Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@kazm 81 puanla murakıplık olur mu sence hocam?
-
Daha önce giren arkadaşlar cevaplarsa sevinirim bu ingilizce kısmı daha çok ekonomi ve bankacılık alanı ile mi geliyor yoksa her alandan soruluyor mu çeviri kısmı
-
Geçmiş Sınavın TABAN PUANLARI:
Murakıplık 83,01385
Bankacılık 82,83939
BDDK 86,89611
Bilişim-1 82,85585
Bilişim-2 83,47181
Hukuk 81,06295 -
Arkadaşlar bugünkü koşullarda 83,4 ile murakıplık mı yoksa bankacılık uzmanlığına başvurmak mı mantıklı sizce?
-
@beşiktaş1903 döviz kurunun yükselmesi şirket bilançolarını... diye de vardı. Çok daha genel cümleler de... bankacılık hukuku gibi zor şeyler değil.
-
@impressiveunit teşekkürler o zaman bankacılık ve ekonomi ile ilgili kelimelere bakmakta fayda var yani
-
@suytres sanki murakıplık daha uygun gibi geldi bana ama tam emin de değilim. Bir de arkadaşlar Ahmet Akın ın reading kitabında ekonomi terimlerine yer veren makaleler var mı?
-
@accosator benim elimde Ahmet hocanin Reading Plus i var ama ekonomi makaleleri goremedim oradan ceviri yapmayi dusunuyordum. Daha cok saglik, arastirma kelimelerine yonelik yazilar var.
-
@hunat memurlar net forum da biri o kitapta Ekonomi terimleri var demişti ama yok demek ki, hangi kaynaklarda bulabiliriz acaba. Başka forumlardan öğrenirsem yazarım ama
-
@accosator o kitabin sozlugu var orada birkac sayfa ekonomi kelimeleri var ama bddk icin yetersiz. En guzeli bddk nin sitesine girip dili ingilizce yapmak ardindan da banka kanunu ve raporlari cevirmek. Ayrica bu forumda bir arkadas link paylasmisti onceki sayfalardaydi sanirim
-
@accosator o paylasilan linkte ekonomi kelimeleri vardi.
-
@hunat evet başvurumu yaparken ben de dili çevirip raporlara bakmıştım ama yds bazlı bir kitaptan makale çalışmak daha uygun olur diye düşünmüştüm demek ki başka çare yok.
-
-
@burcuburcu polis maaşları daha yüksek diye biliyorum ? tam tersi olacak sanırım "polisten daha az öğretmenle aynı maaş" ?
-
@gencfenerli polis maaşları 4 bin tl üst kurul uzman maaşları da 4 bin tl.
-
BDDK sitesinde başvuru formu nerede acaba ben bir türlü göremedim:/
-
Arkadaşlar 85.6 ile hangisine başvurmak lazım? Murakıplık ile bankacılık arasında ikilemde kaldım başvuruda yapamadım bu yüzden.Benim civarımda puanı olan arkadaşlar neler yaptı?
-
@wickselll dostum gecmis yillara da bakarsan bankacılığın daha dusuk kapattığını görürsün
-
@aylakkafam, içinde söyledi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
BDDK sitesinde başvuru formu nerede acaba ben bir türlü göremedim:/
http://www.bddk.org.tr/websitesi/sinav_ilani/bddk_sinav_basvuru--.html
-
@shady1 Evet baktım,murakıplığın sayısı uzmanlığa göre epey fazla olunca kafam karıştı.