece kendi sinirlari icinde mi olur yoksa anlasmali uni.ler de olur mu ?Bu anlasmali uni.lerin listesini bulabilir miyiz?Ne zaman bulabiliriz ?Bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa memnun olurum.
-
@serkan01 ![0_1508880571533_uzl..jpg](Yükleniyor 100%)
-
@mustapha hocam bu konuda bilginiz var mı eğitimi alınca uzlastırmacı olunuyor mu hukukçuların önceliği olur mu? Detaylı biligilendirebilir misiniz?
-
@by123 yok hocam maalesef daha bugün denk geldim böyle bir şeye, ben de bilgi almak için açtım bu başlığı umarım bilen biri ya da bu sertifikaya sahip olan biri bizimle detayları paylaşır.Şöyle bir grup var şimdilik oradan okuyup öğrenmeye çalışıyorum bazı şeyleri. https://www.facebook.com/groups/1910973108918263/
-
@mustapha teşekkür ederim. Uls mezunu arkadaşım varda hocam acaba oda yapabilr mi yoksa sertifika boşa mı gıder dıye merak ettım bende bir araştırayım bakayım
-
@serkan01 "Türkiye'nin tüm illerinde 30 kişilik grup oluştuğunda eğitim açılacaktır" diye yazmışlar paylaştığım face grubunda.
-
@mustapha hocam Sakarya üniversitesine başvurmak için Sakaryada ikamet etme zorunluluğu var mı?
-
@mustapha Face hesabim yok bunu soyledigin iyi oldu hocam tesekkur ederim
-
Uzlaştırmacı Eğitimi hakkında bilgim var,kısaca bilgilendirme yapayım.
-
Herhangi bir üniversitenin uzlaştırmacı eğitimi programı kursuna kayıt olup sertifika almanız zorunlu. (Ücretleri 1.000-1.200 TL arası)
-
Üniversitesideki programa kayıt için İkamet zorunluluğu yok,fakat derslere girme zorunluluğu var.4 saat derse girmeyen sertifika alma hakkını kaybediyor.
-
Bu eğitimin işinize yaraması için ya hukukçu olmanız gerekiyor ya da İİBF mezunu olup en az 2 tane hukuk dersi almış olmanız gerekiyor.
(Anayasa Hukuku,Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Özel Hükümler), Ceza Muhakemesi Hukuku,Hukuk Başlangıcı/ Hukuka Giriş/ Hukukun Temel Kavramları/ Temel Hukuk, Ticaret Hukuku,İş Hukuku,Borçlar Hukuku derslerinden en az 2 tanesini almış olmak)
- Sertifika almaya hak kazandıktan sonra Aralık-Ocak ayında Adalet Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanmanız gerekiyor.
-
-
@escobar_p sınavı geçtikten sonra da ofis açıp işe başlayabiliyor muyuz. Sonraki süreç nasıl işliyor.
-
Evet, Adalet Bakanlığı sınavını da geçtik diyelim, sonraki süreç nasıl işleyecek ?
-
bize sağlayacağı iş imkanları önemli
-
Sanki Bu Da Para Üzerine Kurulmuş Bir Siste Gibi Duruyor, O Kadar Para Verdikten Sonra İş Bulamamaktansa Smmm Stajı Başlatmak Daha Mantıklı Duruyor.
-
@Antimülakat ve @pareto_wilfredo hocam bu meslegin egitim sonrasi ile ilgili bilgilendirme yapar misiniz tam olarak fiili hayatta uygulanisi nasil olur,mesleki tatmin duzeyi nedir,yada birkac sene sonra is guvenligi uzmanligi gibi tikanacak bir meslek midir?Yardimci olabilirseniz cok memnun kalirim.
-
az önce avukat arkadaşlarıma sordum. Belgeyi alınca adliyelerdeki listeye kayıt oluyorsun sonra görev verilmesini bekliyorsun aynı bilirkişi atanması gibi. Bu şekilde harçlardan muaf oluyorsun ama ofis açarsanız harçları ödüyorsunuz. Bu kadar bilgi aldım. Bu iş galiba ek gelir anlamında yapılabilir.
-
@bonus Bilgilendirmeniz için teşekkürler hocam
-
@serkan01 hocam net bir bilgim yok ama bir şeyler bulabilirsek dönüş yapalım.
-
@bonus Sınavı geçtikten sonra hangi yargı çevresini seçtiyseniz o çevredeki adliyeden size dosya geliyor. (En fazla ayda 5 adet-1 ay içinde çözüme kavuşturulması şart)
Eğer dava dosyasını çözüme kavuşturursanız 300 TL, çözümsüz kalırsa 100 TL alıyorsunuz. Çoğunlukla bu dosyalardaki kişilere erişim sağlamakta güçlük çekiyorsunuz. Yani 100 x 5 = 500 TL kazanırsınız.
Öyle meslek olarak yapılabilecek,SMM ayarında birşey değil.Ek bir gelirdir, çerez parasıdır.
-
@escobar_p teşekkür ederim kardeşim senin açıklaman daha detaylı oldu