KPSS 2016 Lisans Merkezi Yerleştirme Tercih sorularınızı cevaplıyoruz.
-
KPSS 2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlara Yerleştirme:
Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından alınan talepler doğrultusunda hazırlanan KPSS-2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme için tercih kılavuzu ve bilgileri ÖSYM tarafından bir kaç gün içerisinde yayımlanacak.
Bir kamu kurum ve kuruluşuna farklı pozisyonlarda personel olarak atanmak isteyen ve KPSSP3 puanı hesaplanan 1.221.513 Lisans Mezunu adayın merakla beklediği kılavuzlar ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2016/2 Tercih Kılavuzu yayımlandığı ve kadrolar öğrenildiği andan itibaren adaylar 21 aralık – 30 aralık tarihleri arasında tercihlerini kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak aday işlemleri sayfasından yapabilecek.
Tercihini Yap! ailesi olarak, tercih sürecinde aklınıza takılan soruları cevaplamak için forumda bu başlığı açıyoruz. Bu başlık altında bize danışan her adayın doğru tercihi yapması adına sorulan her soruya cevap vermeye çalışacağız. Tercih döneminde hepinize kolaylıklar diler, hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ederiz.
-
hocam öncelikle kılavuz ne zaman yayınlanır kontenjan beklentiniz iibf için ne kadar
-
@totti iibf de durumlar kötü
-
Kadrolar ne kadar guzel cok sukur buna da ya 250 olsaydi
-
İsletme iktisat mezunlari hic uzulmesinler hale bak ulus.ilisilerden hic yok alim sadece 4001 e kaldik keske isletme iktisat okusaydim gercekten
-
Artik iibfye de verirler bi 100 kişi hatta bizlere bu bile fazla... diyecek laf kalmadı sadece hakkımızı yiyenlere yedirenlere lanet olsun
-
Hocam alımların bu derece az olmasının nedeni nedir?-Ülke ekonomisi haricinde- Yani ilerleyen günlerde kurumlar kendi personelini sözleşmeli falan alabilir mi?
-
@OmerKaraman Hocam muhtemelen dediğiniz gibi olacak. TRT'den tutun onlarca kurum ve kuruluş sözleşmeli/taşeron olarak çalıştırıyordu zaten. Malum olan genele yayılacak sanırım.
-
@Phoenix Anladım hocam çok teşekkür ederim.
-
@Antimülakat hocam ben gumruk muayene mulakatına girdim kazanacagım belli değil tercihimi de yapmak istiyorum ama muayeneyı kazanırsam muayene gıtmek ıstıyorum sımdı muayenenı kazanırsam ve bu tercıhı de yapıp kazanırsam muayene hakkım yanıyoryor mu ?
-
@Fermandar35 hocam evraklarınızı teslim ederseniz sanırım Gümrük onunla ilgili önlem almak adına merkezi yerleştirmelerde bir kamu kurum veya kuruluşuna atananların alınmayacağı yönünde bir ibareyi başvuru şartlarının içerisine koymuş. Uygulamada bunu yaparlar mı bilemiyorum.
-
@Fermandar35 2016 yılı KPSSP3 puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır.
Böyle bir ibare koymuşlar ama sanki bu başvuru ile ilgili bir ibare. Hocam atandığınız yerden muvaffakat alırsanız sıkıntı yok. Bu ibareden benim anladığım ve yorumum bu yönde.
-
Merhabalar , et ve süt kurumu genel müdürlüğünde ki memur ne iş yapıyor ? Yani cahilliğimi hoş görün. Normal memur işi mi yapıyorlar yoksa başka işler mi?
-
@ank hocam kasaplık falan yaptırmazlar o kadrolar farklı , muhtemelen evrak falan işleridir
-
@ank hocam birime göre yazışma, gerekli iznin alınması için ilgili kurumla bilgi alımı ve/veya aktarımı, kontrol ve denetim, kurumdaki evrakların tasnifi ve sınıflandırılması gibi işlerle meşgul olurlar.
-
iktisat mezunuyum 85 puanla tercih yapacam ama 4421 nitelik koduyla birlikte başka nitelik kodu olan kurumlarda pek şansım yok sanırım bazılarında çeko mezunlarında tercih yapabiliyor sanırım
-
Bu bazi yerler universiteler fln da dahil 79 80 76 gbi kapatmis ilk alimda. Ama bu bi iki tane. Sebebi nedir acaba? @Antimülakat
-
@aliveli ve @Antimülakat teşekkür ederim .bi an değişik işler yaptırırlar mı diye aklıma geldi de
-
@talihsiz kardeşim aldığı koda dikkat et, türkiyede mezunu az ve yüksek puan alamayan bir bölümden alım yapmıştır. Örneğin, şehir bölge planlama bölümden alım yapmıştır. Epi topu kaç mezunu var, bu nedenle düşük kapanmıştır. İibf ve sbf mezunları için en düşük kapatma puanı 2016/1 alımlarinda Sgk memur alımları oldu. Onlarda çeko için istanbul 82,5. Diğer bölümler içinde 84 civarında kaldı.
-
@totti hocam aynen öyle bir alımda nitelik kodu ne kadar artiyorsa şansınız o kadar azalıyor. Bu nedenle 4001 koduyla atanmak en zoru. Bu alımda 4001 koduyla 90 altı zor. Özel bir şart sunmazlae ise, örneğin E sınıfı sürücü ehliyetine sahip olmak gibi.