KPSS B ders çalışma sıralaması
-
Merhaba herkese, ders çalışmaya başlayacağım ama nasıl çalışcağımı bilemedim, vaktim kisitli isten eve gelince sadece 2-3 saat bakabilirim, haftasonu da geziyorum genelde bunaldigim icin 1 gün ayırabilirim sadece.
Hergun 1 ders mi calisayim yoksa her ay sadece 1 ders mi bitireyim nasi yapayim?
Ben once turkce matematikle baslayip onlar tamamen bittikten sonra digerlerine geciyim diye dusundum ama butun dersleri ayni anda beraber yurutmek daha mi mantikli? -
Hocam sizin kendinizi tanımanız lazım hangi derse ne kadar vakit ayirmaliyimi bulduktan sonra rahatlarsıniz. Ben bir ay tarih sonra bırak bir ay coğrafya bu çalışmayı sağlıklı bulmuyorum ilk etapta günde elli atmış matematik sorusu on paragraf sonra tarih yada coğrafya şeklinde konu artı soru daha mantıklı. Sonra matematikte hizlanirsnz zamanla soru sayısı artar.
-
Sözel dersler için özet çıkararak çalışın. Biri bittiğinde diğerine geçin. Bitirdiğiniz ders için haftalık muhakkak genel tekrar testi çözün.
-
@keynezyenciii tamamdır sağolun
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS B ders çalışma sıralaması
Sözel dersler için özet çıkararak çalışın. Biri bittiğinde diğerine geçin. Bitirdiğiniz ders için haftalık muhakkak genel tekrar testi çözün.
özet çıkartmaya vaktim yok maalesef. Youtube'da ramazan yetgin'in benim hocam kanalı var ordaki videolardan çalışıcam ve her video için video ders defteri çıkarmışlar ordan tekrar ederek gidicem. Ama işte bütün dersleri mi beraber mi yürütsem ona karar veremedim
-
@matador tek tek gitmeni tavsiye ederim.
-
@antimülakat mesela türkçeden başlayıp türkçe bitene kadar başka derse bakmayım, o bitince matematiğe geçiyim falan o şekilde demi hocam? Diğer derse başladığımda da türkçeden aylık tekrar yapıp deneme çözerim sadece mesela. Bana böyle mantıklı geldi ama bazı kişilerde hergün farklı ders çalışıyo bilemedim
-
@matador, içinde söyledi: KPSS B ders çalışma sıralaması
@antimülakat mesela türkçeden başlayıp türkçe bitene kadar başka derse bakmayım, o bitince matematiğe geçiyim falan o şekilde demi hocam? Diğer derse başladığımda da türkçeden aylık tekrar yapıp deneme çözerim sadece mesela. Bana böyle mantıklı geldi ama bazı kişilerde hergün farklı ders çalışıyo bilemedim
Bu asla sağlıklı olmayacak inanın bana günde iki ders çalışın ünite ünite gidin bir uniteyle alakalı bolca soru çözdükten sonra diğer üniteye geçin ben tarihi coğrafyayı hiç unutmuyorum hocam süre skntisi yasamasaydm 2016 da çok yüksek puanlar alabilirdim.size tavsiyem tarih coğrafya için üç farklı soru bankası alın bir ünite bitince ucundende cozun soruları diğer üniteye geçin farklı soru gordugunuzdede o dediğiniz not kitabına yazın .inanın çok faydasını goreceksnz
-
@matador hocam bir dersi bitirmeden diğerine geçmenizi tavsiye etmem. Dersleri konu konu çalışarak üzerine test çözün. Tabi bir de özet çıkararak çalışmanızı tavsiye ederim. Aynı gün o dersten diğer derse yöntemini tavsiye etmiyorum.
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS B ders çalışma sıralaması
@matador hocam bir dersi bitirmeden diğerine geçmenizi tavsiye etmem. Dersleri konu konu çalışarak üzerine test çözün. Tabi bir de özet çıkararak çalışmanızı tavsiye ederim. Aynı gün o dersten diğer derse yöntemini tavsiye etmiyorum.
Bir ders tamamen bitip diğeri ayını alır hocam o zaman unutur herşeyi dershane hocamız öyle çalışana çok kizardi
-
@matador un ders çalışması TEOG gibi karıştı:D:D
-
@matador hocam naçizane önerim kendinize en doğru gelen yöntemi belirlemeniz, ders ders bitirmek de aynı anda bir kaç derse birden odaklanmak da kişilerin kendi potansiyelleri ile ilişkilidir, arkadaş dershanedeki hocanın tek bir dersi bitirip diğerlerine geçilmesine kızıyormuş ama sonuçta bazı insanların aynı anda bir kaçına odaklanamayacağı gerçeğini göz ardı etmiş, buradaki püf nokta eğer birer birer dersleri çalışıp geçecekseniz 15 günlük periyotlar ile düzenli tekrar yapmanız, bu dediğim her şeyi toplu halde çalışma sisteminde de geçerli. Siz kendinize uygun olanı seçin ve @Antimülakat hocamın da dediği gibi tekrarı ihmal etmeyin.
-
@keynezyenciii, içinde söyledi: KPSS B ders çalışma sıralaması
Bu asla sağlıklı olmayacak inanın bana günde iki ders çalışın ünite ünite gidin bir uniteyle alakalı bolca soru çözdükten sonra diğer üniteye geçin ben tarihi coğrafyayı hiç unutmuyorum hocam süre skntisi yasamasaydm 2016 da çok yüksek puanlar alabilirdim.size tavsiyem tarih coğrafya için üç farklı soru bankası alın bir ünite bitince ucundende cozun soruları diğer üniteye geçin farklı soru gordugunuzdede o dediğiniz not kitabına yazın .inanın çok faydasını goreceksnz
Günde 2 ders çalışcak vaktim yok ki ama, akşamları çalışmak için 3 saatim olucak sadece bu 3 saat içine iki ders sığdırırsam ikisinden de çok az çalışmış olurum test de çözemem
-
@keynezyenciii bitirilen dersten sürekli test çözülü tekrar edilirse unutulmaz bence
-
@agor evet düzenli tekrarla unutulacağını düşünmüyorum çok sağolun
-
Ben başta dedim herkes önce kendini tanımalı eksiğini nasıl anlayacağını bilmelisn ben bu metodla iyi anlıyorum ama kesinkez fikrimde sabitim bir ay bir derse yüklenip sonra diğer derse çok yanlış olur . Kolay gelsin siz bilirsiniz çalışınca doğruyu uygulamalı görürsünüz zaten size en uygun yolu yani
-
Ben başta dedim herkes önce kendini tanımalı eksiğini nasıl anlayacağını bilmelisn ben bu metodla iyi anlıyorum ama kesinkez fikrimde sabitim bir ay bir derse yüklenip sonra diğer derse çok yanlış olur . Kolay gelsin siz bilirsiniz çalışınca doğruyu uygulamalı görürsünüz zaten size en uygun yolu yani
niye bu kadar sabit fikirli ve kesin konuşuyosunuz?
-
niye bu kadar sabit fikirli ve kesin konuşuyosunuz?
Benim fikrim bu sonunda yazımın çalıştıkça en doğru kararı kendiniz vereceksiniz dedim hocam