@fişek-morgen hocam böyle atanamadıkça ve millete derdini de anlatamadıkça insan kendini boş beleş bi insan zannediyor. Şuan çevremde lise sondan terk, bazilari liseyide bitirmedi, kuzenlerim var. Hepsi de evlendi barklandi coluk cocuk sahibi oldu. Askerligini yapti. Kyk borcu altina girmedi. Altinda düşük modelde olsa arabasi var. Cebinde az da olsa kendini dolandiracak maasi var. Bi ortama girdigi vakit soyledigi sözün kiymeti harbiyesi var. Cunku maalesef dusuk ucret, yuksek calisma sikintisi olan bir yerde de olsa çalistigin ve para kazandigin zaman insanlarin gozunde bir degerin oluyo. E simdi bizim durumumuza bak. Liseyi oku, dersaneye git, universite oku, baska sehirdeysen yurtta kal veya kendi evine cik, okul bitsin tekrar dersaneye git, sinavlara gir, o kadar kitap al öğren. Sonra bi ortama girince "ya sen daha ogrencisin hayatin gercekleriyle yuzlesmedin" diyorlar. Ulan hayatin gercegini ben yasiyorum yillardir. Saydiğim maddelerden her birinin maliyeti ciddi rakamlara ulasiyor. Okumayan biri basit hesapla, lise masrafindan, universite masrafindan, dersane masraflarindan vs hepsinden kurtuluyo. Ustune bir de biz bu sure icinde harcama yaparken o para kazaniyo. E simdi burada kim karlı ? Bizi okumaya yönlendirenler bu gercegi görmezden geliyor maalesef.. Artik ciddi olarak ben anladim ki oku adam ol lafi Türkiyede gecerli degil. Sinava girip puan aliyosun mülakatta eliyorlar. Kimse kusura bakmasin kardesim 3 dakikalik tiyatro icin almadim ben o puanlari. Allah izin verirde bu konularda yetkili biri olursam ne pahasina olursa olsun bu sistemin degismesi icin elimden geleni yaparim. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin birden ayar oldum ve yazmak istedim..
isimsiz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 KPSS Sonrası Açılmış Olan Tüm İlanların İstatistiği!
-
RE: Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
@del-piero bende diyordum ki bu forumda herkes mi salak(!), çok şükür ki zeki bir arkadaşımız çıktı ! Adam hakli beyler. TUS sinavinda tutupta hentbol kaç kisiyle oynanir? vs gibi sorular sormayacaklar ya..
-
RE: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
@hayalimsgk hocam itiraf etmem gerekir ki iletilerinde bazen üst perdeden konuşuyosun bir kac kere denk geldim oyle yazilarina uyuz olmustum sana. Ancak sezarin hakki sezarindir kardesim. Kuruma baslamissin Allah selamet versin. İşe başladın diye diger kurumlara basvurmama diye bisey yok. 2 1den her zaman iyidir. Hayatin boyunca bu meslegi yapacaksin. O yuzden en iyisini istemek hakkindir. Burada sen basvurma da biz basvuralim diye sizlananlara da sunu soylemek istiyorum. Saygideger arkadaslar kimse fantazi icin sinava basvurmuyor(dur insallah) adam almis puanini mufettislik varken neden denetmen olmayi istesin? Biz enayimiyiz gunde 8 9 saat calistikta 90 ustu puan aldik. 85 puan alirim yoluma bakarim mantigiyla hareket etmedik. Bunun da bi karsiligi olmali bence. Bende suan işsizim. Ancak fantazi icin girmeyip hakkaten puani hakettigi icin girenlere herkesin saygi duymasi gerekir..
-
RE: Guyda 5 yil calisma zorunlulugu
@burcuburcu onu zorlastiracaklarina özlük haklari düzeltsinler hocam, kesin çözüm. Millette çok merakli degil gunduz kurumda calisip aksam evde yorgun argin iktisat calismaya.
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
Kurtlar vadisinde Polat'in Halo dayiyi hapishaneden kacirdigi bi sahne vardi. Halo dayi umutlu bir sekilde avluda helikopterin gelmesini bekliyo. Polat biraz gec kalinca Halo dayi Burada adami umut bitirir diyordu. Aklima o geldi. Bu sayfada insani umut bitirir arkadaslar. Cok fazla umutlanmadan bekleyelim derim.
-
Kendimde bir işsiz olarak bazi arkadaslarin görüşlerini cok radikal buluyorum. Herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil arkadaslar. Simdi burada soyleyecegim bazi kisilere dokunacak ama kardesim kimse kusura bakmasinda adam kpssye iyi calismis 90 ustu puanlar almis. Bu puanla niye guyda kalmak istesin ? Benimde bu dusuncede olan arkadaslarim var cocuk almis 85 puan sadece denetmenlik mulakatina girebildi sonra cikmis diyoki efendim guy olan sgkya alinmasin. Oldu, baska ? 94 puanla guy olan arkadasim var. O puanla cocuk neden guyda kalsin. O cocuk 94le guy olsun diger arkadasim 85le sgk denetmeni olsun bunun adina da hak adalet desin. Cok samimi bulmuyorum vesselam..
-
RE: İl göç Uzman Yardımcılığı İlanı 2018
Arkadaslar, burayi guy gibi dusunmeyin. Burada baslayalim daha sonra diger kurumlara geceriz gibisinden dusuncesi olanlara kurum şiddetle karsi cikiyormus. Mulakatlarda tanistigim bir cocuk izmirde mi manisada mi ( ya da baska bi il de olabilir ) il gocte calisiyomus. Kurumdakiler acik acik soylemis sizi gondermeyiz bosuna baska sinavlara girmeyin vs diye. Hedefi il goc olmayan arkadaslar iyi dusunun derim. Muvafakat konusunda cok kati bi kurummus.. ( bu arada sadece yardim amacli yazdim. Amacim spekulasyon yapmak degil. Simdi dengesizin biri cikar bu tarz bi soylemde bulunur insani paylastigina pisman etmeyin. Sadece bunu bilerek basvurun diyorum. Benim puanim yuksek. Yalnizca merkez göç e basvuracam. Bu ilanla alakam yok yani )
-
Açıklanan mülakatlar?
Arkadaslar merhaba. 2017 kpssden sonra malumunuz bircok ilan geldi. Ancak sürecler uzun oldugu icin takip etmek zor oluyor. 2017 den sonra ilani gelen ve mulakati aciklanan sinavlar hangileri ? Ben bi rtuk u biliyorum. Baska var mi ?
-
RE: Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü İlanı
@buhara simdi bi duzeltme yapayim alana dair tek soru soruluyor. Anne baba ne is yapiyor kac kardessiniz falan diye de soruyorlar. Onu da zaten kendini tanitirken anlatiyosun. Onun haricinde alan bilgisine dair tek soru soruluyor.
-
@Gök-Kız hocam senin yerin istanbul. Bu gece ruyamda gordum hadi hayirli olsun
isimsiz tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
Aciklamaya niyetleri yok galiba. Hic ses seda yok buralarda..
-
@berktanell, içinde söyledi: 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
Seçimden sonraya kalırsa kadrolar birleşirse büyük ihtimal 5-6 aya açıklanırsa iyi ve çok az kişi alırlar geçmiş tecrübeler onu söylüyormuş çok kötü oldu
Secimden sonraya kalir/sa, kadrolar birlesir/se, buyuk ihtimal 5 6 aya aciklanir/sa.. Bir ara A milli futbol takiminin gruptan cikma meselesi vardi ona dönderdin işi hocam
-
Secimden sonraya kalirsa 6 ayi bulur deniyordu. Onun realitesi var mi peki
-
Burada hic hareketlilik yok. Bu haftadan da ümidi keselim mi
-
RE: Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
@melikesysl niyeyse kimse sallamamis aciklanmasini
-
@ecinar çsgb "yakin zamanda" dediyse ayvayi yedik
-
RE: ÖSYM Sınav Ücretleri
@byteks1 hocam hic beklemediginiz bi puan turunden hic beklemediginiz bi ilan gelebilir. Iki yildir kpss surecinde bulunan biri olarak girmenizi tavsiye ederim.
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
Vay arkadas. Adam ik da calisiyor ilanla ilgili hicbisey bilemedi
-
RE: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2017/2 Personel Alacak
@miko hocam kuralar cekildikten sonra 15 gun icinde basliyor muyuz?
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
@hickskaldor pek bilgi vermek istemiyo acikcasi. Mufettis ve uzman alinacak mi diye sordum hayir dedi.