Hazine Uzman Yardımcılığı İlanı Ne Zaman?
-
Arkadaşlar Merhaba,
Hazine 2017 yılı için şu ana kadar ilana çıkmadı.. Bir ara bir kıpırdanma var dedikodusu yayılmıştı.. Bu konu ile ilgili duyum var mı ?
-
Yokmu bilgisi olan arkadaş
Bu ayda ilana çıkmazsa kadrolar yanacak
-
Arkadaslar bi duyum var 2018 ilk ceyreginde gelicek!
-
@bahad4r hocam ilk çeyrekte olabilmesi için bu ay ilana çıkmaları gerekir.. Bakalım bekleyelim..
-
@rock90 geçen sene neredeyse 1 ay içinde ilan ve sınav oldu. Sayıştay'dan (test) 2 gün sonra ilana çıkıp 3 Aralık'ta sınavı yaptılar.
-
hatta en açık süreci olan yerlerden biri olmasına rağmen sınavdan bir önceki hafta Perşembe akşam liste geldi.
-
@impressiveunit, içinde söyledi: Hazine Uzman Yardımcılığı İlanı Ne Zaman?
önceki hafta Perşembe akşam liste geldi.
2016 yılındaki sınavda ve mülakatta bende vardım.. mülakatım iyi geçmesine rağmen maalesef olmadı.. Nasip değilmiş,
DPB kadroları yıllık verdiği için aralık ayında ilana çıkmazsa 40 kişilik kadro yanacak.. Hazinede çalışan yada arkadaşı olan birileri varsa sınavının açılıp açılmayacağı hakkında bilgi edinebilir mi ..
-
Ayrıca Kasım ayında Hazine personeli aradığımda bu yıl içerisinde sınav ile ilgili kıpırdanma var ama ne zaman olur bilemiyoruz demişlerdi.. daha sonra da aramadım..
-
Hazine sitesinde İnsan Kaynakları/Duyurular bölümü güncellenmiş arkadaşlar.. İlan yakındır umarım..
-
Ben de heyecanla bekliyorum... Arasak bilgi verirler mi acaba?
-
@atomkarinca bölüm işletmemi dostum. Ben gecen haftaya kadar aradım artık sesimden tanıyolar aramıyorum..
-
Evet işletme. Arayinca ne cevap veriyorlar peki? Yakinda gelecek ya da gündemimizde yok mu diyorlar?
-
@atomkarinca çalışmalar başladı ve yıl bitmeden ilana çıkmayı planlıyoruz ama tam bilgi veremiyoruz dedilerdi. Gayet insancıl konuştu yani bilmiyoruz o bu şu demedi.. Bende çalışmalar başladı dedikten sonra tekrar soru sormadım.
-
Maliye bölümünden alım olur değil mi yine bir öncekinde maliyeden 3 kişi almış kaçla kapattıydı maliye bilen varmı baktımda bulamadım
-
@ua1905 83 civarı diye hatırlıyorum, her sene alım yapmak zorunda değil ama bence olur. Önceden çalışma yapmanın zararı olmaz belki Kalkınma da alır.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
2016 Hazine Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Taban Puanları
İktisat Bölümü : 140. Sıradaki Aday 87,014
İşletme Bölüm : 80. Sıradaki Aday 87,554
Maliye Bölümü : 60. Sıradaki Aday 82,027
Endüstri Mühendisliği Bölümü : 60. Sıradaki Aday 84,929
Hukuk Bölümü : 81. Sıradaki Aday 80,980
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü : 80. Sıradaki Aday : 80,585
Matematik Bölümü : 40. Sıradaki Aday : 86,196tamam buldum
-
@impressiveunit o kadar düşmüşmü 3 kişiye iyimiş ya o zaman ümitleneyim maliye için bu sene p19 u kullanır herhalde geçen seneyle kıyaslarsak rahat gelir eğer ilana çıkarsa
-
@ua1905 Nasıl bulamadınız? Sitesinde son yapılan sınavın yazılıya hak kazananlarından mülakata kalanlara, işe girenlere kadar bilgiler halen mevcut ve diğer kurumlara göre çok kolay erişilebilir vaziyette.
https://www.hazine.gov.tr/sinav-duyurulari-basvurulari
Maliyeden alım olur mu bilinmez ama olursa diğer bölümlere göre düşük kapatır zira YDS'den son iki yılda 70 alan çok az maliye mezunu var. Son alımda 60. kişi 82 ile kapatmış. Bunda diğer İİBF bölümlerinde birçok iyi üniversite yabancı dilde verirken ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent gibi yabancı dille eğitimde önde gelen üniversitelerde maliye bölümünün olmaması da etkili. Maliye bölümü olan üniversitelerden sadece Yıldırım Beyazıt Üni.de yabancı dilde eğitim var. 70 YDS şartı konulan ilanlara iktisat, işletme, kamu uluslar mezunları hücum ederken çok az maliye görüyorum...Hazine 2016 haricinde 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2009'da verdiği ilanlarda maliye mezunu aldı. Sonrasında 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2015 yıllarında verdiği uzman yardımcılığı ilanlarında hiç maliye mezunu almayıp iktisat ve işletme mezunlarını ağırlıkla aldı. Maliye mezunu için kontenjan açmazsa şaşırmam ancak açarsa da dili olup düşük puanlarla sınava girebilecek birçok kişi olacağı için belki de GUY ve SGK denetmenlik dışında başka bir ilana başvuramayan 86 puan altındaki birçok maliye mezununa piyango vurdu derim. Hazine kamu yönetimi mezununu asla almaz zira mevzuatında yazmıyor. Uluslararası ilişkiler mezunlarını da sadece 2005, 2006 ve 2007 yıllarında verdiği ilanlarda aldı.
-
@odtüsbky hazinenin sitesini günlük hatta saatlik takip edenlerdenim bugün öğlen ve sonrasında duyurular kısmında sadece 4 tane başlık vardı.. 5 ten sonra eski haline döndü.. Sanırım birkaç kişi arayınca onlarda anladı...
-
@rock90 hocam ben burada dediğinizi anlamadım. yani hazine 2017 sonuna kadar ilana çıkmazsa atıyorum 2018 mart ayında ilana çıkma ihtimali olmaz mı ?