AÖF MEZUNLARININ KAMUYA ALIMLARINA KOTA GETİRİLSİN !!
-
Bu ileti silindi! -
@Kant hocam bu söylediğinize katılmak şöyle dursun, çok anlamsız bir tepki olarak görüyorum. Bahsettiğiniz alımlara sizin deyiminizle iyi olduğunu düşündüğünüz Ankara ve İstanbul 'da yer alan üniversite mezunları girebiliyorsa meydan açık iyi olduklarını gösteren bir platform KPSS önlerinde duruyor, kimse buna engel değil. AÖF'den mezun adam dediğiniz matematik netini yapabilecek potansiyelde ise bahsettiğiniz sınavlarda başarılı olacağını nereden çıkarıyorsunuz. Başarılı olabiliyorlarsa da helal olsun demekten başka ne denir. Aldığı eğitim yok, sadece girdiği sınavlara çalışmaktan ibaret bir üniversite öğrenimi görüyor. Üstüne kariyer mesleklerde başarılı oluyor, o halde size göre iyi üniversite mezunlarının bu adamı bırak engellemeyi alkışlaması lazım.
Kariyer meslek alım sayısından yakınsanız anlarım, her yıl bir dünya iibf öğrencisi üniversiteye alınıyor deseniz anlarım, mülakatla insan alınması haksızlığa neden oluyor deseniz anlarım ama AÖF mezunları için bu söylediklerinize katılmam mümkün değil.
-
Bu başlık çok can yakar. Aöf mezunları zaten prestijli kurumların mülakatlarından eleniyor diye biliyorum. Bence aöf mezunu ile süleyman demirel üni, kastamonu üni, balıkesir üni, afyon üni. Hepsi aynı. İstanbuldaki medeniyet üni ile Ankaradaki yıldırım beyazıt üni haricindeki istanbul, ankara ve izmirdeki üniversite mezunları (+uludağ üni.) zaten en iyi yerlere yerleşiyor. Bkz. Hazine sınavına girenlerin üniversiteleri... Zaten yarışın %90'ı bu üç ildeki iyi üniversitelerden mezun olanlar arasında geçiyor. Bırakalım da aöf ya da diğer üni.lerde okuyan azimli adayların da şansı olsun... pek fazla bu üni.lerden girenler olmadığı için bence derdiniz torpillilerse bunu bu iyi üni.lerde okuyanlar arasında arayınız. Öyle provokatif başlıklarla olacak iş değil
-
yarış usulu sınavlarda yetkinlik ölçülemediğinden bu sınavda bizi geçiyor olmaları başarı kriteri olmaz gözümde.Kaldı ki iyi eğitim veren üniversitelerde okumayan herkes muhalif olacaktır ve ne yazık ki çoğunluk onlar.Hatta iyi üniversite öğrencileri mülakatlarda daha iyi bir intiba bırakıyor diye ağlayanını bile gördüm.Bir sene çok kasıp şu sınavda benden yukarıda puan yapması şöyle dursun; klasik sınavlarda boy gösterememelerinin sebebi tam da o kalifiye eğitimden yoksun olmalarından. Ancak elbette istisnaları var,imkanı olmayan ama kendini aöfte bile olsa yetiştiren arkadaşlara saygım sonsuz..Sırf üniversite okumuş olmak için ailesine masraf yaptırmamış olmaları yönünden taşralardaki iibflilere göre çok çok daha kaliteliler gözümde. Bu tartışma sonuçsuz kalacaktır,umalım ki mülakat komisyonu bu kalite farkını gözeten hakkaniyetli insanlar olurlar.
-
@Antimülakat iş keşke sınav ile bitse. Zaten 20 - 30 kişilik alımlarda hep Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerden mezun olanları görüyoruz. Lakin GUY,SGK Denetçilik gibi bol alımlı yerlerde de AÖF mezunu arkadaşlar daha şanslı oluyor. GUY'un sınavı kolay ve peşine mülakat, SGK Denetçilik ise doğrudan mülakat ve buralarda dönenen torpil çok ciddi boyutlarda. AÖF mezunu arkadaşlar da burada referanslarıyla devreye giriyor. Elbette diğer okullardan mezun olanlar da referans kullanıyor. Genel olarak AÖF mezunları bir kalabalıklaşmaya neden oluyor, tamam kardeşim askerliği kısa dönem yaptınız da daha fazlasını da istemeyin çağrısıdır bu aslında. Eğer mülakat denilen saçmalık olmasaydı tertemiz sicilim, puanım ve yabancı dilimle geçen sene atanmış olacaktım ve bu sene hala uğraşıyor olmayacaktım.
-
Üniversitede bir kelime bile hukuk görmeden son derece ortalama üstü yapabiliyorum. Doğru, KPSS bir şey ölçmüyor ama hiç birimiz de Ivy'den falan gelmedik. Ki ben de ilk 5000'de MF bitirerek girdim. Ama ders, dil bir de stajlar bitti. Yani çok da önemli işler halletmedik. Bazı mezunların girmek isteyebilecekleri yerler zaten (McKinsey, PWC, Boston, Price) dışarıda. Devlet de eşit hak veriyor. Bence mülakatta ve test olmayan sınavlarda kendinizi göstermek (kısmet olursa) daha önemli. Torpil gıcık bir durum ama herkes de müsait olamıyor okumak konusunda. Benden daha başarılı AÖF mezununa helal olsun. Demekki yetersizim ya da sanşsız, olsun bir daha çalışırım.
-
@Kant hocam söylediğinizde o zaman sistemdeki mülakat olayını eleştirmemiz lazım. AÖF üzerinden konuyu tartışmak, asıl meseleden uzaklaşmamıza neden olacaktır. Bana sorarsanız sınavların büyük bölümünden mülakat ile alım kaldırılmalı. Kim hak ediyorsa sınavdan aldığı puan listesine göre atanmalı.
İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlük mülakat sonucu açıklandı.
HUKUK, S.B. İ.İ.B. İKTİSAT ve İŞLETME fakültelerinden mezun olanlar içinden Kpss P45 puan türünden alınacak 10 kişi için mülakata çağırılan 60. kişinin puanı 88,848 idi. Ancak belge teslim eden ve/veya belgeleri geçerli sayılan 49 kişi olmuştu. Katılım 43'te kalmıştır.
Listeye 20. sıradan giren arkadaşımız mülakat sonucunda 1. olmuştur. Listeye 34. sıradan katılan arkadaşımız 2. olmuştur.
Mülakat sırasında ilk 5'te olanlar içinden kimse mülakatı geçememiştir.
Kazananlardan 3 kişi Gazi Üniversitesi, 1 kişi Ankara Üniversitesi, 1 kişi Koç Üniversitesi, 1 kişi Adnan Menderes Üniversitesi, 1 kişi Selçuk Üniversitesi, 1 kişi Çukurova Üniversitesi, 1 kişi Uludağ Üniversitesi, 1 kişi İstanbul Üniversitesi mezunudur.
Mülakatı geçen 10 kişi de erkektir.
İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI 50 KİŞİLİK İL PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SONUÇLARINA İLİŞKİN ANALİZ
200 KİŞİLİK MÜLAKAT LİSTESİNE EVRAK VEREN 165 KİŞİ İÇİNDEN, 136 KİŞİ MÜLAKATA KATILMIŞTIR. 117 ERKEK, 19 KADIN ADAY MÜLAKATA KATILMIŞTIR. 8 KADIN VE 42 ERKEK ADAY BAŞARILI SAYILMIŞTIR.
(HANIMLARIN KAZANMA ŞANSI %40 ÜSTÜNDE-HANIM ADAYLAR İÇ İŞLERİ PUANLARINA TEKRAR GÖZ GEZDIRİN DİYELİM)
GAZİ 11 ADAY, ANKARA 8 ADAY, İSTANBUL 7 ADAY, DOKUZ EYLÜL 3 ADAY, SELÇUK 3 ADAY, YILDIZ TEKNİK 2 ADAY, HACETTEPE 2 ADAY, SAKARYA 2 ADAY, PAMUKKALE 2 ADAY VE KATÜ, BILKENT, ULUDAĞ, BAHÇEŞEHIR, M. KEMAL, A. MENDERES, HARRAN, MERSIN, KOCAELİ, DUMLUPINAR 1 ADAY MÜLAKATTA BAŞARILI OLMUŞTUR.
MÜLAKAT SONUÇLARINA GÖRE 1. SIRADAKİ KİŞİ 158. SIRADAN, 2. SIRADAKİ KİŞİ 87. SIRADAN, 3. SIRADAKİ KİŞİ İSE 69. SIRADAN MÜLAKATA KATILMIŞTIR.
MÜLAKATA KATILACAKLAR LİSTESİNDE İLK 5'TE YER ALAN ADAYLAR İÇİNDEN HİÇ KİMSE SINAVI ASİL OLARAK KAZANAMAMIŞTIR :(((
EN SON 164. SIRADA MÜLAKATA KATILAN ADAY SINAVI KAZANMIŞTIR:)))İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 40 KİŞİLİK UZMAN YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SONUÇLARINA GÖRE DEĞERLENDİRME : 128 KİŞİ MÜLAKATA KATILMIŞTIR. 115 ERKEK, 13 KADIN MÜLAKATA KATILMIŞTIR. 5 KADIN VE 35 ERKEK BAŞARILI SAYILMIŞTIR.
MÜLAKAT SONUÇLARINA GÖRE 1. SIRADAKİ KİŞİ 139. SIRADAN, 2. SIRADAKİ KİŞİ 85. SIRADAN, 3. SIRADAKİ KİŞİ İSE 118. SIRADAN MÜLAKATA KATILMIŞTIR. BU ÜÇ KİŞİDE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MEZUNUDUR, EN SON 151. SIRADA MÜLAKATA KATILAN SINAVI KAZANMIŞTIR:)))
(7 İSTANBUL , 7 GAZİ , 7 ANKARA, 5 KOCAELİ, 2 DOKUZ EYLÜL, 2 DUMLUPINAR, 2 ULUDAĞ, 2 HACETTEPE, ANADOLU-SELÇUK-ABANT-ÇANAKKALE-ORTADOĞU-ATATÜRK 1 KIŞI:)
HAZİNE UZMAN YARDIMCILIĞI MÜLAKAT SONUCUNA DAİR VERİLER
1-İKTİSAT BÖLÜMÜNDEN MÜLAKATA KALAN 76 KİŞİDEN; 25 ASİL 5 YEDEK KİŞİ. 14 ASİL - 4 YEDEK ADAY ERKEK İKEN , 11 ASİL - 1 YEDEK ADAY HANIMDIR.
KAZANAN 25 KİŞİ İÇİNDE : 7 HACETTEPE, 5 ANKARA, 4 BİLKENT, 2 GAZİ, 2 ODTÜ, 1 KIRIKKALE, 1 BOĞAZİÇİ, 1 MARMARA, 1 PAMUKKALE VE 1 KİŞİ DE ÇUKUROVA MEZUNUDUR.2-İŞLETME BÖLÜMÜNDEN MÜLAKATA KALAN 60 KİŞİDEN; 20 ASİL, 4 YEDEK KİŞİ . 5 ASİL - 3 YEDEK ADAY ERKEK İKEN , 15 ASİL - 1 YEDEK ADAY HANIMDIR.
KAZANAN 20 KİŞİ İÇİNDE: 5 HACETTEPE, 5 ANKARA, 3 ODTÜ, 2. BİLKENT, 2 TOBB, 2 MARMARA VE 1 KİŞİ DE DOKUZ EYLÜL MEZUNUDUR.3-HUKUK BÖLÜMÜNDEN MÜLAKATA KALAN 15 KİŞİDEN; 5 ASİL 2 YEDEK KİŞİ . 3 ASİL - 2 YEDEK ADAY ERKEK İKEN , 2 ASİL - 0 YEDEK ADAY HANIMDIR.
KAZANAN 5 KİŞİ İÇİNDE: 2 GAZİ, 1 BİLKENT, 1 İSTANBUL VE 1 ONDOKUZ MAYIS MEZUNUDUR.4- ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN MÜLAKATA KALAN 30 KİŞİDEN; 10 ASİL, 3 YEDEK KİŞİ . 1 ASİL - 0 YEDEK ADAY ERKEK İKEN , 9 ASİL - 3 YEDEK ADAY HANIMDIR.
KAZANAN 10 KİŞİ İÇİNDE: 7 GAZİ, 2 ÇANKAYA VE 1 KİŞİ DE SELÇUK MEZUNUDUR.5- BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDEN MÜLAKATA KALAN 16 KİŞİDEN; 5 ASİL 2 YEDEK KİŞİ. 2 ASİL - 2 YEDEK , 3 ASİL - 0 YEDEK ADAY HANIMDIR.
KAZANAN 5 KİŞİ İÇİNDE: 1'ER KİŞİ ERCİYES, İZMİR EKONOMİ, HACAETTEPE, KATÜ VE SAKARYA MEZUNUDUR.MÜLAKAT SONUCUNDA HANIMLARIN ORANI OLDUKÇA FAZLADIR.
TOPLAM : 65 ASİL VE 16 YEDEK ADAY MÜLAKATI KAZANMIŞTIR. -
madem aöflüler 5 netle üniversite okudu, demek ki fazla kapasiteleri yok, o zaman tırsıp sağa sola kota talebi kasmaya gerek yok.
-
@Kant Size anayasa okuması öneriyorum, belli ki eğitim ve öğrenim hakkı başlığı altında yazılı kısımdan ya haberiniz yok ya da unutulmuş. Yoksa iyi bir üniversiteden mezun birinin sosyal hakların gereği olarak yerine getirilen uygulamalara dilekçeyle ne derece etki edilebileceğini kestirebilir diye düşünüyorum. Yazdıklarınıza bakınca sanki torpille atanmak sıkıntı değil de AÖF mezunlarının torpille atanması sıkıntıymış gibi bir anlam çıkardım. Eğer bu düşüncedeyseniz gerçekten lütfen atanamamaya devam edin.
-
Bu isteğin bir üstü, "Odtü, Mülkiye, Bilkent, Boğaziçi, Koç" mezunu dışındakilerin kamuya alınmamasına yönelik olacak gibi görünüyor.
-
@İNSAN boğaziçi bilkent mezunları kamu üzerine odaklı değiller çünkü eğitimleri o yönde değil; ilk kurulan iibf sbf bölümleri piyasayı paylaştırdığı için pek sıkıntı olmamış o dönemlerde.Gazi mülkiye siyasal hacettepe gibi üniversiteler daha çok kamuda varolan üniversiteler hocam.
-
@hayatım-sınav hocam anayasada çalışma hak ve ödevi de düzenlenmiş.He bir de liyakat esastır dmkda. Öyle kanunla anayasa ile hareket edecek olacaksak hukukçular bastıra bastıra yüzde sekseninin iibf sbf nin girdiği idari hakimlikte kota olmazdı;hala daha barajı yükseltiyoruz diye kızmaktalar.Akademik olarak hala sonuca varılamamış bir tartışma alanı idari yargının kimlerin yetginliğine girdiği konusunda.İdare mevzuatı hukuk fakültesi öğrencisine epey uzak kalmaktayken alınan karar ortada bugün barajı delip geçelim diye çabalıyoruz ki halihazırda kurumda bile iibf mezunları istenirken..Velhasıl aöf mezunları genel bir eleştiri sebebim olmadı benim ama fırsat eşitliği diye diye geldiğimiz noktada hiçbir başarının cezasız kalmadığı ülke felsefesine dönüyoruz.İlkokul 1 den itibaren başarılı olmuş kişiler bir bakıyor ilk defa ders çalışan insanlarla rakip olmuş,dokunuyor biraz..Bu eşitlenme adaletsiz olmuş diyiveriyor. Yine de Rabbim hiçbir emeği karşılıksız bırakmayacaktır diye teselli olmak gerek; sonuçta şükür ki onun adaleti bir senelik çalışmayı kapsayacak kadar dar değil..Bu yaşa kadar ne yaptıysak onlardan sorumluyuz ömür boyu..Hiçbiri karşılıksız kalmayacak
-
ülkemizde kamu hizmetine girme hakkı, eğitim, sağlık gibi herkesin faydalanabildiği bir haktır. nasıl üniversiteye sadece anadolu lisesi mezunları alınsın, düz liseler alınmasın demek tuhaf ise bu da tuhaf.
ayrıca iibf bölümleri sosyal bilimleri esas alır. bunlar da teoriktir. dersi derste dnlemiş ya da evde çalışmış farketmez. çoğu iibfli de üniversite hayatında gittiği değil, astığı derslerle övünür. haftada 2-3 gün giderek bölümü bitiren çok iibfli gördüm.
son toparlamak gerekirse devlette esas olan çalışmaktır. liyakat esası vardır bu esasın tek kriteri iyi bir üniversite mezunu değildir. kimsenin diploması devleti kurtarmaz, devleti batırmaz. size verilen görevleri de diplomanız değil siz yaparsınız. aöflüler zaten mülakatlara 1-0 geriden başlar. iyi üniversite mezunları da sızlanmayıp o 1-0 avantajı iyi kullanmalılar.
-
Aslında bu durumun esas kazananı iyi üniversitelerde endüstri mühendisliği vs gibi bölümler okuyanlar ya da hukuk mezunu olup da bir yandan açıköğretimi tamamlayanlar oluyor bu durumun ne derece haklı ne derece haksız olduğu da tartışılır tabi ki ama aöf de açıldıysa illa ki ilerisi için de elde edebilecek bir hakları olmalı diye düşünüyorum
-
Bu basligi acan arkadasin haksizlik yaptigini dusunuyorum. Eger kisi aöf kezunu olup sinavlarda senle yarisabiliyorsa ve hatta seni gecebiliyorsa bence öncelik bile taninmali. Aciktan okuyup bu denli basarili olmak bence bir auricaliktir. Kaldi ki herkesin kamu hizmetine girme hakkina sahiptir. Sen islet okuyirsun o da isletme okuyor... Biyle bir ksitlama cok buyuk bir haksizlik.
-
@Yoluzunyol Adaletin olmadığı yerde adil davranmak adaletli olur mu diyorsunuz özetle sanırım, ben de en acı şeylerden birinin insanın zorbasına ya da nefret ettiği şeye dönüşmesidir diyorum. İdari hakimlikte hukukçuların egosunun etkisinin olduğunu düşünüyorum, şahsi fikrim. Farklı konumlarda hukukçulardan edindiğim izlenim pek değerli hocalarının ellerinden çıkmamış zihinlerin hakimlik mevkisinde yeri yok gözüyle baktıkları şeklinde, tabi bunu genellememek gerekir. Dediğiniz durumu çok iyi anlıyorum, burda yer alan ismim öylesine seçilmiş bir nickname değil aslında. Dediğiniz gibi insan emeğinin karşılığını bugün değilse bir gün elbet alıyor. Bunu düşünerek uğranılan haksızlıkları başkalarına yaşatmama taraftarıyım :peace:
-
@hayatım-sınav yanlış anlama olmasın kota tarafı değilim;yalnızca arkadaş anaysal haklardan bahsetmiş uygulamada bunun örneklerinin olduğunu anlatmaya çalıştım.Biraz dolaylı yoldan olmuş sanırım..Ben hakikati bilenin adaletine güvenirim;haksızlık var ama neresi doğru ki diyiıp geçmek en doğrusu..Allah herkesin yardımcısı olsun.