2017 KPSS Sonrası Açılmış Olan Tüm İlanların İstatistiği!
-
Ülkemizde en çok mezun veren ve toplam mezun sayısı YARIM MİLYON kişiyi aşan İİBF ve SBF mezunlarına hitap eden kaç alım olduğunu ayrıca irdeleyerek hazırladığımız yazımız; her yıl ortalama 30.000 aktif hazırlanıcısı bulunan KPSS A Grubu'nda kadroların ne denli azaldığını ortaya koymaktadır. Bu alımlara ek olarak gelebilecek tek kitle alımı Gelir Uzman Yardımcılığı'nı da eklediğimizde dâhi sayı 5000'i bile bulmayacak durumda. Bu konuda acilen yapısal önlemler alınmaz ise İİBF/SBF mezunlarının işsizliği ya da istemedikleri işlerde çalışmak zorunda olmalarından kaynaklanacak olan gizli işsizliği ciddi bir sosyal buhran halini alacak gibi görünüyor.
İlgili Haberimiz:https://www.tercihiniyap.net/haber/2017-kpss-lisans-sinavindan-bugune-kadar-acilan-tum-sinavlar
Sizler de konu hakkında fikirlerinizi beyan edin dostlar. Bu konuya dair istişare etmek zorundayız! İstatistiği çıkardıktan sonra gerçekten çok üzücü ve ürpertici bir tablo çıktı karşıma. Durum gerçekten içler acısı. Üzülerek söylüyorum ki Toplam sayı 1000'i ancak geçiyor. Detayları yazıda bulacaksınız dostlar.
-
Sosyal Buhranı 85 yaşındaki tv izlemeyen ,köyden bile çıkmayan nenem bile görüyor. Diyor ki : vah vah bunlar hepsi okumuş evlilik yaşı gelmiş geçmiş hiçbir zanaatı olmayan yaşlı gençlere Allah yardım etsin köy de gençler karın tokluğuna çalışıyor. Hakketen köy eskisi gibi gençlerle dolu okuyup bitiren köye geliyor.
-
**Bu durumun sürekli etkinliklerle gündeme getirilmesi lazım. Bakınız öğretmenler hemen hemen hergün gündemeler. Bir kitap etkinliği için binlerce nokta koyulmasına rağmen etkinliklere katılan sayısı 50 yi bulmuyor maalesef. Biraz özeleştiri yapmamız gerek. Ama bir gerçek varki A grubu eski cazibesini kaybetti.
-
tablo seklinde taban puanları da yazsa daha iyi olur.
-
Tüm bunlar yetmezmiş gibi kitle alımları seçim silahı haline gelmeye başladı.Ülkede seçim olmasa guy göremeyeceğiz.
-
@piko O daha uzun soluklu bir çalışma dostum. Bunları derledik tablolaştırırız inşallah. Gerçi bu şekilde ortaya çıkan taban puanlar açıkçası hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü hemen hemen hiçbir süreç tamamlanmadan geldi tüm bu ilanlar. Malesef olabileceğinden çok daha yüksek kapandı hepsi.
-
Bu sene böyle ise önümüzdeki seneler daha vahim olacak.
2019 seçimlerini gözeteceklerinden ilanlar en yoğun o döneme denk gelecek, seçimlerden sonra yine hızlı bir düşüş yaşanacak o zaman.
Ölme eşeğim ölme , bekle bahar gelsin, yonca bitsin.
O zaman herkes kpss puanlarını 90'nın altına düşürmemeye baksın. Tabii mesele 90 almayla da bitmiyor. -
@fişek-morgen hocam böyle atanamadıkça ve millete derdini de anlatamadıkça insan kendini boş beleş bi insan zannediyor. Şuan çevremde lise sondan terk, bazilari liseyide bitirmedi, kuzenlerim var. Hepsi de evlendi barklandi coluk cocuk sahibi oldu. Askerligini yapti. Kyk borcu altina girmedi. Altinda düşük modelde olsa arabasi var. Cebinde az da olsa kendini dolandiracak maasi var. Bi ortama girdigi vakit soyledigi sözün kiymeti harbiyesi var. Cunku maalesef dusuk ucret, yuksek calisma sikintisi olan bir yerde de olsa çalistigin ve para kazandigin zaman insanlarin gozunde bir degerin oluyo. E simdi bizim durumumuza bak. Liseyi oku, dersaneye git, universite oku, baska sehirdeysen yurtta kal veya kendi evine cik, okul bitsin tekrar dersaneye git, sinavlara gir, o kadar kitap al öğren. Sonra bi ortama girince "ya sen daha ogrencisin hayatin gercekleriyle yuzlesmedin" diyorlar. Ulan hayatin gercegini ben yasiyorum yillardir. Saydiğim maddelerden her birinin maliyeti ciddi rakamlara ulasiyor. Okumayan biri basit hesapla, lise masrafindan, universite masrafindan, dersane masraflarindan vs hepsinden kurtuluyo. Ustune bir de biz bu sure icinde harcama yaparken o para kazaniyo. E simdi burada kim karlı ? Bizi okumaya yönlendirenler bu gercegi görmezden geliyor maalesef.. Artik ciddi olarak ben anladim ki oku adam ol lafi Türkiyede gecerli degil. Sinava girip puan aliyosun mülakatta eliyorlar. Kimse kusura bakmasin kardesim 3 dakikalik tiyatro icin almadim ben o puanlari. Allah izin verirde bu konularda yetkili biri olursam ne pahasina olursa olsun bu sistemin degismesi icin elimden geleni yaparim. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin birden ayar oldum ve yazmak istedim..
-
2016 da 100bin memur ihraç ettiler.daha onların yerlerini tamamlamadılar.üstüne emekli olanlar,her yıl yeni ihtiyaçlar eklenmesine rağmen.devlette bütçe açıkları var.her aksam ağlayan,tt olan öğretmenlere bile 20 bin verdiler.(normal atamaları 40 bin)ve hala iibf kontejyanları artırılıyor. is aramadığımız için issiz de gözükmüyoz.bu böyle sürdürülemez
-
@paretowilfredo Üstad açıklanmış ve ataması tamamlanmış olan var mı hiç? Bu sınavlara giremeyen biri olarak önümden şu kadar kişi gitti diyebileceğim sayı kaçtır ? Haklı olarak sonuç açıklanmayınca diğer sınavlara da hep aynı isimler başvuruyor
-
@rybczynski2 Hesap etmedim onu dostum açıkçası ama çok cüzi. Zaten ilanların çoğu son zamanlarda açıldı. Şöyle söyleyeyim yüklü olan alımların hemen hepsi askıda. 69 BDDK, 100 Kaymakamlık, 300 SGDY, 80 İş Müfettişliği bekliyor en basitinden. A Kadroların toplamı zaten 1000'in biraz üstünde.
-
@isimsiz sistemi değiştirirken yanında olacağım ve geleceğin adaletli bürokrasisini er geç bu ülkeye biz getireceğiz.
-
@rybczynski2 rtük açıklandı
-
@fişek-morgen kim bu duygu ve düşüncede hareket ediyorsa Allah ona selamet versin..
-
Arkadaşlar İİBF'lilerin bu konuda bir olamamasının sebebi okurken herkes kendini CEO olucam zannediyor. Haliylede hem okurken hemde mezun olduktan sonra çoğu İİBF'li o kadar okuduk memur olacağız mantığı kafasına yerleşiyor. Öğretmenlik okuyanların tek hayali var oda öğretmen olmak işte. Bende işletme mezunuyum ama gerçekler bu. Organize olmadan tt yapmak ne bileyim ses duyurmak zor. Dernek falan mı kursak
-
İleride birgün milleti adına karar alıcı olanlar olursa bu süreci yaşayıp. Bu sürecin zorlukları konusunda çalışmazsa ona yazıklar olsun. Ben bu günleri unutursam banada yazıklar olsun. Allah bu sözlerimi unutmasın. Birgün milletimi temsil görevinde bulunursam buna bakanlık dahil eğitim sistemi dahil bu sistemi iyileştirmek adına elimden geleni yapacağım. Bozuk düzenin bir çarkı bu ama devletimizde bir anda düzeltemedi bu kadar sıkıntıyı son bir iki yıldır bizim atanmamızdan daha önemli şeylerle uğraşıyorlar hak veriyorum ama bu düzen değişmeli. KPSS den sonra ortalama bir sıralama alan bu kadar insan 7 8 ay beklememeli. Bu insanlar ders çalışıyor bir çoğu ders çalışamamaktan korktuğu için işe giremiyor. KPSS den çıkıyoruz gerçekten uzun bir süre bekliyoruz halbuki çok mantıklı bişe ya şuan 15 bin İnsan guy bekliyorsa bi kurum sınavından sonra bu sayı 2000 kişi alacaksa 4000 ne düşecek geri kalan 11000 kişi yeni bir rota çizecek kendine. Yazık senelerdir okuyoruz yıllar gidiyor ya. 16*3=48 ay yani 4 senemiz tatilde eğitimsiz geçiyor. YAZIKKKK hepimize yazık. Hepimiz iibf okuduk Allah aşkına bir işletmeniz olsa sınıfınızdan kaç kişiyi pazarlamacı insan kaynakları halkla ilişkiler muhasebe personeli olarak yeterli görüp işe alırsınız ????? +100 kişilik sınıfımızda 5 kişi almazdım 55555. Neden eğitim sistemi kötü öğrencilerin çoğu kötü. Düzen değişmeli bir şekilde değişmeli hepimize yazık oluyor. Aileme yalvarmıştım üniversiteye gitmeyim diye bi muhasebe ofisine gireyim söz açlıktan yine işletme okuyacağım hem para kazanacağım hem işimi öğreneceğim dedim ama hepimizde malesef bir diploma hastalığı var. Ben 4 sene çalışsam şuan birikmiş param ve mesleğim vardı ve 4 sene boyunca hesap etmediğim milyarlar ve aldığım 4 yıl öğrenim kredisi. Okumuş bir öğrenci bunları söylüyorsa bence bu sistemin bozukluğunu gösterir. Çok uzattım ama doluyor insan ben yapayım. İnşaallah buralardan geçiyoruz hepimiz ileride bugünleri unutmadan hizmet edelim devletimize milletimize.
-
@paretowilfredo üstad belki haklısınız ama asıl problem kadro sayısının az olması değil siz gene 2017 yılını vermişsiniz 2016 rakamlarını ve hak ihlallerini ortaya koysanız daha vahim sonuç. 2016 KPSS den bu yana 1.5 yıl geçti hala mülakat bekliyoruz bazı kurumlar için. Neyse asıl mevzu bana göre bu kadar çok mezun verilmesi, iibf bizde malesef işsizliği ertelemek, oranları düşük göstermek ve laf olsun diye okunan bir bölüm en başta bunu kabul etmek lazım mezunların %90 ı ne için okuduğunu ne yapacağını bilmeden okuyor ki bu abartı rakam değil. Bununla birlikte her üniversitede her şehirde tonlarca fakültesi var. Yine kanaati acizimce bu işi en azından kotarabilen üniversitelere bu işin verilmesi geri kalanların kapatılması aynı zamanda gereksiz kuram eğitimlerinden kurtulması bu fakültelerin o kadar çok teorik eğitimde boğulmuş ki reel dünyadan teknolojiden kopuk sistemden uzak bir eğitim anlayışı var. Bu bağlamda tamamen kişisel gelişim öğrencinin kendisine bırakılıyor ve bunlar için ayrı ayrı masrafa giriyor bireyler bazen bunlardan haberdar dahi olamıyor gençler. Yapısal olarak fakülte sayısı ardından eğitmen kadrosu ve eğitim içerik, usulü değiştirilmeli bunlar olsa kimse en azından bisi boşuna üniversite okuyup işsiz kaldım demez. Öte yandan kamu için daha fazla genç ve dinamik aynı zamanda liyakat sahibi bireylerin olması bu sorunların daha hızlı aşılmasını sağlar. Benim önerim genel manada budur.yazı için teşekkürler.
-
Bu kpss maratonunun içine ilk girdiğinde insan en kötü guy olurum diyor, en azından Türkiye'de ortalamanın üzerinde bir okulun öğrencisiysen bu böyle. Ancak işin içine girince ne çetin bir yol olduğu görülüyor, o garanti guy un ilanı bile aylarca sadece bekleniyor. Her yere üniversite açanlar yüzü bile kızarmadan komik açıklamalar yapıyor. Bunu söylemeden geçemem birinin söylemesi gerek yakın zamanda yapılan bir açıklama: "Fakülteler açılırken sanki yeterince üzerinde düşünülmemiş.....mezunların hepsine iş bulmamız mümkün değil....." hem işsizliği geciktirmek için kısa vadeli çözüm olarak -tabi ekonomik hareketlilik için de aynı zamanda- her yere okul açacaksın hem de böyle şeyler söyleyeceksin kusura bakma da senin sorumluluğun nerde devreye giriyor? Burada bu dertten muzdarip herkes ben dahil bu yaşadıklarımızı unutmayalım, unutmayalım ki yarın bir gün kızdığımız o insanlar gibi olmayalım. Ders almazsak aynılarını değil daha beterini yaşarız. Ve evet buhranın her türlüsünü zaten içimizde yaşıyoruz umuyorumki bu yaşadıklarımız bizi sadece kuvvetlendirsin aksi halde bunun toplumsal maliyetinin altından kimse kalkamaz.
-
Kurtlar sofrası...
-
Dostlar özellikle ikilik durumu yaşayan mesleklerin özlük hakkı sorununu ele aldık. Buyrunuz; https://www.tercihiniyap.net/haber/a-grubu-kariyer-mesleklerde-ozluk-hakki-sorunsali